Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limerulltårta

  • Roggan 10 juli 2008

    För ca 15 år sen fanns det ett recept på en rulltårta med limekräm i tidningen "Allt om mat". Limekrämen kokade man man i vattenbad som en zabaione där man slutligen rörde i smör. Är det någon som känner igen detta? Skulle vara mycket tacksam om någon som har receptet, kan lägga ut det här på MK.


    Sena natthälsningar
    /Roggan

  • Wombat04 11 juli 2008

    Här ska du se, Roggan!

    RULLE MED LIME

    3 ägg
    1½ dl socker
    3/4 dl potatismjöl
    1 kuvert Ekströms marsán för kokning
    eller 2 msk vetemjöl
    1 tsk bakpulver

    Limekräm:
    Rivet skal av 1 tvättad lime
    Saft av 1-2 lime (½ dl)
    1 dl socker
    3 ägg
    50 g smör, gärna osaltat

    Utanpå:
    Rivet skal av 1 tvättad lime
    1 msk socker

    Utanpå: Riv skalet av 1 lime och blanda det med socker.

    Limekräm: Blanda skalet av 1 lime med ½ dl pressad lime, socker och ägg i rostfri bunke eller kastrull. Ställ den i sjudande vattenbad och vispa livligt tills krämen tjocknat. Ta den ur vattenbadet och vispa ned smöret.

    Sätt ugnen på 250° och lägg bakpapper i en långpanna.

    Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda potatismjöl, marsán och bakpulver, sikta ned och blanda med äggvispet. Bred ut smeten på papperet och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut, strö över limesockret och stjälp upp på bakpapper.

    Fukta gräddningspapperet med kallt vatten på en trasa och dra bort det. Bred över krämen och rulla ihop väl. Låt rullen vila en stund i papperet.

  • Roggan 11 juli 2008

    Skrivet av Wombat04 den 11 jul 2008

    Här ska du se, Roggan!

    RULLE MED LIME

    3 ägg
    1½ dl socker
    3/4 dl potatismjöl
    1 kuvert Ekströms marsán för kokning
    eller 2 msk vetemjöl
    1 tsk bakpulver

    Limekräm:
    Rivet skal av 1 tvättad lime
    Saft av 1-2 lime (½ dl)
    1 dl socker
    3 ägg
    50 g smör, gärna osaltat

    Utanpå:
    Rivet skal av 1 tvättad lime
    1 msk socker

    Utanpå: Riv skalet av 1 lime och blanda det med socker.

    Limekräm: Blanda skalet av 1 lime med ½ dl pressad lime, socker och ägg i rostfri bunke eller kastrull. Ställ den i sjudande vattenbad och vispa livligt tills krämen tjocknat. Ta den ur vattenbadet och vispa ned smöret.

    Sätt ugnen på 250° och lägg bakpapper i en långpanna.

    Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda potatismjöl, marsán och bakpulver, sikta ned och blanda med äggvispet. Bred ut smeten på papperet och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut, strö över limesockret och stjälp upp på bakpapper.

    Fukta gräddningspapperet med kallt vatten på en trasa och dra bort det. Bred över krämen och rulla ihop väl. Låt rullen vila en stund i papperet.



    Ohh vad jag blir glad!!! Tusen tack!!! Här kan man alltid lite på folk.(Y)

  • Roggan 11 juli 2008

    Skrivet av Roggan den 11 jul 2008

    Skrivet av Wombat04 den 11 jul 2008

    Här ska du se, Roggan!

    RULLE MED LIME

    3 ägg
    1½ dl socker
    3/4 dl potatismjöl
    1 kuvert Ekströms marsán för kokning
    eller 2 msk vetemjöl
    1 tsk bakpulver

    Limekräm:
    Rivet skal av 1 tvättad lime
    Saft av 1-2 lime (½ dl)
    1 dl socker
    3 ägg
    50 g smör, gärna osaltat

    Utanpå:
    Rivet skal av 1 tvättad lime
    1 msk socker

    Utanpå: Riv skalet av 1 lime och blanda det med socker.

    Limekräm: Blanda skalet av 1 lime med ½ dl pressad lime, socker och ägg i rostfri bunke eller kastrull. Ställ den i sjudande vattenbad och vispa livligt tills krämen tjocknat. Ta den ur vattenbadet och vispa ned smöret.

    Sätt ugnen på 250° och lägg bakpapper i en långpanna.

    Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda potatismjöl, marsán och bakpulver, sikta ned och blanda med äggvispet. Bred ut smeten på papperet och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut, strö över limesockret och stjälp upp på bakpapper.

    Fukta gräddningspapperet med kallt vatten på en trasa och dra bort det. Bred över krämen och rulla ihop väl. Låt rullen vila en stund i papperet.



    Ohh vad jag blir glad!!! Tusen tack!!! Här kan man alltid lite på folk.(Y)


    Ps. Du borde lägga ut den bland dina recept så fler kan se den innan tråden försvinner

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.