Mat Tinas stekta tortillabröd

Helsingborgs Tina på tv, hon gjorde en gång någon fyllning med potatis, bredde fyllningen på mjuka tortillabröd och så stekte hon de lätt på stekjärn. Skar i trekanter, serverade som tillbehör till en köttbit.

Nu har jag såklart slarvat bort receptet men jag hoppas någon här sitter och lurar på receptet kanske.
Rådjursytterfilé med kantarelltortilla
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
800 g rådjursytterfilé
20 skiva(or) bacon
0,5 dl grovhackad färsk salvia
0,5 dl grovhackad färsk timjan
smör och olja
2 st gula lökar
4 klyfta(or) vitlök
några kvistar timjan
några kvistar salvia
Sås:
3 dl rött vin
2 dl vatten
1 msk flytande kantarellbuljong eller viltbuljong
2 st lagerblad
0,5 msk maizena utrört i kallt vatten
salt och peppar
socker
1 msk smör
Tortilla:
0,5 kg potatis, skalad rå
smör och olja till stekning
3 st ägg
100 g fryst spenat
1 klyfta(or) vitlök
1 msk smör
3 dl kantareller
salt, peppar och socker





Gör så här:
Kött:
Sätt ugnen på 120 grader. Putsa köttet fritt från senor, salta och peppra. Dela rådjursytterfilén i två delar. Lägg ut en plastfilm på arbetsbänken. Lägg 10 baconskivor omlott på plastfilmen. Bred ut hälften av de grovhackade örterna över baconskivorna. Lägg på en rådjursytterfilé, salta och peppra och rulla ihop allt till en rulle med hjälp av plastfilmen. Gör likadant med den andra filén.

Skala löken och vitlöken och skär dem i mindre bitar. Bryn köttet med baconsömmen neråt på medelvärme tillsammans med löken och vitlöken i smör och olja. Tillsätt även några kvistar timjan och salvia.

Ta upp köttet och lägg det på en plåt. Låt löken, vitlöken och örterna ligga kvar i pannan. Baka köttet färdigt i ugnen tills innertemperaturen är 55 grader. Detta tar ca 30 - 35 min. Ta ut köttet och låt det vila.




Sås:
Häll vinet, vattnet, buljongen och lagerbladen i stekpannan där löken, vitlöken och örterna ligger kvar. Vispa i botten med en visp. Låt koka ner tills ca 4 dl återstår. Sila ner såsen i en kastrull. Red av med maizena utblandad i lite vatten.

Smaksätt med salt, peppar, eventuellt lite socker och en kula smör.




Tortilla:
Skiva potatisen och bryn den i smör och olja. Lägg över den på en tallrik. Vispa äggen och smaksätt med salt och peppar.

Tina spenaten och värm den i en kastrull. Tillsätt smöret och salta, peppra och sockra. Sätt vitlöksklyftan på en gaffel och rör om med den i spenaten. Bryn kantarellerna.

Häll olja i en stekpanna och lägg i de brynta kantarellerna, potatisen och spenaten. Häll på äggsmeten. Låt tortillan få färg, och vänd den sedan med hjälp av ett lock och bryn även andra sidan.
Skrivet av grill den 4 sep 2009

Rådjursytterfilé med kantarelltortilla
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
800 g rådjursytterfilé
20 skiva(or) bacon
0,5 dl grovhackad färsk salvia
0,5 dl grovhackad färsk timjan
smör och olja
2 st gula lökar
4 klyfta(or) vitlök
några kvistar timjan
några kvistar salvia
Sås:
3 dl rött vin
2 dl vatten
1 msk flytande kantarellbuljong eller viltbuljong
2 st lagerblad
0,5 msk maizena utrört i kallt vatten
salt och peppar
socker
1 msk smör
Tortilla:
0,5 kg potatis, skalad rå
smör och olja till stekning
3 st ägg
100 g fryst spenat
1 klyfta(or) vitlök
1 msk smör
3 dl kantareller
salt, peppar och socker





Gör så här:
Kött:
Sätt ugnen på 120 grader. Putsa köttet fritt från senor, salta och peppra. Dela rådjursytterfilén i två delar. Lägg ut en plastfilm på arbetsbänken. Lägg 10 baconskivor omlott på plastfilmen. Bred ut hälften av de grovhackade örterna över baconskivorna. Lägg på en rådjursytterfilé, salta och peppra och rulla ihop allt till en rulle med hjälp av plastfilmen. Gör likadant med den andra filén.

Skala löken och vitlöken och skär dem i mindre bitar. Bryn köttet med baconsömmen neråt på medelvärme tillsammans med löken och vitlöken i smör och olja. Tillsätt även några kvistar timjan och salvia.

Ta upp köttet och lägg det på en plåt. Låt löken, vitlöken och örterna ligga kvar i pannan. Baka köttet färdigt i ugnen tills innertemperaturen är 55 grader. Detta tar ca 30 - 35 min. Ta ut köttet och låt det vila.




Sås:
Häll vinet, vattnet, buljongen och lagerbladen i stekpannan där löken, vitlöken och örterna ligger kvar. Vispa i botten med en visp. Låt koka ner tills ca 4 dl återstår. Sila ner såsen i en kastrull. Red av med maizena utblandad i lite vatten.

Smaksätt med salt, peppar, eventuellt lite socker och en kula smör.




Tortilla:
Skiva potatisen och bryn den i smör och olja. Lägg över den på en tallrik. Vispa äggen och smaksätt med salt och peppar.

Tina spenaten och värm den i en kastrull. Tillsätt smöret och salta, peppra och sockra. Sätt vitlöksklyftan på en gaffel och rör om med den i spenaten. Bryn kantarellerna.

Häll olja i en stekpanna och lägg i de brynta kantarellerna, potatisen och spenaten. Häll på äggsmeten. Låt tortillan få färg, och vänd den sedan med hjälp av ett lock och bryn även andra sidan.






Ooooo kära värld. Den som ändå hade ett rådjur i frysen ... Tack för denna.

Jag ska kolla in recept.nu. Tack för tipset. Jag tycker bara den sidan är så dryg och hitta på.