jag vill fråga om en recept :som små kakor man kan blanda med grahamsgryn.
svara mig så fort ni kan är ni snäll
tack
mumsigt4 december 2007
oj frågan var nog lite för svår:o Du kanske kan specifiera din fråga lite grann bara(L)
Vill du baka grahamsgrynskakor eller har du bakat?
evaldo4 december 2007
Det var en svår nöt att knäcka, du får nog beskriva lite mer vad du önskar.
evaldo4 december 2007
Kanske dessa.
Grahamskex
50 st
Ugnstemperatur 200º
Ingredienser
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 msk socker
2 tsk bakpulver
100 g margarin
1 ägg
1 dl mjölk
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
Tillagning
Värm ugnen. Mät upp mjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Lägg i margarinet och finfördela det med kniv eller gaffel till en grynig massa. Tillsätt ägg och mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut halva degen i taget tunt på mjölat bakbord, först med slät kavel, sedan med kruskavel eller nagga degen tätt med gaffel eller brödnagg. Tag ut runda kex med mått, 78 cm i diameter. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt kexen kallna på galler utan bakduk.
hej!
jag vill fråga om en recept :som små kakor man kan blanda med grahamsgryn.
svara mig så fort ni kan är ni snäll
tack
oj frågan var nog lite för svår:o Du kanske kan specifiera din fråga lite grann bara(L)
Vill du baka grahamsgrynskakor eller har du bakat?
Det var en svår nöt att knäcka, du får nog beskriva lite mer vad du önskar.
Kanske dessa.
Grahamskex
50 st
Ugnstemperatur 200º
Ingredienser
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 msk socker
2 tsk bakpulver
100 g margarin
1 ägg
1 dl mjölk
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
Tillagning
Värm ugnen. Mät upp mjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Lägg i margarinet och finfördela det med kniv eller gaffel till en grynig massa. Tillsätt ägg och mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut halva degen i taget tunt på mjölat bakbord, först med slät kavel, sedan med kruskavel eller nagga degen tätt med gaffel eller brödnagg. Tag ut runda kex med mått, 78 cm i diameter. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt kexen kallna på galler utan bakduk.
Men asså skriv en vettig titel på inlägget (N)