Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttiga snacks?

  • Virvlande 14 oktober 2010

    Jag försöker gå ner i vikt, men är en hopplös småätare. Finns det någon som har nåt bra tips på lite nyttigare snacks som det inte gör så mycket om man äter lite då och då? Är jättetacksam för svar då min egen fantasi tryter just nu...

  • solvik207 14 oktober 2010

    Dela ett äpple i bitar och strö lite kanel över. mmmmmmm

  • solvik207 14 oktober 2010

    Dela en banan i bitar och ha yogi och curry till "dipp".

  • solvik207 14 oktober 2010

    morötter,Blomkål.broccoli i småbitar.
    Vill du ha något till ta fil med någon krydda till.

  • frucaos 14 oktober 2010

    Nötter av de flesta sorter - mandlar, valnötter, t.o.m jordnötter - om du väljer torrostade.
    Wasas rågspröd med mager ost eller avokado på. (herbamare örtsalt på avokadon)

  • boz1965 14 oktober 2010

    Nyttiga potatischips:

    Skiva potatis lövtunt, lägg på en ugnsplåt och stänk lite olivolja, helst extra virgin, över potatisskivorna och blanda om försiktigt så att skivorna inte går sönder. Sätt in i ugnen på 225°C och rosta tills de är gyllenbruna. Krydda och salta efter smak.

  • Lenkan 14 oktober 2010

    Det låter jättekonstigt, men gurkstavar (eller skivor) som man strör lite salt på är supergott

  • The_mama97mia 14 oktober 2010

    Jag håller med flera ovan, själv tycker jag det är lättare att äta nyttiga snacks om det är förberett - låter simpelt men om man har en skål med morots- och gurkstavar står färdigt o sen doppa i herbamare... så är det himla enkelt att knapra på det.
    Likadant med fruktfat, om jag skär upp melon, apelsin m.m. så är det lättare att gå o plocka än att ta sig en hel frukt liksom. Funkar på barnen med, det ska stå framme och synas... Man blir ju sugen med ögat liksom.
    Popcorn och salta pinnar är sånt vi har till helgen ibland, gott att dippa med grönsaker i ngn yoghurtsås.

  • Virvlande 14 oktober 2010

    Tack så mycket för alla tips! \o/ Just nu håller jag på att göra äppelchips (utan att doppa dem i sockerlag naturligtvis). Skiva dem tunt och sätt in dem i ugnen på 75 grader med luckan lite öppen tills de går att bryta sönder. Mums! {dance}

  • 123Linnea 14 oktober 2010

    Om man vill mumsa på något - och helst vill sitta med en skål chips i soffan - tycker jag att det är ganska OK att rosta en grov macka och sedan skära i munsbitar. Ofta är det ju bara det där plockandet och tuggandet man vill åt - det måste inte smaka chips jämt.

  • Snoops 15 oktober 2010

    Jag hör också till kategorin hopplös småätare som behöver bli av med X antal kilon. Ett tips som en dietist gav mig var att äta lite men ofta (5 - 8 mål mat om dagen). Då håller man blodsocker kurvan så jämn som möjligt och blir inte sugen på en massa goda "dumheter".
    Lycka till med din viktnedgång.

  • soccermum 15 oktober 2010

    Skrivet av Snoops den 15 okt 2010

    Jag hör också till kategorin hopplös småätare som behöver bli av med X antal kilon. Ett tips som en dietist gav mig var att äta lite men ofta (5 - 8 mål mat om dagen). Då håller man blodsocker kurvan så jämn som möjligt och blir inte sugen på en massa goda "dumheter".
    Lycka till med din viktnedgång.

    (Y)

  • Roggan 15 oktober 2010

    Rostade kikärtor. Enkelt och gott att göra själv. Kryddningen kan varieras i oändlighet. Vad som är nyttigt är relativt. Om du menar få kalorier kan det här vara ett bra alternativ.

  • Mistys 16 oktober 2010

    Popcorn ibland är faktiskt ett "nyttigt" snacks med få kalorier. Om man inte kör GI eller LCHF för då är det mindre bra förstås. Finns en sort som heter American Best, gröna paket(micropop)
    Jag gick ner i vikt för ett tag sen och unnade mig faktiskt dessa varje lördagkväll ändå. Dom fick ingå i mitt dagliga kcal intag. Tog en extra promenad istället. Funkade jättebra.

    Jag menar att du kan äta tom godis om du vill bara dagens totala kcal intag inte är för högt. Det bästa tror jag är att äta så normalt det bara går annars faller man snabbt tillbaka i gamla vanor igen. Se bara till att intaget inte blir större än utgifterna utan tvärtom, då går du ner. Ibland behöver man unna sig för att orka fortsätta.

  • soccermum 16 oktober 2010

    Mystiskt mitt inlägg från igår är borta nu.. Jaja försöker tipsa igen då:
    Riskakor? De med sour cream onionsmak är väldigt lika sourcrem-chipsen och jag tror åtminstone att riskakorna är nyttigare {question}

  • fiddili 16 oktober 2010

    Jag kan rekomendera äppelskivor som man har kanel och sötningsmedel på.
    Eller en rostad macka med kanel och sötningsmedel, blir lite bulle över det hela.
    Annars om man tar ett äpple och skär i skivor och lufttorkar,typ hänger upp de i "hålet" efter skrutten och sen bara torkar.
    Det stillar sötbegäret lite...
    Annars kesokaka är inte dumt heller.. Coop har ett underbart recept som jag brukar göra.. Och så har man bara lite bär och kanske lite gräddfil med vaniljsocker i, till... Proteinrikt och smaskens...

  • jash 18 oktober 2010

    Rågbröd. Inte precis nåt man är sugen på, och känns lite motigt att äta, men det mättar bra och tar bort sötsuget. Och så vatten till som fyller magen lite =)

    Och grönsaker hellre än frukt, frukt innehåller så mycket socker...

  • Molgan 18 oktober 2010

    Hacka olika sorters nötter och blanda med smält mörk choklad. Bred ut på ett bakplåtspapper. Är gott. Och man behöver inte äta så mycket.

    Skivad päron med någon mild mögelost.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.