Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räksallad som på korvkiosken

  • sahlenl 7 augusti 2011

    Jag har bott utomlands i över 10 år och har lärt mig att laga svensk mat ,speciellt husmanskost. Det är vissa saker som jag inte kan få här, tex falukorv men för det mesta så har jag kunnat komma över recept på allt. Ibland så blir jag sugen på en riktigt onyttig räksallad som serveras på korvkiosker. Jag kan laga till riktigt god räksallad men inte den som dom serveras på korvkioskerna. Ibland blir jag så sugen på rydbergs..... Kan någon hjälpa mig med ett recept på en korvkiosk räksallad typ rydbergs eller sibylla? Jag vill också veta hur man gör filmjölk men det kan vi ta senare.

  • [email protected] 8 augusti 2011

    I den färdiga räksallad som jag tycker liknar den på korvkiosken ingår det bitar av sockerbeta. I alla fall små genomskinliga bitar av "något annat" än räkor.

  • Mistys 8 augusti 2011

    Skrivet av [email protected] den 8 aug 2011

    I den färdiga räksallad som jag tycker liknar den på korvkiosken ingår det bitar av sockerbeta. I alla fall små genomskinliga bitar av "något annat" än räkor.


    Är du säker att det är sockerbeta??
    Enligt ingrediensförteckningen är det vita betor. Vet inte...är det verkligen samma??

    http://www.foodmark.se/produkter.asp?vId=1&pId=11&cId=3&pageID=18

  • boz1965 8 augusti 2011

    Den här räksalladen är 1000 gånger godare än den du får i korvmojjen och dessutom fri från e-nummer :):

    Räksallad enligt Mannerström

  • husmusen88 8 augusti 2011

    Skrivet av boz1965 den 8 aug 2011

    Den här räksalladen är 1000 gånger godare än den du får i korvmojjen och dessutom fri från e-nummer :):

    Räksallad enligt Mannerström




    Faktiskt ungefär samma recept jag gillar, men i min är det små bitar av crabsticks oxå samt en annan senap!

  • sahlenl 27 november 2011

    Ska prova Räksalladen son Mannerströms, tack så mycket för recepten.

  • jas65 27 november 2011

    Skall man ha nykokta räkor så behöver man en räkrålare eler ha tillgång till råa räkor men det borde nog räcka med handskalade räkor eller frysta räkor med majonese, hård vispad cremefraiche, finhackad rödlök, finhackad dill samt senap och vitpeppar./ kanske salt.

  • Erajscha 28 november 2011

    Skrivet av boz1965 den 8 aug 2011

    Den här räksalladen är 1000 gånger godare än den du får i korvmojjen och dessutom fri från e-nummer :):

    Räksallad enligt Mannerström


    Den är säkert 150 gånger bättre, men är man sugen på en sak så är man...

    Rydbergs räksallad till storhushåll heter "King räksallad"

    Innehållsförteckning:
    Vegetabilisk olja, räkor (20%), vita betor (19%), vatten, äggula, senapsfrö, modifierad stärkelse, socker, salt, stabiliseringsmedel (E1414, E412, E415), surhetsreglerande medel (E270, E296, E330), konserveringsmedel (E202, E21, E262), ättika, kryddor, smakförstärkare (E621), färgämne (E120)

    Vitbeta är inte samma sak som sockerbeta utan en variant på rödbeta. Jag tror att den är svår att hitta i handeln, i alla fall här i Sverige.

    E621 är samma sak som MSG och vill man prompt ha det så finns det ofta i asiatiska butiker.

    Sen är det ju det där med vad "kryddor" är för några. Det är i alla fall ingen dill i den, jag skulle gissa att det är bland annat vitpeppar.

  • MatAnders 28 november 2011

    Nu blev jag sugen på en riktig sibylla burgare med köp räksallad, nu finns ju även dessa att köpa i affärerna.
    Egen är god men det är något speciellt med dessa.

  • boz1965 28 november 2011

    Skrivet av MatAnders den 28 nov 2011

    Nu blev jag sugen på en riktig sibylla burgare med köp räksallad, nu finns ju även dessa att köpa i affärerna.
    Egen är god men det är något speciellt med dessa.


    Det "speciella" heter smakförstärkare, exempelvis glutamat (E621). ;)

  • MatAnders 28 november 2011

    Skrivet av boz1965 den 28 nov 2011

    Skrivet av MatAnders den 28 nov 2011

    Nu blev jag sugen på en riktig sibylla burgare med köp räksallad, nu finns ju även dessa att köpa i affärerna.
    Egen är god men det är något speciellt med dessa.


    Det "speciella" heter smakförstärkare, exempelvis glutamat (E621). ;)


    He he ja det är fina frejer det :)

  • blekegreven 28 november 2011

    Och även detta finns lyckligtvis att köpa även för oss vanliga dödliga numera.
    Riktigt bra grejer om man vill 'göra själv' istället för att köpa en massa dyra halvfabrikat (som man ändå aldrig använder ens hälften av).
    *Äkta råvaror* har sin charm, men det finns ju en anledning till att de häller glutamat i grejorna i affären. Det smakar helt enkelt riktigt gott...

  • kallebakom 18 april 2014

    precis! det nått speciellt med köpe produkter som alldrig blir samma hemma,tex gjort säkert 20 varianter på potatismos,men föredrar iallafall pulvermos pga av smaken

  • Kattmat 21 april 2014


    Om det är svårt att få tag på filmjölk går det att beställa mjölksyrekulturer att tillsätta mjölken från t.ex. Kemikalia

  • TuridEriksson 18 april 2016

    ingredienser i Rydbergs räksallad : ( Man får väl smaka sig fram )

    INGREDIENSER:

    Rapsolja, vita betor, räkor 20%, äpple, äggula, chilisås (tomatpuré, vatten, socker, salt, ättika, chili, lök, ingefära, kanel, kryddnejlika, cayennepeppar, lökarom), senapsfrö, lök, socker, salt, dill, vitpeppar, cayennepeppar, gurkmeja, ättika, färgämne (karmin), stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi), surhetsreglerande medel (citronsyra), konserveringsmedel

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.