recept önskas

Det här har jag gjort många gånger.

Grillad inlagd paprika
Lägg paprikor i bitar på grillen (eller ugnens grill). De ska börja bli svarta!! Skala sedan av yrtterskalet. Strimla i centimeter breda bitar, Lägg i burk eller skål tillsammans med ett par vitlöksklyftor, hackad bladpersilja och rikligt med olivolja över. Låt stå minst ett dygn. Underbart gott som tillbehör till grillat kött eller som en lite förrätt.
Se till att oljan täcker ordentligt så håller de länge.
Linsgryta.

Någon gång i slutet av 70-talet ( ev början av 80-talet ) fanns i tidningen Råd och Rön ett recept på en jättegod linsgryta. Ja, jag har sett alla recept på goda linsgrytor som finns här på Matklubben men undrar om någon kanske har exakt just det efterfrågade receptet i någon gömma. Det var linser och chilipulver bla och ris osv. Skulle bli glad om jag fick tag i det igen, har förlagt det och det har varit borta länge.
Det kan du absolut göra, så länge du bara plastar in den ordentligt, jag brukar vira en massa plastfolie runt. Du kan till och med fylla hela tårtan i förväg om du vill med bra resultat vid upptining. tänk bara på att den mår bäst av att tina i kylen sen
Skrivet av woopi den 20 aug 2012

Finns det någon som har recept på Rostade inlagda hela Paprikor vore jag tacksam..


Rosta paprikorna på kolgrill eller i ugn till skalet svartnat till minst 65%

Lägg i en skål och täck över med plast eller ett tätslutande lock. vänta ca fem minuter.

Skölj under kallt vatten och avlägsna skalet.

Ta helst ut kärnorna och salta ev. lätt.

Stoppa i en burk tills den är full och häll över olivolja eller vinäger/olivolja blandat 1/4 och spännade kryddor + ev. hela skalade vitlöksklyftor (kan också vara rostade eller rökta).

Förvara i kylskåp

Håller sig i ett par veckor utan konservering.
Hejsan
hittade ett recept på marinerad grillad i paprikor i min samling


4 röda paprikor
4 gröna paprikor
4 gula paprikor
Lag:
2 shalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2dl vitvinsvinäger
2tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
2dl olja
1 tsk torkad timjan

skölj halvera och kärna ur paprikorna
lägg paprikorna med skinnet uppåt på en plåt
grilla mitt i ugnen på 250 grader ca 20 min tills skalet är svart och bubbligt
låt paprikorna svalan och dra sedan av skalet
skär i breda strimlor
skala och finhacka schlottenlöken och vitlöken
koka upp vinägern med båda löksorterna salt och peppar i en kastrull. Lägg i paprikorna och låt koka upp på nytt
ta kastrullen åt sidan och tillsätt olja och timjan
fördela paprikorna och lagen i väl rengjorda burkar och förslut med lock
låt kallna
förvara burkarna i kylen
håller ca 1-1 1/2 månad