Älskar det syrliga från citronen å i kombination med pajars, mums!! Men jag har lite problem i det e att jag inte får till det lilla extra på det syrliga.. Ska jag försöka ha i mer skal, kan d hjälpa? Eller ta lime? Vad händer då? Är det någon som har nå tips eller recept??
Såg dessa tidigare när jag kika recept, å kommer klart testas. Särskilt den frusna :)
Saranna4 juni 2012
Har själv fallit för den här, brukar dock alltid minska på socker mängden i citronkrämen :P Citronpaj med marängtäcke
Lenkan4 juni 2012
Limen är ju sötare än citronen, så jag tror inte du ska ha i det istället eller för komplettering...
blumsan5 juni 2012
Gjorde en paj igår där jag ändra om lite mått i dona, den blev toppen, syrlig i fräsch :) men marängtäcket är det som jag nu lär ha en dust med. Vill ha d lite mer sprött i mumsigt, tips?
husmusen885 juni 2012
Maräng är ju svårt att få riktigt sprött eftersom det blir fukt från kakan.. Annars har jag hört att lite salt eller bakpulver i ska göra den sprödare men har inte provat själv.
Plantalicious1 september 2012
Jag har ett recept på en citronmarängpaj som jag fick ifrån en kompis. Har bakat den en gång och det blev jättegott.
Botten:
125 g smör
3,5 dl mjöl
2 msk socker
½ dl vatten
"Nyp" ihop allt utom vattnet till en smulig deg, knåda in vattnet. Låt degen vila i kylskåp i ca. 30 min. Tryck ut degen i en pajform och grädda i 200 grader i 20 min. Gör under tiden fyllningen.
Tvätta citronerna, riv det ytterska gula skalet och pressa saften. Blanda ihop allt utom smöret i en kastrull. Sjud krämen under vispning tills den börjar koka och tjocknat, klicka i smöret och rör slät. Häll krämen i pajskalet.
Maräng:
4 äggvitor
1½ dl socker
Vispa äggvitorna till ett fast skum, först på låg hastighet och öka så småningom. Häll i sockret under vispning och fortsätt vispa tills marängen är glansig ch styv. Bred försiktigt marängen ovanpå citronkrämen. Sänk ungsvärmen till 150 grader, och grädda pajen i ca. 15 min, tills marängen blivit lite gyllene.
Älskar det syrliga från citronen å i kombination med pajars, mums!! Men jag har lite problem i det e att jag inte får till det lilla extra på det syrliga.. Ska jag försöka ha i mer skal, kan d hjälpa? Eller ta lime? Vad händer då? Är det någon som har nå tips eller recept??
Kanongod citronpaj, fryst
3-stegs citronpaj
Såg dessa tidigare när jag kika recept, å kommer klart testas. Särskilt den frusna :)
Har själv fallit för den här, brukar dock alltid minska på socker mängden i citronkrämen :P
Citronpaj med marängtäcke
Limen är ju sötare än citronen, så jag tror inte du ska ha i det istället eller för komplettering...
Gjorde en paj igår där jag ändra om lite mått i dona, den blev toppen, syrlig i fräsch :) men marängtäcket är det som jag nu lär ha en dust med. Vill ha d lite mer sprött i mumsigt, tips?
Maräng är ju svårt att få riktigt sprött eftersom det blir fukt från kakan.. Annars har jag hört att lite salt eller bakpulver i ska göra den sprödare men har inte provat själv.
Jag har ett recept på en citronmarängpaj som jag fick ifrån en kompis. Har bakat den en gång och det blev jättegott.
Botten:
125 g smör
3,5 dl mjöl
2 msk socker
½ dl vatten
"Nyp" ihop allt utom vattnet till en smulig deg, knåda in vattnet. Låt degen vila i kylskåp i ca. 30 min. Tryck ut degen i en pajform och grädda i 200 grader i 20 min. Gör under tiden fyllningen.
Fyllning:
2 citroner
1½ dl socker
1½ dl vatten
3 msk maizena
3 äggulor
2 msk smör
Tvätta citronerna, riv det ytterska gula skalet och pressa saften. Blanda ihop allt utom smöret i en kastrull. Sjud krämen under vispning tills den börjar koka och tjocknat, klicka i smöret och rör slät. Häll krämen i pajskalet.
Maräng:
4 äggvitor
1½ dl socker
Vispa äggvitorna till ett fast skum, först på låg hastighet och öka så småningom. Häll i sockret under vispning och fortsätt vispa tills marängen är glansig ch styv. Bred försiktigt marängen ovanpå citronkrämen. Sänk ungsvärmen till 150 grader, och grädda pajen i ca. 15 min, tills marängen blivit lite gyllene.