Hej alla matglada medlemmar.
Jag har fått en älg kalvstek på ca 1 kg och vill göra nåt riktigt gott av den (är minsann inte bortskämt med älgkött i frysen).
Vad jag har förstått har vi många älgjägare och fruar till älgjägare här på Matklubben, har ni några läckra recept på lager? Alla förslag är välkommna.
Tack/Lena
imse3 februari 2008
Att lågtemperatursteka den i ugnen är ett bra sätt. I 125 ° till en kärntemeratur på 70°då blir köttet lätt rosa. Saftigt och gott blir det utan att förlora så mycket i vikt. Gnid in den med rosmarin, timjan, salvia, vitlök, salt och svartpeppar innan.
Att servera till passar en Potatis och rotfruktsgratäng:
http://mimmismat.wordpress.com/2008/01/01/potatis-och-rotfruktsgratang-med-vasterbottensost-och-trattkantareller/
Hej alla matglada medlemmar.
Jag har fått en älg kalvstek på ca 1 kg och vill göra nåt riktigt gott av den (är minsann inte bortskämt med älgkött i frysen).
Vad jag har förstått har vi många älgjägare och fruar till älgjägare här på Matklubben, har ni några läckra recept på lager? Alla förslag är välkommna.
Tack/Lena
Att lågtemperatursteka den i ugnen är ett bra sätt. I 125 ° till en kärntemeratur på 70°då blir köttet lätt rosa. Saftigt och gott blir det utan att förlora så mycket i vikt. Gnid in den med rosmarin, timjan, salvia, vitlök, salt och svartpeppar innan.
Att servera till passar en Potatis och rotfruktsgratäng:
http://mimmismat.wordpress.com/2008/01/01/potatis-och-rotfruktsgratang-med-vasterbottensost-och-trattkantareller/
Håller med om att steka den i ugnen(Y)