Vilka gamla godingar gör Ni fortfarande eller kommer ihåg? Sen spelar det ingen roll om retro för Er är 50-talet eller 80-talet...
Erajscha1 mars 2012
Kassler med chilitäcke är en 80-talare jag återupplivat här hemma :-)
Anderstam1 mars 2012
Lapskojs med rödbetor.
En underbar men tyvärr ofta bortglömd maträtt.
Namnet lapskojs har inget med samer att göra.
Utan härstammar från det engelska "lobscouse".
Som betyder häva eller sleva i sig. :)
Uppgifterna enligt en gammal kokbok.
Josses1 mars 2012
Fondue! Ungarna älskar det! De frågar efter det lite nu och då och ibland har vi bjudit deras vänner på det och ingen har ätit det förut. Äldsta dottern bjöd på det när hon hade bjudit hem några vänner när hon fyllde 16 år i somras.
Evabosved1 mars 2012
kallops!
det enklaste man kan göra, den aktiva matlagningen tar 5 min men köttet måste koka ganska länge.
jag har famförallt bjudit utländska släktingar på det, de älskade det.
Det skall vara mycket kryddpeppar, det är den som gör skillnaden
littlejohn1 mars 2012
Ost och senapsfylld Wienerkorv inlindad med baconi ugn. Sista 5 min. häller man på öl. Äts med pressad eller mosad potatis, är jättegott. :)
Hm, måste göra den snart, för nu är det ett tag sen.
The_mama97mia1 mars 2012
Plankstek...
Tesslatess1 mars 2012
oxjärpar med sås och kokt potatis, kanske lingon till... enligt min farmors husmorsrecept från 30-talet.
DoctorWho1 mars 2012
Pavlova, fast jag gör dem i bakelse-storlek istället för en stor. Jättegott med lemoncurd, vispad grädde och färska bär.
MrsC1 mars 2012
"Scampi Fritti med Rhode Islandssås, kokt ris och friterad persilja som garnering" YES - min absoluta favorit på Restaurang Flustret i Upsala på 1970 talet - kvällen var räddad :-D
emaxen2 mars 2012
Chipslåda på tonfisk, chips & champinjonstuvning vilken fredagsmys favvo det var, men nu skulle jag inte äta det:s
callemero2 mars 2012
Kassler och ananasgratäng. Åts mycket på 70-talet.
Biggan622 mars 2012
:DKonserverade eller inlagda päron som gratineras med after eigth...den är en verklig klassiker för min del
scanapp2 mars 2012
Friterad Camenbert med hjortonsylt är inte helt fel ...{laugh}
smulpajen12 mars 2012
Flygande Jakob samt Radiokaka (ischoklad varvat med mariekex i en form).
alindalinda2 mars 2012
Skrivet av Anderstam den 1 mar 2012
Lapskojs med rödbetor.
En underbar men tyvärr ofta bortglömd maträtt.
Namnet lapskojs har inget med samer att göra.
Utan härstammar från det engelska "lobscouse".
Som betyder häva eller sleva i sig. :)
Uppgifterna enligt en gammal kokbok.
ÅÅÅH, som barn åt jag detta flera ggr i månaden. :)
Hilmer543 mars 2012
Skrivet av scanapp den 2 mar 2012
Friterad Camenbert med hjortonsylt är inte helt fel ...{laugh}
Åt det för första gången 1982 i Stockholm. Då fick man även en liten kvist med friterad persilja till.(Y)
Roggan3 mars 2012
Ambrosiakaka, mums! {eat}
DragonFantasy3 mars 2012
Isterband, eller porterstek, eller ungspankaka, ja det finns många godingar {alien}
MosterA3 mars 2012
Om jag ska göra någon middag med räkor har jag svårt att avstå från denna "gudomliga" räkrätt. Den har jag gjort sedan slutet at 70-talet och gör den fortfarande ibland.
Vilka gamla godingar gör Ni fortfarande eller kommer ihåg? Sen spelar det ingen roll om retro för Er är 50-talet eller 80-talet...
Kassler med chilitäcke är en 80-talare jag återupplivat här hemma :-)
Lapskojs med rödbetor.
En underbar men tyvärr ofta bortglömd maträtt.
Namnet lapskojs har inget med samer att göra.
Utan härstammar från det engelska "lobscouse".
Som betyder häva eller sleva i sig. :)
Uppgifterna enligt en gammal kokbok.
Fondue! Ungarna älskar det! De frågar efter det lite nu och då och ibland har vi bjudit deras vänner på det och ingen har ätit det förut. Äldsta dottern bjöd på det när hon hade bjudit hem några vänner när hon fyllde 16 år i somras.
kallops!
det enklaste man kan göra, den aktiva matlagningen tar 5 min men köttet måste koka ganska länge.
jag har famförallt bjudit utländska släktingar på det, de älskade det.
Det skall vara mycket kryddpeppar, det är den som gör skillnaden
Ost och senapsfylld Wienerkorv inlindad med baconi ugn. Sista 5 min. häller man på öl. Äts med pressad eller mosad potatis, är jättegott. :)
Hm, måste göra den snart, för nu är det ett tag sen.
Plankstek...
oxjärpar med sås och kokt potatis, kanske lingon till... enligt min farmors husmorsrecept från 30-talet.
Pavlova, fast jag gör dem i bakelse-storlek istället för en stor. Jättegott med lemoncurd, vispad grädde och färska bär.
"Scampi Fritti med Rhode Islandssås, kokt ris och friterad persilja som garnering" YES - min absoluta favorit på Restaurang Flustret i Upsala på 1970 talet - kvällen var räddad :-D
Chipslåda på tonfisk, chips & champinjonstuvning vilken fredagsmys favvo det var, men nu skulle jag inte äta det:s
Kassler och ananasgratäng. Åts mycket på 70-talet.
:DKonserverade eller inlagda päron som gratineras med after eigth...den är en verklig klassiker för min del
Friterad Camenbert med hjortonsylt är inte helt fel ...{laugh}
Flygande Jakob samt Radiokaka (ischoklad varvat med mariekex i en form).
Lapskojs med rödbetor.
En underbar men tyvärr ofta bortglömd maträtt.
Namnet lapskojs har inget med samer att göra.
Utan härstammar från det engelska "lobscouse".
Som betyder häva eller sleva i sig. :)
Uppgifterna enligt en gammal kokbok.
ÅÅÅH, som barn åt jag detta flera ggr i månaden. :)
Friterad Camenbert med hjortonsylt är inte helt fel ...{laugh}
Åt det för första gången 1982 i Stockholm. Då fick man även en liten kvist med friterad persilja till.(Y)
Ambrosiakaka, mums! {eat}
Isterband, eller porterstek, eller ungspankaka, ja det finns många godingar {alien}
Om jag ska göra någon middag med räkor har jag svårt att avstå från denna "gudomliga" räkrätt. Den har jag gjort sedan slutet at 70-talet och gör den fortfarande ibland.
Mexikansk Räkrätt