Vad har ni för erfarenheter rörande detta ämnen? Är det godare att rosta rotfrukter i ugnen eller att steka dem i panna? Har fått för mig att de blir ganska torra om man ugnsrostar den. Har ni något tips på vad man kan blanda dem med för att slippa detta?
bernit22 november 2010
Absolut rosta i ugn - ganska stora bitar av alla sorters rotfrukter, häll över lite olja, grovmalen peppar , flingsalt och gärna någon färsk ört. Jag brukar köra på ca 175 grader - det blir alltid bra(Y)
siggemums22 november 2010
Absolut rosta i ugn! Jag föredrar utan olja.
edfj22 november 2010
Testade idag att blanda de med honung och olja och sedan in i ugnen! Riktigt gott! Finns på mina recept och det rekommenderas:D
littlejohn22 november 2010
Ugnen är det som gäller för mig ca 175 grader.
Ta inte för små bitar och ta gärna på lite olja. Blir kanongott.
cawn22 november 2010
Rostade i ugn med lite olivolja,flingsalt,timjan.Smula getost över.Himelskt gott!!!!!(A)
Cassiopeya22 november 2010
Jag älskar att ungsrosta rotfrukter, har lagt in mitt favvorecept här på MK :)
Jag gillar att skära rotfrukterna o sen lägga i plastpåse, ha i lite olja o skaka runt så det täcker alla, detta gör att man behöver lite mindre av oljan.
Alla sätt är bra utom de tråkiga!
edfj22 november 2010
mama97mia: Det var så jag gjorde, fast jag hade även honung. Det blev perfekt!
Cassiopeya22 november 2010
Skrivet av edfj den 22 nov 2010
mama97mia: Det var så jag gjorde, fast jag hade även honung. Det blev perfekt!
Det ska jag prova nästa gång, med honung alltså :)
Hej,
Vad har ni för erfarenheter rörande detta ämnen? Är det godare att rosta rotfrukter i ugnen eller att steka dem i panna? Har fått för mig att de blir ganska torra om man ugnsrostar den. Har ni något tips på vad man kan blanda dem med för att slippa detta?
Absolut rosta i ugn - ganska stora bitar av alla sorters rotfrukter, häll över lite olja, grovmalen peppar , flingsalt och gärna någon färsk ört. Jag brukar köra på ca 175 grader - det blir alltid bra(Y)
Absolut rosta i ugn! Jag föredrar utan olja.
Testade idag att blanda de med honung och olja och sedan in i ugnen! Riktigt gott! Finns på mina recept och det rekommenderas:D
Ugnen är det som gäller för mig ca 175 grader.
Ta inte för små bitar och ta gärna på lite olja. Blir kanongott.
Rostade i ugn med lite olivolja,flingsalt,timjan.Smula getost över.Himelskt gott!!!!!(A)
Jag älskar att ungsrosta rotfrukter, har lagt in mitt favvorecept här på MK :)
Ugnsrostade rotfrukter med smak av Italien
Prova det och jag lovar du kommer bli nöjd :p
Jag gillar att skära rotfrukterna o sen lägga i plastpåse, ha i lite olja o skaka runt så det täcker alla, detta gör att man behöver lite mindre av oljan.
Alla sätt är bra utom de tråkiga!
mama97mia: Det var så jag gjorde, fast jag hade även honung. Det blev perfekt!
mama97mia: Det var så jag gjorde, fast jag hade även honung. Det blev perfekt!
Det ska jag prova nästa gång, med honung alltså :)