Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vassle?

  • Walla2 31 mars 2012

    Jag gör emellanåt ostkaka - recept från Matklubben givetvis. Någon som har en idé vad man skulle kunna använda vasslen till, den som blir över efter ostmassan? Jag vet att brödbak är bra, men jag behöver fler idéer.{question}

  • The_mama97mia 31 mars 2012

    jag tänker att man kanske kan ha det som vätska i gratängsås? Eller i äggstanning till pajer?

  • svengelsk 31 mars 2012

    Pannkakor.

  • Walla2 31 mars 2012

    Istället för mjölk - eller plus mjölk?

  • The_mama97mia 31 mars 2012

    Walla2 - i gratängsås + mjölk tror jag, eller + grädde till o med. I äggfyllning till paj kanske det funkar bara - utan alltså.
    Jag bara gissar!

  • Walla2 31 mars 2012

    Tack för tips - jag ska testa. Känns onödigt att hälla ut ifall det kan användas på ett bra sätt! Det blir pannkakor idag till att börja med, till kvällsmat. {jump}

  • knyppeltanten 31 mars 2012

    Gör eget messmör. Det tar hur lång tid som helst att koka och man måste röra ofta. Smaksätt med lite sirap, ev vanilj om du vill ha det. Det är längesen jag gjorde ostkaka men jag brukade göra messmör för att fjäska för sonen som tyckte om det.

  • Walla2 31 mars 2012

    Du har förstås ett bra recept...? Kan du dela med dig kanske?

  • svengelsk 31 mars 2012

    Skrivet av Walla2 den 31 mar 2012

    Istället för mjölk - eller plus mjölk?



    Jag silar av en del vassla när jag gör yoghurt för att få bättre konsistens. Idag gjorde jag pannkakor med den +mjöl, ägg, överblivet potatismos och hackad paprikakorv.
    Resten av vasslan + mjölk använde jag i kanelbullar, som jag inte har smakat på än.

  • smulpajen1 1 april 2012

    Jag vet att min far fick vasslegröt i sin barndom. Vet inte hur den gjordes men den innehöll vassla och risgryn.

  • FruAst 1 april 2012

    Jag har använt vassle till degvätska i bröd. Blir väldigt god smak + att det jäser kanon! (Y)

  • svengelsk 1 april 2012

    Mina kanelbullar blev bra med 1/3 mjölk och resten vassla.

  • frele1 2 april 2012

    Jag fryser in den i ½-liters petflaskor och delar med mig till mina baksugna arbetskamrater.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.