Jag gör emellanåt ostkaka - recept från Matklubben givetvis. Någon som har en idé vad man skulle kunna använda vasslen till, den som blir över efter ostmassan? Jag vet att brödbak är bra, men jag behöver fler idéer.{question}
The_mama97mia31 mars 2012
jag tänker att man kanske kan ha det som vätska i gratängsås? Eller i äggstanning till pajer?
svengelsk31 mars 2012
Pannkakor.
Walla231 mars 2012
Istället för mjölk - eller plus mjölk?
The_mama97mia31 mars 2012
Walla2 - i gratängsås + mjölk tror jag, eller + grädde till o med. I äggfyllning till paj kanske det funkar bara - utan alltså.
Jag bara gissar!
Walla231 mars 2012
Tack för tips - jag ska testa. Känns onödigt att hälla ut ifall det kan användas på ett bra sätt! Det blir pannkakor idag till att börja med, till kvällsmat. {jump}
knyppeltanten31 mars 2012
Gör eget messmör. Det tar hur lång tid som helst att koka och man måste röra ofta. Smaksätt med lite sirap, ev vanilj om du vill ha det. Det är längesen jag gjorde ostkaka men jag brukade göra messmör för att fjäska för sonen som tyckte om det.
Walla231 mars 2012
Du har förstås ett bra recept...? Kan du dela med dig kanske?
svengelsk31 mars 2012
Skrivet av Walla2 den 31 mar 2012
Istället för mjölk - eller plus mjölk?
Jag silar av en del vassla när jag gör yoghurt för att få bättre konsistens. Idag gjorde jag pannkakor med den +mjöl, ägg, överblivet potatismos och hackad paprikakorv.
Resten av vasslan + mjölk använde jag i kanelbullar, som jag inte har smakat på än.
smulpajen11 april 2012
Jag vet att min far fick vasslegröt i sin barndom. Vet inte hur den gjordes men den innehöll vassla och risgryn.
FruAst1 april 2012
Jag har använt vassle till degvätska i bröd. Blir väldigt god smak + att det jäser kanon! (Y)
svengelsk1 april 2012
Mina kanelbullar blev bra med 1/3 mjölk och resten vassla.
frele12 april 2012
Jag fryser in den i ½-liters petflaskor och delar med mig till mina baksugna arbetskamrater.
Jag gör emellanåt ostkaka - recept från Matklubben givetvis. Någon som har en idé vad man skulle kunna använda vasslen till, den som blir över efter ostmassan? Jag vet att brödbak är bra, men jag behöver fler idéer.{question}
jag tänker att man kanske kan ha det som vätska i gratängsås? Eller i äggstanning till pajer?
Pannkakor.
Istället för mjölk - eller plus mjölk?
Walla2 - i gratängsås + mjölk tror jag, eller + grädde till o med. I äggfyllning till paj kanske det funkar bara - utan alltså.
Jag bara gissar!
Tack för tips - jag ska testa. Känns onödigt att hälla ut ifall det kan användas på ett bra sätt! Det blir pannkakor idag till att börja med, till kvällsmat. {jump}
Gör eget messmör. Det tar hur lång tid som helst att koka och man måste röra ofta. Smaksätt med lite sirap, ev vanilj om du vill ha det. Det är längesen jag gjorde ostkaka men jag brukade göra messmör för att fjäska för sonen som tyckte om det.
Du har förstås ett bra recept...? Kan du dela med dig kanske?
Istället för mjölk - eller plus mjölk?
Jag silar av en del vassla när jag gör yoghurt för att få bättre konsistens. Idag gjorde jag pannkakor med den +mjöl, ägg, överblivet potatismos och hackad paprikakorv.
Resten av vasslan + mjölk använde jag i kanelbullar, som jag inte har smakat på än.
Jag vet att min far fick vasslegröt i sin barndom. Vet inte hur den gjordes men den innehöll vassla och risgryn.
Jag har använt vassle till degvätska i bröd. Blir väldigt god smak + att det jäser kanon! (Y)
Mina kanelbullar blev bra med 1/3 mjölk och resten vassla.
Jag fryser in den i ½-liters petflaskor och delar med mig till mina baksugna arbetskamrater.