Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vindaloo ?

  • dartide66 14 mars 2008

    Kan någon ge mej receptet på en Äkta Vindaloo som smakar som på en indisk restaurant....Har provat allt men inte fått till det riktigt.

  • dartide66 14 mars 2008

    Vindaloo är en sorts syd-indisk gryta på kyckling,lamm eller biff som smakar underbart om man gillar jätte stark mat (Y)

  • MatAnders 14 mars 2008

    Ja jag är van vid mycket starkt även den styrka då även Thailändare tycker det är starkt men vindaloo är faktiskt snäppet värre men gott, vet tyvärr inte vad det är i men det borde finnas färdiga kryddpåsar/pasta i välsorterade invandrarbutiker tror knappast man hittar på ica typ..

  • monac 14 mars 2008

    åh,ja det är fantastiskt gott...och STARKT:'(,KOLLA OM DET KAN FINNAS FÄRDIG SOM "kryddpasta"
    På indien.nu kan du hitta recept oxå!
    Det heta borde ju komma från chili,..de har den på en indisk restaurang,där vi är "stammisar" på buffèn med nötkött och potatis...men man är tvungen att äta den sist av rätterna eftersom den nästan bedövar allt vad smaklökar heter:D...tårarna rinner nästan. Raijta till såklart!

    Hör gärna av dig om du hittar nått special trix recept som funkar!

  • MatAnders 14 mars 2008

    Här kanske är något?
    http://www.backstugan.se/?gclid=CNnF5e7ijJICFQ1mMAod6Axf-A

  • monac 14 mars 2008

    ja där har vi den ju!:)(Y)

  • monac 14 mars 2008

    ja där har vi den ju!:)(Y)

  • evaldo 14 mars 2008

    Recept på biff vindaloo,

    Går även bra att tillaga med kyckling eller fläskkött.
    Rätt med sitt ursprung i Indien och Pakistan.

    ca 500 gram skivat eller strimlat Nötkött (ej färs)
    2-3 gula Lökar
    3 vitlöksklyftor
    1 tsk riven Ingefära
    2 tsk Tomatpuré
    ca 2 Buljongtärningar
    1 finhackad Tomat
    Kryddblandning:

    1 msk Gurkmeja
    1 msk Koriander
    1 msk Garam Masala
    1/2 tsk Kanel
    1 tsk Senapsfrö
    1 msk Vinäger

    Tillbehör:

    Olja eller ghee
    Salt & Peppar
    Vatten
    Ris
    Mintsås eller raita
    Naan eller chapati
    1. Börja med att skala och skiva både vit och gul lök. Hetta upp olja eller ghee (klarifierat smör) i en panna fräs först den skivade gula löken tills den blivit rejält brynt, dock inte bränd. När löken börjar bli klar så låt köttet gå med och få lite färg.

  • monac 14 mars 2008

    tack evaldo...du är en klippa!:)

  • anluk 14 mars 2008

    Skrivet av MatAnders den 14 mar 2008

    Ja jag är van vid mycket starkt även den styrka då även Thailändare tycker det är starkt men vindaloo är faktiskt snäppet värre men gott, vet tyvärr inte vad det är i men det borde finnas färdiga kryddpåsar/pasta i välsorterade invandrarbutiker tror knappast man hittar på ica typ..


    måste bara fråga, du har en hel del thailändska recept, och förespråkar thalänsk mat, har du någon conection dit????

  • MatAnders 14 mars 2008

    Skrivet av anluk den 14 mar 2008

    Skrivet av MatAnders den 14 mar 2008

    Ja jag är van vid mycket starkt även den styrka då även Thailändare tycker det är starkt men vindaloo är faktiskt snäppet värre men gott, vet tyvärr inte vad det är i men det borde finnas färdiga kryddpåsar/pasta i välsorterade invandrarbutiker tror knappast man hittar på ica typ..


    måste bara fråga, du har en hel del thailändska recept, och förespråkar thalänsk mat, har du någon conection dit????


    Hej!
    Egentligen inte mer än 5 resor men känner en tjej som bor här i sverige och hon lagar gudomlig Thaimat dock stark så Thailändarna tycker även dom att vissa saker är på gränsen.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.