Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Använder ni ångkokare? (tips för köp önskas)

  • Kochang 20 april 2014

    Hej. Vill köpa en ångkokare och ser att det finns lite olika varianter.
    Om någon har tips på vad jag ska tänka på vid köp skulle det vara toppen, så jag inte köper en och sen ångrar mig för att det finns en som passar mig bättre.
    Jag vet att det även finns ett typ durkslag i stål att köpa billigt som man lägger på kastrullen, och även bambukastruller, men jag vill alltså ha en kokare.

    Vad jag vet precis nu är det väl bara eller mest grönsaker jag kommer ha den till, men det vet man ju inte, kanske finns mycket annat att ånkoka förutom grönsaker, kanske även kött.

  • svengelsk 21 april 2014

    Jag har en Tefal, som jag använde flitigt tills kaklet började lossna på väggen bakom. Nu tar jag bara fram den i sparristider och ställer den nära fläkten. Kolla alltså hur mycket ånga som släpps ut i köket. Jag har också en som sitter ovanpå en gryta. Den tycker jag bättre om.

  • Angela66 23 april 2014

    Dum fråga kanske, men vad är det för skillnad på ångkokare och tryckkokare? Jag har funderat på att köpa en tryckkokare, men det lät ju inte så bra om det ångar så att kaklet lossnar :)

  • annapatrik 23 april 2014

    Jag är uppvuxen med tryckkokare och det var aldrig några problem med fukten. För mig är det något man främst använder till kött. Vilken köttbit som helst blir mör och fin och du minskar koktiden enormt mycket.
    Den var också kanonbra när vi gjorde egen hundmat för att få kött mört.
    Men till potatis eller grönsaker användes den aldrig.
    Hmm, kanske dags att gå ner i källaren och leta fram den, den ska finnas i gömmorna. Blev plötsligt sugen på dillkött.

  • svengelsk 25 april 2014

    Tryckkokare är helt annorlunda. Då hålls ångan inne,temperaturen stiger över 100 grader och maten lagas fort. Jag använder min nästan dagligen.

  • jonas72fog 28 april 2014

    Har själv en Miele ångkokare som vi använder till det mesta men framförallt till potatis, grönsaker, koka ägg och även till att göra riktigt goda efterrätter i tex cremè brylè men har också gjort gott kött i ångkokaren. Givetvis kommer det ut lite ånga när man öppnar luckan när maten är klar men inget som är skadligt för inredningen men inget man vill ha på sig.

    Jag kan verkligen rekommendera en ångkokare det är värt varenda krona det kostar för man får verkligen fram det lilla extra av råvarorna.

    lycka till

  • Erajscha 3 maj 2014

    Välj en modell med ljudsignal och timer. Det kan låta självklart men alla modeller har inte det.

  • Kochang 5 maj 2014

    Bra, då har jag fått lite att gå på. Är nyfiken på att börja använda en sån maskin.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.