Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa knivarna

  • MrVan 17 mars 2008

    Vilka är dom bästa knivarna till matlagning, enligt Dig??

  • markus 17 mars 2008

    Smaksak. Jag har Global, WMF och Sanelli. Sanelli har ett skaft som är lika greppsäkert oavsett hur kladdig du är om händerna.

  • jas65 17 mars 2008

    Har provat de flesta men allt beror på kvaliteten på stålet och att inte man kan halka med handen. Den kniven jag är mest nöjd med kommer från Ica 99 kronor men troligen felmärkt i priset. Jag slipar uppden och polerar den så den är som ett rakblad och har haft den i flera år

  • MrVan 17 mars 2008

    Sant, vi kör med Global, fast Fiskars har faktiskt en del bra knivar åxå.

  • The_mama97mia 17 mars 2008

    jag vet inte vad jag har för märke på mina knivar, men när min morbror har slipat dom så är alla bra!!!! jag är dålig på att slipa knivar själv.... :)

  • MrVan 17 mars 2008

    Hehe, ja, finns mycket bra maskiner från OBH-nordica tex...... om man inte är bra själv på att slipa menar jag :)

  • lennali 17 mars 2008

    Mest Fiskars knivar och tycker att dom är bra. Sen är det ju upp till mig och hålla dom vassa, och jag är ibland lika slö som knivarna.

  • tilda 17 mars 2008

    Jag har flera fiskars med halkfria handtag. Dem gillar jag skarpt.(Y)

  • The_mama97mia 17 mars 2008

    en bra kniv jag har är efter min man, (frånskild nu) , han fick den, den var liksom uttjänt på Scans slakteri i Uppsala. Det står inget märke på den, men den är skitbra

  • Glitterfia 17 mars 2008

    Här är det fiskars med gummihandtag som gäller och det är grönsakskniven som är bäst. Dom är lätt att slipa.

  • Nettie 17 mars 2008

    Har en förkärlek till Sabatierknivar (stavas det så?)

  • Lotten_J 17 mars 2008

    Jag är jättenöjd med mina knivar av märket Anders Petter samt Kobe från Duka.

  • fee-bee 17 mars 2008

    Jag tycker att "Fiskars knivar är de bästa knivarna men det ska vara de som har svart gummi liknande handtag med en orange kant.:)

  • ThomasP 17 mars 2008

    Giesser och Viktorinox

  • farmoringer 17 mars 2008

    Dom bästa knivarna för mig är de som är vassa.......Sen spelar det inte så stor roll vilken sort det är..

  • bernit 17 mars 2008

    Har ett komplett sett med GLOBAL + två franska Kock-knivar med träskaft som jag haft i 30 år och jag lämnar in mina knivar en gång om året för maskinslipning och där emellan använder jag mitt brynstål, nästan dagligen

    Kniven är min bästa vän i köket


    /BÅ:p

  • Ketronya 17 mars 2008

    Vi har Fiskars med gummihandtag, tycker de är super och har haft dem i flera år, inte behövt slipa dem än :)
    Sen har vi en sushikniv och som är riktigt bra och vass när det behövs till lite mer avancerade saker :p

  • Kicki8 17 mars 2008

    Min bästa är en från en nedlaggd butik inget märke men jättevass.Bäst när man ska ta hand om älgköttet.
    Sen har jag en Kobe, ok.
    Fiskars(Y), tycker också grönsaks kniven är bäst.

  • Glitterfia 17 mars 2008

    Skrivet av farmoringer den 17 mar 2008

    Dom bästa knivarna för mig är de som är vassa.......Sen spelar det inte så stor roll vilken sort det är..




    Det är sååå sant :) kanske en tillfällighet att det just är fiskars knivar hos mig, men de är så lätt att vässa på brynet.

  • Roggan 17 mars 2008

    MAC gillar jag (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.