Någon som har ett eget bra recept på bullar inför bullens dag 4 oktober.
På Näsbydalskolan i Täby har man till och med lagt upp en hemsida om bullens dag.
http://www.nasbydalskolan.taby.se/Projekt/Bread/Monica/index.html
Själv älskar jag både vanilj och kanelbullar.
Har du någon favorit?
farmoringer27 september 2008
Jag har inget eget bra recept men jag älskar både kanelbullar och vaniljbullar...(L)
MatHanna27 september 2008
Klassikt god deg med riktigt SMÖR och kardemumma är ett måste anser jag. Sen får fyllningen gärna vara gjord av mandelmassa/SMÖR (50/50) som riklig bas och sen stör jag gärna på mald kardemumma ELLER riktigt gott vaniljsocker typ "vanila" (lyx) ELLER mald kanel, japp that´s my favorites!!!(Y)
Tyvärr har jag smakat för många "tråkiga" torra och smaklösa hembakta bullar, mitt tips är: lyxa till era bullar hemma, det blir ändå billigare att baka själv än att gå till kondis och köpa!
Baka dem inte för länge och kvalitet framför kvantitet, det lönar sig!!!
LYCKA TILL!!!
Bullkramar MatHanna
Lange27 september 2008
Kanelbullens dag ska firas med bullfrossa i Kaffestugan så hoppas bara det kommer några gäster!:D
systeryster28 september 2008
Fick ett recept på kalljästa bullar en gång. Blev nästan som winerbröd, jättesmarriga.
Mandelmassa i var ett bra tips.Mina bullar blev betydligt bättre när jag lärde mig att ha i nästan allt mjöl med detsamma, istället för att ta i lite i taget.Förr blev bullarna jättetorra redan som nybakade.
Sedan fick jag tipset att pensla på smölt margarin istället för att breda ut det, innan man lägger på fyllningen.Då jäste bullarna bättre när degen inte blev så tung.
Någon som har fler baktips att lära mig?:p
Virre8528 september 2008
Min syster brukar utöver dom vanliga ingredienserna oxå bre på ett lager med vaniljkräm. Sån snabbvaniljkräm som man vispar med kall mjölk. Dom blir jätte goda och dom blir inte torra som vissa bullar blir efter någon dag.
Någon som har ett eget bra recept på bullar inför bullens dag 4 oktober.
På Näsbydalskolan i Täby har man till och med lagt upp en hemsida om bullens dag.
http://www.nasbydalskolan.taby.se/Projekt/Bread/Monica/index.html
Själv älskar jag både vanilj och kanelbullar.
Har du någon favorit?
Jag har inget eget bra recept men jag älskar både kanelbullar och vaniljbullar...(L)
Klassikt god deg med riktigt SMÖR och kardemumma är ett måste anser jag. Sen får fyllningen gärna vara gjord av mandelmassa/SMÖR (50/50) som riklig bas och sen stör jag gärna på mald kardemumma ELLER riktigt gott vaniljsocker typ "vanila" (lyx) ELLER mald kanel, japp that´s my favorites!!!(Y)
Tyvärr har jag smakat för många "tråkiga" torra och smaklösa hembakta bullar, mitt tips är: lyxa till era bullar hemma, det blir ändå billigare att baka själv än att gå till kondis och köpa!
Baka dem inte för länge och kvalitet framför kvantitet, det lönar sig!!!
LYCKA TILL!!!
Bullkramar MatHanna
Kanelbullens dag ska firas med bullfrossa i Kaffestugan så hoppas bara det kommer några gäster!:D
Fick ett recept på kalljästa bullar en gång. Blev nästan som winerbröd, jättesmarriga.
Mandelmassa i var ett bra tips.Mina bullar blev betydligt bättre när jag lärde mig att ha i nästan allt mjöl med detsamma, istället för att ta i lite i taget.Förr blev bullarna jättetorra redan som nybakade.
Sedan fick jag tipset att pensla på smölt margarin istället för att breda ut det, innan man lägger på fyllningen.Då jäste bullarna bättre när degen inte blev så tung.
Någon som har fler baktips att lära mig?:p
Min syster brukar utöver dom vanliga ingredienserna oxå bre på ett lager med vaniljkräm. Sån snabbvaniljkräm som man vispar med kall mjölk. Dom blir jätte goda och dom blir inte torra som vissa bullar blir efter någon dag.
Rimbobullar är bara så goda! (Y)
Rimbobullar är bara så goda! (Y)
Är det bullar med vaniljkräm i, kalljästa?:o
Tack för alla råd:p