Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cerafit från tvins

  • elsa-nilsson 6 augusti 2014

    Såg en fråga om cerafit stekjärn någonstans men kunde inte hitta något ställe för svar där.Så jag svarar här:Jag köpte dessa 3-pack stekjärn från Tvins.Blev väldigt imponerad över deras reklam,trodde faktiskt på den.Den största gav jag till min sonson som nyss fått eget boende,men han har inte testat sin än.De andra behöll jag själv.Stekjärnen levererades någon gång i januari,och jag började omedelbart använda min ena.De första 3-4 gångerna var den precis så bra som det påstods i reklamen.Sen var det slut med det.Det började fastna mer och mer för varje stekning.Den fina vita bottenytan blev brunare och brunare.Nu efter mer än ett halvårs användning kan jag bara konstatera att alla de superegenskaper som utlovades är BLUFF!!!Och jag kan svära mig fri från att jag behandlat det fel,jag är mycket noggrann och försiktig med mina stekjärn!Nu oljar jag in det varje vecka (låter det stå och puttra med olja i timmar,då fungerar det några gånger.Igår skulle jag laga till fläskpannkaka,resultatet blev uruselt!!!Allt fastnade,jag kunde nästan inte rengöra järnet!Jag är oerhört besviken vill bara varna för köp av dessa järn.De fina egenskaper som utlovades gäller bara högst några veckor.så gå inte på bluffen.Nu har jag beställt till min son ett annat jär med keramikbotten,ett som är bäst io test hos Ica och även i andra tester,får väl se hur det utlöper.Skulle vara intressant att höra någon annans åsikt om detta.Varma hälsningar från gamla Elsa.

  • boz1965 7 augusti 2014

    Vill inte vara respektlös på nåt sätt, men var det inte väntat - egentligen?

    Belagda pannor och kastruller/grytor är inte gjorda för att hålla, då skulle de inte kunna sälja mer än en uppsättning till folk och de skulle ha gått i konken efter ett par år.

    Det enda som håller är gjutjärn och rostfritt, allt annat är förbrukningsvara.

    Min ena gjutjärnspanna är över 100 år gammal och har gått i arv ända från gammelmormor - och den är precis lika fin idag som den var den dag den var ny. En välhållen gjutjärnspanna är dessutom precis lika mycket non-stick som vilken belagd stekpanna som helst.
    Man ska bara sköta om den väl så håller den i flera generationer, jag är fjärde generationen som använder den gjutjärnspannan och den kommer att hålla fyra generationer till - minst. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.