Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fler offer för överdrivet kreativa?

  • frucaos 18 april 2008

    Jag är gift med en man som har en milt sagt liberal syn på det här med matlagning och brödbak.
    När det gäller bröd så är det sällan han håller sig till recept, och han tycker att det är hans plikt att se till att alla gamla kryddor används, så man vet aldrig vad han ska hitta på. Rester av pasta, ris och annat slinker också gärna ner i brödet. För det mesta blir det ätbart, ibland till och med gott, men inte alltid.:o
    Men matlagningen kan bli riktigt ... intressant ibland. En gång skulle det bli pastasås, och eftersom han inte hittade nån crème fraiche i kylen så tog han det "näst bästa" - yogurt, med skogsbärssmak... Jag är tacksam över att jag inte var hemma vid det tillfället. Till hans heder ska sägas att han åt upp det...:p
    Han har smaksatt potatismos med färsk ananas - ingen höjdare om ni frågar mig. (N)
    En rislåda fick crème fraichen ersatt med vanilj-kesella... Det blev liksom huvudrätt och efterrätt i en rätt det!

    Jag misstänker att jag inte är den enda som drabbas av sånt fritänkande ibland - finns det fler underhållande berättelser?

  • irrevirre 18 april 2008

    Hahahaa:-)
    Det var en kul snubbe till man du har! Tyvärr har jag nog ingen liknande berättelse, min man lagar ingen mat alls.

  • marwis 18 april 2008

    Min man är lagd åt samma håll...Päronyoghurt i köttfärssåsen, Vaniljyoghurt i pastasalladen ja,det är bara några exempel. Nu är det inte så att han förtar sig när det gäller matlagning så det är inte så ofta det händer, men det är med nyfikenhet och en viss bävan jag sätter mig till bords när han står för maten. Inte för att jag är särskilt trogen när det gäller att följa recept, jag improviserar gärna, men med måtta!!

  • frucaos 18 april 2008

    Ja, du marwis, min gubbe står inte vid spisen jätteofta han heller - men han bakar rätt mycket bröd...
    Nog är det spännande alltid!(L)
    Han har planer på att servera risgrynsgröt och korv till middag imorgon. Jag hoppar nog gärna över korven för min del...

  • Roggan 18 april 2008

    Jag inspirerade en kompis att våga experimentera i köket. Visade hur man gjorde köttbullar och sa att man kunde ju variera kryddningen med vitlök och örter osv...
    Visade också hur man bakade matbröd med variation.

    En dag när hans tjej kom hem hade han gjort middag för att överraska henne.
    Han hade fixat plättar. Sylt och mjölk stod framme på bordet tillsammans med plättarna.
    Hon tar första tuggan. Den åker ut illa kvickt. Han hade nämligen blandat vitlök i smeten.
    Det blev till att käka ute den kvällen... han fick bjuda...
    Han gav mig skulden för det som hänt...
    Efter det fick han fick hålla sig till disken så länge det förhållandet varade.

  • SDMaya 18 april 2008

    Hahahaha... glad att min sambo håller sig till "sina" få rätter han kan laga! (L) Jag älskar laga mat och han överlåter det gärna till mig och håller sig till att hugga ved *flinar* det är inte min gebit kan jag lova...haha. Blir ett ved trä på nån timme, hade väl fått frysa och gåttt hungriga om vi bytt! *ler*

  • Lindanemon 18 april 2008

    hahaha... Jag kanske ska vara glad att min sambo helst inte håller på med mat...

    Fast sist skulle han koka ris för 2 personer, och det blev nog för 12 :o

    Jaja, alla har vi väl vår egen grej... :)

  • monac 18 april 2008

    när jag läser det där är jag glad att jag lever själv med barn!!!!:D Kul killar!:'(
    ha ha...men en god vilja & innovativitet får man väl ge all kredit för.....

  • Smulpajen 18 april 2008

    :D:D:D Vilka roliga historier! Själv är jag glad att inte mannen i huset bränner vid tevattnet:o

  • Glitterfia 18 april 2008

    Skrivet av frucaos den 18 apr 2008

    Jag är gift med en man som har en milt sagt liberal syn på det här med matlagning och brödbak.
    När det gäller bröd så är det sällan han håller sig till recept, och han tycker att det är hans plikt att se till att alla gamla kryddor används, så man vet aldrig vad han ska hitta på. Rester av pasta, ris och annat slinker också gärna ner i brödet. För det mesta blir det ätbart, ibland till och med gott, men inte alltid.:o
    Men matlagningen kan bli riktigt ... intressant ibland. En gång skulle det bli pastasås, och eftersom han inte hittade nån crème fraiche i kylen så tog han det "näst bästa" - yogurt, med skogsbärssmak... Jag är tacksam över att jag inte var hemma vid det tillfället. Till hans heder ska sägas att han åt upp det...:p
    Han har smaksatt potatismos med färsk ananas - ingen höjdare om ni frågar mig. (N)
    En rislåda fick crème fraichen ersatt med vanilj-kesella... Det blev liksom huvudrätt och efterrätt i en rätt det!

    Jag misstänker att jag inte är den enda som drabbas av sånt fritänkande ibland - finns det fler underhållande berättelser?



    HA, HA, HA,:D:D:D:D
    Har nog inte skrattat så mycket på länge. Tårarna sprutar, ögonen svider av mascaran och snoret rinner :D

  • Glitterfia 18 april 2008

    Detta måste jag följa hi, hi Kan inte sluta skratta :D

  • Dorisrecept 18 april 2008

    Min sambo är inte så mycke för att hålla till i köket ( jo, när han ska äta:p) Men jag jobbar ju skift så han måste ju tillaga middag lite då och då, ungarna brukar säga, jaha då vet man att det blir köttfärsås, korv, hamburgare eller färdig gjorda köttbullar:p

    Förra veckan så skulle han göra spagetti och köttfärssås men denna gång gick det inte nå vidare. Han ringer mig på jobbet och säger att han aldrig mer ska sätta i glutenfritt mjöl i maten för det blev ju bara gelé av hela köttfärsåsen. Va, sa jag, det ska det ju inte bli. Från vilket paket tog du? Från det gula fick jag till svar. Jaha så du har alltså satt i glutenfritt ströbröd i maten svarade jag:p:p Det var inte så konstigt att det blev som det blev. Barnen och deras kille/tjej hade ätit men tyckte det var äckligt.

    När jag kom hem stod härligheten kvar i pannan på diskbänken och jag höll på att skratta ihjäl mig:D:D

  • frucaos 19 april 2008

    Kan ju lägga till ett litet missöde som min kära far råkade ut för - han som egentligen är rätt duktig på att laga mat...
    Hade gjort köttfärssås och fått lite för mycket sting i den, så han skulle mildra den lite - och tillsatte sweet chilli-sås. Hehe, inte blev den nåt mildare inte!

    Jag slapp förresten korv till risgrynsgröten idag!

  • Roggan 27 mars 2009

    Hittade den här gamla tråden... puffar den lite. Det finns säkert fler överdrivet kreativa.
    Puff, puff!

  • Gnurf 27 mars 2009

    Pffft!!!...detta är ju bara en tråd där fruntimmer mobbar oss Män!! Nä för H-lvete...

    UPP TILL KAMP!!!

    Jag ska genast starta en annan tråd där Män kan beklaga sig över kvinnfolk i deras bestyr (Y)

    :D

  • monfo 27 mars 2009

    Hur många underbara recept har det inte blivit av dessa underbara män som inte följer de oskrivna reglerna i köket.:p
    Min käre far som när han levde en gång var kock i det militära skulle laga mat åt oss barn. Han blandade ihop mängderna så :potatis till 6 personer och kryddor till några hundra, smakrikt kan man säga!

  • anneli1989 27 mars 2009

    kreativa män i köket = fettbäst

    puckade män i köket = fettsämst

  • voffa3 20 april 2011

    ojoj ska jag byta forum nu?
    Jag ska nog vara tacksam för min sambo, han lagar gärna mat och gör som det står i receptet.
    Jag däremot brukar improvisera och för det mesta så blir det gott men svårt att upprepa.
    Jag har lyckats med bottennappet att ha hallonyoghurt i kanelbullarna. Hallon och kanel är gott men jag missade att i hallonyoghurt finns det hallonarom som inte är gott i kanelbullar. Fast jag har ätit upp bullarna.

  • DoctorWho 20 april 2011

    Mamma berättade att min morfar tänkte: Om man kan rosta en skiva bröd i brödrosten, då borde man även kunna tillaga pålägget på brödskivan i brödrosten. Morfar bredde en macka, la på bacon och ner i brödrosten med mackan. Resultatet blev att baconet kanade av och lade sig längst ner i botten och brödrosten började brinna. Han fick skrapa ur allt med en gaffel (elkontakten var urdragen).

  • MosterNettan 21 april 2011

    Skämtar du eller...?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.