Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friluftsmat!

  • majamia 5 oktober 2008

    Hej
    Jag är ledare för barn födda 1996 i Friluftsfrämjandet och är ute mkt i skog och mark. :D
    Nästa helg ska vi ha läger och sova i vindskydd. Vi gillar att laga mat och är inte alls rädda för om det är lite extra jobb med tillagningen förutom när vi är på längre vandringar. Då kan det ju bli tidsbrist och tungt att bära. Barnen är indelade i matlag och vi ledare i ett.
    Tänkte höra om det finns fler likasinnade som vill dela med sig av tips och ideer på vad ni brukar laga.
    Ibland lagar vi tillsammans på vår murrika (stor wok som ställs över glöden) och i stor gryta i trefot.
    pinnbröd, krabbelurer har jag recept på här.
    Tack på förhand!:D

  • bamsan 15 oktober 2008

    Hej!
    Här är ett mycket enkelt och gott tips:
    Värm wok eller stekpanna, fräs renskav (eller liknande) i smör, salta och peppra,
    bryt mjukt tunnbröd i munsbitar och blanda ner i pannan.
    Klart att äta, Det brukar vara uppskattat bland barnen att äta med fingrarna eller med
    en pinne som "bestick".:D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.