Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fritös tips?

  • MatAnders 8 december 2009

    Jag funderar på att köpa en fritös, någon som har några bra tips på användnings områden förutom pommes?

  • flumhum 8 december 2009

    fisk, räkor, vårrullar, potatis klyftor, du kan i prencip fritera det mesta..

  • Erajscha 8 december 2009

    schnitzel, kyckling kiev, camembert...

  • flabban 8 december 2009

    munkar

  • Gnurf 8 december 2009

    nunnor

  • Erajscha 8 december 2009

    klenätter & struvor...

  • The_mama97mia 8 december 2009

    Lökringar.... jalapenos....

    Nigellas favorit - friterad Bounty.... (yuch)

  • MatAnders 8 december 2009

    Skrivet av Gnurf den 8 dec 2009

    nunnor


    He he får leta upp ett kloster då?:p

  • Skogis59 8 december 2009

    Köp ingen! Du ångrar dig då. Köpte en o använde den en gång. Bättre att fritera i kastrull på spisen. Eller utomhus.... Så slipper man oset inne(N)

  • The_mama97mia 8 december 2009

    Skrivet av Skogis59 den 8 dec 2009

    Köp ingen! Du ångrar dig då. Köpte en o använde den en gång. Bättre att fritera i kastrull på spisen. Eller utomhus.... Så slipper man oset inne(N)


    Haha, jag har tänkt precis så. Undvikit att skaffa fritös, har alldeles för många apparater som står o tar plats. Fast det blir så att jag helt undviker att fritera istället. VIll inte ha oset.

  • jimboz 8 december 2009

    Min polare friterar Bacon och serverar som Snacks.

  • Glitterfia 8 december 2009

    Antingen så köper du en fritös med dubbelfunktion som du kan använda som foduegryta.
    Dock rymmer inte dessa så mycket olja så ska du fritera pommes till middag för 3-4 personer får du fritera i flera omgångar.
    Vi friterar/fonduear blomkålsbuketter, champinjoner, lök, kött, osv....

    Tänk på att om du friterar olika ingredienser kan oljan ta smak av dessa och måste därför silas/bytas oftare.
    I en fritös för bara pommes/ klyftor klarar sig oljan länge i fritösen.

    Har du tänkt fritera pommes och klyftpotatis så är rådet att köpa en som rymmer 3 L olja.
    Ica Maxi har en helt ok för 450-500:-

    Mitt råd är att helst köpa en av varje men om det bara skulle vara en så satsa på en som rymmer minst 3 l olja.

  • The_mama97mia 8 december 2009

    Hänger på en fråga här - hur gör ni - återanvända frityroljan? Förvaring? Hållbarhet?

  • Beckis83 8 december 2009

    fritera i kastrull,svårt? jag har aldrig prövat...men älskar friterade räkor!

  • Bumbis 8 december 2009

    Självklart ska du köpa en fritös om du kan ha den ute. Vi har våran under tak på altanen och på vintern i uterummet. Har man den inne så luktar det gatukök i hela huset. Vi använder den inte jätteofta men den är super. Jag gör egna pommes, kroketter, vårrullar, chilichees mm. Skulle sakna den om vi inte hade den kvar. Se bara till att delarna kan diskas för det blir flottigt.

  • jimboz 8 december 2009

    Det finns ju ett alternativ till det hela. man kan köpa en Elwok och fritera i den, vips så har man 2-1..Jag friterar i woken men det är enbart av platsbrist(vanlig wok)

  • Maya_mek 8 december 2009

    Mitt bästa JuleTips med Fritös är att jag använder den när jag friterar AnisGrisarna,,, Jag gör ca 20st åt gången i min,, går superfort med fritös å paltsleven!! (Y)

  • bernit 8 december 2009

    Har en fritös sedan länge men använder den i princip bara på sommarhalvåret, ute - kanongott med fisk & skaldjur, pommes-stripes, pommes dauphine, camenbert, grönsaker, lök(ringar)... You name it...Jag brukar byta olja en gång på sommaren, men har två olika oljor, en för fisk och en för resten.. funkar kanon :p

  • MatAnders 9 december 2009

    Nu förtiden har dom ra filter som minskar oset så jag va lite inne på någon av dessa.
    http://www.netonnet.se/art/hem-och-hushall/matlagning/fritos

  • Gillsan 9 december 2009

    (L)Färsk blomkål är en höjdare i fritösen:p(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.