Jag funderar på att köpa en fritös, någon som har några bra tips på användnings områden förutom pommes?
flumhum8 december 2009
fisk, räkor, vårrullar, potatis klyftor, du kan i prencip fritera det mesta..
Erajscha8 december 2009
schnitzel, kyckling kiev, camembert...
flabban8 december 2009
munkar
Gnurf8 december 2009
nunnor
Erajscha8 december 2009
klenätter & struvor...
The_mama97mia8 december 2009
Lökringar.... jalapenos....
Nigellas favorit - friterad Bounty.... (yuch)
MatAnders8 december 2009
Skrivet av Gnurf den 8 dec 2009
nunnor
He he får leta upp ett kloster då?:p
Skogis598 december 2009
Köp ingen! Du ångrar dig då. Köpte en o använde den en gång. Bättre att fritera i kastrull på spisen. Eller utomhus.... Så slipper man oset inne(N)
The_mama97mia8 december 2009
Skrivet av Skogis59 den 8 dec 2009
Köp ingen! Du ångrar dig då. Köpte en o använde den en gång. Bättre att fritera i kastrull på spisen. Eller utomhus.... Så slipper man oset inne(N)
Haha, jag har tänkt precis så. Undvikit att skaffa fritös, har alldeles för många apparater som står o tar plats. Fast det blir så att jag helt undviker att fritera istället. VIll inte ha oset.
jimboz8 december 2009
Min polare friterar Bacon och serverar som Snacks.
Glitterfia8 december 2009
Antingen så köper du en fritös med dubbelfunktion som du kan använda som foduegryta.
Dock rymmer inte dessa så mycket olja så ska du fritera pommes till middag för 3-4 personer får du fritera i flera omgångar.
Vi friterar/fonduear blomkålsbuketter, champinjoner, lök, kött, osv....
Tänk på att om du friterar olika ingredienser kan oljan ta smak av dessa och måste därför silas/bytas oftare.
I en fritös för bara pommes/ klyftor klarar sig oljan länge i fritösen.
Har du tänkt fritera pommes och klyftpotatis så är rådet att köpa en som rymmer 3 L olja.
Ica Maxi har en helt ok för 450-500:-
Mitt råd är att helst köpa en av varje men om det bara skulle vara en så satsa på en som rymmer minst 3 l olja.
The_mama97mia8 december 2009
Hänger på en fråga här - hur gör ni - återanvända frityroljan? Förvaring? Hållbarhet?
Beckis838 december 2009
fritera i kastrull,svårt? jag har aldrig prövat...men älskar friterade räkor!
Bumbis8 december 2009
Självklart ska du köpa en fritös om du kan ha den ute. Vi har våran under tak på altanen och på vintern i uterummet. Har man den inne så luktar det gatukök i hela huset. Vi använder den inte jätteofta men den är super. Jag gör egna pommes, kroketter, vårrullar, chilichees mm. Skulle sakna den om vi inte hade den kvar. Se bara till att delarna kan diskas för det blir flottigt.
jimboz8 december 2009
Det finns ju ett alternativ till det hela. man kan köpa en Elwok och fritera i den, vips så har man 2-1..Jag friterar i woken men det är enbart av platsbrist(vanlig wok)
Maya_mek8 december 2009
Mitt bästa JuleTips med Fritös är att jag använder den när jag friterar AnisGrisarna,,, Jag gör ca 20st åt gången i min,, går superfort med fritös å paltsleven!! (Y)
bernit8 december 2009
Har en fritös sedan länge men använder den i princip bara på sommarhalvåret, ute - kanongott med fisk & skaldjur, pommes-stripes, pommes dauphine, camenbert, grönsaker, lök(ringar)... You name it...Jag brukar byta olja en gång på sommaren, men har två olika oljor, en för fisk och en för resten.. funkar kanon :p
MatAnders9 december 2009
Nu förtiden har dom ra filter som minskar oset så jag va lite inne på någon av dessa.
http://www.netonnet.se/art/hem-och-hushall/matlagning/fritos
Jag funderar på att köpa en fritös, någon som har några bra tips på användnings områden förutom pommes?
fisk, räkor, vårrullar, potatis klyftor, du kan i prencip fritera det mesta..
schnitzel, kyckling kiev, camembert...
munkar
nunnor
klenätter & struvor...
Lökringar.... jalapenos....
Nigellas favorit - friterad Bounty.... (yuch)
nunnor
He he får leta upp ett kloster då?:p
Köp ingen! Du ångrar dig då. Köpte en o använde den en gång. Bättre att fritera i kastrull på spisen. Eller utomhus.... Så slipper man oset inne(N)
Köp ingen! Du ångrar dig då. Köpte en o använde den en gång. Bättre att fritera i kastrull på spisen. Eller utomhus.... Så slipper man oset inne(N)
Haha, jag har tänkt precis så. Undvikit att skaffa fritös, har alldeles för många apparater som står o tar plats. Fast det blir så att jag helt undviker att fritera istället. VIll inte ha oset.
Min polare friterar Bacon och serverar som Snacks.
Antingen så köper du en fritös med dubbelfunktion som du kan använda som foduegryta.
Dock rymmer inte dessa så mycket olja så ska du fritera pommes till middag för 3-4 personer får du fritera i flera omgångar.
Vi friterar/fonduear blomkålsbuketter, champinjoner, lök, kött, osv....
Tänk på att om du friterar olika ingredienser kan oljan ta smak av dessa och måste därför silas/bytas oftare.
I en fritös för bara pommes/ klyftor klarar sig oljan länge i fritösen.
Har du tänkt fritera pommes och klyftpotatis så är rådet att köpa en som rymmer 3 L olja.
Ica Maxi har en helt ok för 450-500:-
Mitt råd är att helst köpa en av varje men om det bara skulle vara en så satsa på en som rymmer minst 3 l olja.
Hänger på en fråga här - hur gör ni - återanvända frityroljan? Förvaring? Hållbarhet?
fritera i kastrull,svårt? jag har aldrig prövat...men älskar friterade räkor!
Självklart ska du köpa en fritös om du kan ha den ute. Vi har våran under tak på altanen och på vintern i uterummet. Har man den inne så luktar det gatukök i hela huset. Vi använder den inte jätteofta men den är super. Jag gör egna pommes, kroketter, vårrullar, chilichees mm. Skulle sakna den om vi inte hade den kvar. Se bara till att delarna kan diskas för det blir flottigt.
Det finns ju ett alternativ till det hela. man kan köpa en Elwok och fritera i den, vips så har man 2-1..Jag friterar i woken men det är enbart av platsbrist(vanlig wok)
Mitt bästa JuleTips med Fritös är att jag använder den när jag friterar AnisGrisarna,,, Jag gör ca 20st åt gången i min,, går superfort med fritös å paltsleven!! (Y)
Har en fritös sedan länge men använder den i princip bara på sommarhalvåret, ute - kanongott med fisk & skaldjur, pommes-stripes, pommes dauphine, camenbert, grönsaker, lök(ringar)... You name it...Jag brukar byta olja en gång på sommaren, men har två olika oljor, en för fisk och en för resten.. funkar kanon :p
Nu förtiden har dom ra filter som minskar oset så jag va lite inne på någon av dessa.
http://www.netonnet.se/art/hem-och-hushall/matlagning/fritos
(L)Färsk blomkål är en höjdare i fritösen:p(Y)