Handen på hjärtat...

Dela
Nej, tycker nyårslöften kan bli så himla dumma. Om jag nu skulle ha något så håller jag det för mig själv och ser det mer som ett mål än ett löfte för att slippa all ångest och prestation och vakande ögon... Den mest kritiska mot mina val är ju ändå jag själv.

Har du varit låtsats varit sjuk från jobbet någon gång när du helt enkelt haft för mycket att göra med ditt privata?
Beror på vad du menar...

* Inslagen som i presentpapper: Nej, då slår jag hellre in den själv. Slöseri med tid och energi att gå tillbaka för lite presentpapper som man ändå för det mesta har hemma.

* Inslagen som i att kassörskan missat att registrera varan: Beror på värdet. Gäller det bara ett par tior eller så, så orkar jag inte bry mig. Men är det lite mer värt så går jag tillbaka.

Hph:
Är du en kontrollfreak, gör allt själv och stressar halvt ihjäl dig hellre än att du delegerar och kan ta det lite lugnare?
Svår fråga men jag stressar nog gärna på för att hinna göra allt själv och ha koll på att det blir gjort och som jag vill ha det gjort.
Måste träna på att lita på att andra också klarar av det.

Handen på hjärtat,
Ska du leva "nyttigare" än en gång nuy när det är nytt år??
Det lovar jag varenda nyårsafton och har brutit det redan på nyårsdagen...

Hph:
Din 16-åriga son har blivit "haffad" av polisen med några haschcigaretter, s.k. "joints", i fickan och dessutom hög som ett hus. Nu har de knackat på hemma hos er och vill lämna över grabben till dig så att han kan få nyktra till inför morgondagens förhör med polis och åklagare. Hur hanterar du den situationen?

Notera: 16 år, då är man straffmyndig.

Redigerat den 3 jan 2012 kl. 22:47
Jag skulle se till honom tills ruset gått över och låta honom sova ut. Han vet redan innan vad jag tycker om droger och att jag är mycket besviken och att han själv får ta ansvar för den dumma saken han gjort.

Hph:
Vad är det konstigaste du har upplevt?
(I mitt fall har jag vetat vad som finns i några inslagna presenter jag fått.)
OJ! Det är så mycket jag tycker är konstigt, hehe!

Men nåt som verkligen var helknasigt var när ljuset i porten tände sig av sig självt en gång utan att jag ens hade hunnit nudda knappen. Huset ifråga (som jag också bodde i vid det tillfället) har en historia med påstått övernaturliga aktiviteter, därför skrämde det mig en aning just då. Men nu när jag ser på det i retrospektiv så är den troligaste förklaringen att det var ett tekniskt fel.

Hph:
Om du skulle beskriva dig själv som en bil (märke och modell), vilken skulle det vara?

Redigerat den 13 jan 2012 kl. 00:04
Nej, men jag har försökt göra besöket så kort som möjligt.
Sen finns det ju såna som jag öht inte släpper in, som Jehovas och mormonerna t.ex.

Hph:
En kompis till dig har blivit säljare för en känd proteindryck som enligt uppgift ska hjälpa dig gå ner i vikt. H*n går på rätt hårt för att få dig att köpa. Du har hört från trovärdiga källor att produkten ska vara mer eller mindre verkningslös och dessutom ganska dyr. Du är inte alls intresserad och även lite smått irriterad på kompisens säljsnack, men vill samtidigt inte såra honom/henne.
Hur hanterar du detta?