Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp önskas med mat efter att ha gjort en magsäcks operation

  • matmorsan 29 juli 2010

    hej har idag fått min operations tid på Ersta i stockholm o min skalle är precis tom fast detta har pratas o diskuterass mkt hos oss,hjälp önskas med vilken typ av soppor jag kan frysa för att sedan tas upp o vispas släta,va ska jag tänka på hoppas på att nån som gjort denna ser mitt rop

  • Nettan75 29 juli 2010

    Hej!

    Jag har för snart ett år sedan gjort en sådan operation så jag vet att det kan vara svårt i början. Nu vet jag ju inte vilken policy Ersta kör med efter operation, men jag käkade fast föda (bla knäckebröd) de två sista dagarna på sjukhuset, dvs dag 4 och 5. Dag 3 åt jag puréad/pressad mat, men det kanske har att göra med hur magen reagerar och hur man mår?

    Soppor i all ära, men det blir ganska tråkigt i det långa loppet, speciellt efter att ha levt 3 veckor på flyt innan op. Jag åt soppor emellanåt när jag absolut inte fick i mig fast mat när jag kom hem från sjukhuset. För mig smakade all mat riktigt illa direkt efter op, och fick inte tillbaka smaken förrän efter kanske ett halvår. De soppor jag åt var mest avkoket ur grytor som min sambo åt och varma-koppen-varianter.

    Jag vet ju inte vad de har rekommenderat dig, men jag fick sagt att fast föda var bra så fort som möjligt, och jag har kört på den devisen så mycket det har gått. Sedan har jag alltid tyckt att soppa är en bra måltid ändå.

    Nånting som du bör tänka på efter operationen är att drick, drick massor med vatten mellan måltiderna. Drick även när du tycker att du inte vill för blir man uttorkad är det riktigt plågsamt att äta. Självklart ska du inte över-dricka, men 2-2,5 liter om dagen är inte att ta i för mycket, iallafall inte tills du kommer på var din gräns ligger.

    Grattis till din op-tid och lycka till!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.