Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvkiosk

  • jas65 31 mars 2011

    Vad tycker ni? Har inte alla kebab, pizzerior och falafell kiosker och resturanger gjort sitt. Är det inte en riktig härlig mosbricka med korv egentligen vi vill ha med riktigt potatis mos, när vi väljer snabb mat. Jag funderar nämligen på att öppna en och har tänkt en vanlig kiosk meny men med en x-tra rätt varje dag eller vecka som ex grillade revbenspjäll med hemma gjorde pommes. Isterband med stuvad potatis, svenska chevapicci mm .

    Mvh

    Höfta på med er svar och tänk till om vad ni vill ha.

    Anders

  • The_mama97mia 31 mars 2011

    Jag äter väldigt sällan på korvkiosker, men ungarna gillar det ju - fast dom vill alltid ha hamburgare o pommes.
    Själv skulle jag gärna sätta gaffeln i en mosbricka... med räksallad eller gurkmajonnäs. Det är ngt särskilt med moset i korvmojjen.

    Men om jag skulle handla dagenslunch i korvkiosken, då ville jag nog hellre ha svenska cevapcici och klyftpotatis, eller mosbricka med tjock chorizo. Stekt fisk eller panerad fisk och pot mos vore jag glad att få också.

  • The_mama97mia 31 mars 2011

    Edit - sorry, det blev dubbelpostat!

  • asasto 31 mars 2011

    Fast riktigt mos är det ju sällan man får i en korvkiosk numera, sånt har väl livsmedelsinspektörerna stoppat, är mest pulvermos och undermålig korv hos många korvkiosker numera

  • pipe 31 mars 2011

    hade själv denna ide, tror stenhårt på den,svensk husmanskost måste bevaras. för många år sedan jobbade jag i korvkiosk vi stekte korven i äkta smör o den gick åt som smör i solsken hahaha

  • mammis 31 mars 2011

    (Y)Saknar också gamla kära Sibylla, mosbricka med ketchup och gurka..mumma
    Fish and chips skulle väl funka me
    Kallops
    köttfärssås och spagetti
    Ärtsoppa
    Korv stroganoff
    Pannbiff med stekt lök och mos
    Lycka till med dina planer, det blir jättebra

  • Annie28 31 mars 2011

    Äter gärna på korvkiosken här i stan emellanåt och jag brukar köra på mosbricka med grillad eller kokt korv. Annars blir det en rödspätta med mos å remouladsås eller köttbullar med sås å lingon! Saknar typ nån grillad kycklingfile med pommes å bea som alternativ till det vanliga.. dom brukar alltid ha dagens lunch oxå och serverar då husmanskost :) vilket är väldigt poppis här i Säffle. Dom har ju såklart nötbit å lite kebab å sånt med strips som går åt det lite lyxigare hållet... men det skulle ba gött med lite annat kött till som man kan välja på. Kanske även fiskpinnar eller nått som alternativ för barnen? Låter som en bra idé iaf. :)

  • The_mama97mia 31 mars 2011

    Kom nu att tänka på strömmingsburgare, brukar gå som smör i solsken på marknader m.m. härikring! Eller bara stekt strömming på hårt bröd!
    Eller strömming o pot mos... men då vill jag ha lingon till...

  • The_mama97mia 31 mars 2011

    Och du... ngt som folk alltid köar för här och som ju egentligen är snabbmat - är ju raggmunk med fläsk eller bacon!

  • callemero 31 mars 2011

    Låter som en kanonidé!
    Folk behöver ha lite ombyte, inte bara pizza, kebab och falafel.
    Finns det ngt godare än en "halv special" som vi säger i Gbg.

  • MatAnders 31 mars 2011

    Ja strömmingsburgare med peppar rots dressing o lök mums sen en 150 gr med allt o räksallad e inte fel hehe

  • boz1965 31 mars 2011

    En idé kan ju vara "Dagens Soppa" som lämpligen kan serveras ur en sån här:

    http://www.buffe.hot-solutions.se/index.php?act=viewProd&productId=4

    Förslag:
    Mulligatawny
    Ängamat
    Potatis- och purjolökssoppa
    Fransk löksoppa
    Sparrissoppa
    Minestrone
    Tomatsoppa

    Av egen erfarenhet vet jag att den även funkar alldeles utmärkt till exempelvis chili och andra köttfärsgrytor/-röror också. Servera t.ex. en pappmugg (modell större) med soppa eller chili och en god brödbit till.

    Här är en jättegod chili som alltid gör succé när jag bjuder på den:

    Idrefjällens Chili

  • safir74 31 mars 2011

    Bakad potatis med olika röror vore en idé

  • amoz 31 mars 2011

    Vi hade ett litet matställe för några år sedan i stan där man dels kunde sitta ner och äta eller ta med hem. Det som serverades var just bakad potatis sen fick man välja precis vad man ville ha i den genom att peka på de olika byttorna som fanns med olika röror och en massa olika grönsaker. Det var hur gott som helst men tyvärr lönade sig tydligen inte stället eftersom det lades ner.

  • pleta 31 mars 2011

    Jag är ingen mosmänniska. Det blir hellre falafel för min del men de är ju gigantiska! Men husmanskost överlag hade ju varit trevligt istället för fettdrypande hamburgare och pommes. Kanske finns det lösningar för att servera just husmanskost, utöver det vanliga korv/köttbullar-och-mos menyn.. Och så utan en massa onödiga onyttigheter i slängda.. vissa av oss kan inte äta hur som helst! :p

  • jas65 1 april 2011

    Bra tips tack för det.

  • Silvander 1 april 2011

    Håller helt med dig om att det saknas "vanlig" husmanskost i snabbvariant. Var själv på jakt efter just korv o mos i Malmö för ett tag sedan - det verkade som alla gamla korvställen hade bytts ut till Kebab eller Pizza.
    En annan sak som jag inte gillar - varför ska det vara så stora portioner! Det blir så mycket mat som slängs/äts i onödan. Det skulle finnas alternativ till små port. också.

    Jag tror helt fast på din idé!

  • jas65 1 april 2011

    Men hur skall man locka ungdomar som är uppfödda på pizza,falafel, kebab, McDonalds mat att äta en trendig husmanskost?

  • hanstom 1 april 2011

    Tänk bara på att hälsomyndigheterna blir BETYDLIGT tuffare om du ska LAGA MAT i din "korvkiosk",
    då kanske din entusiasm minskar något.
    Önskar dig dock LYCKA TILL!!

  • boz1965 1 april 2011

    Skrivet av hanstom den 1 apr 2011

    Tänk bara på att hälsomyndigheterna blir BETYDLIGT tuffare om du ska LAGA MAT i din "korvkiosk"...


    Steka korv och burgare, laga mos, fritera etc. ÄR ju de facto tillagning, så jag kan inte tänka mig att det är nån större skillnad på bedömningen från hälsomyndigheterna. Det är en annan sak om man ska bereda råa livsmedel, då är det lite andra regler som gäller.

    Korv, hamburgare, grönsaker etc. är ju kylda/frysta vid leverans.
    Färs går att få förstekt och fryst. osv.

    Naturligtvis är allt mycket godare med färska saker, men det går faktiskt ganska bra med halvfabrikat också.

    Läste en tidningsartikel för nåt år sedan om en "korvmoj" som har löst det så finurligt att man har ett godkänt tillagningskök på en annan plats och transporterar exempelvis hemlagat mos i värmeboxar till mojen. På grund av detta är den också stans populäraste.

    Här i sta'n hade vi tills för ett år sen också en "moj" som serverade bl.a. dansk flæskesteg och annat som är ovanligt i snabbmatssammanhang och allt tillagades på plats i vagnen utan några anmärkningar från hälsovårdsmyndigheterna. Så det går faktiskt. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.