Kan vara intressant att se vad andra har för favoritkryddor. Nämn de fem torkade kryddor du använder mest (utan inbördes rangordning) utöver salt och svart- eller vitpeppar.
Flitigast använda i mitt kök är:
Timjan, Oregano, Basilika, Chilipeppar, Ingefära
Örtkryddor (undantag: timjan och oregano) använder jag helst färska.
123Linnea17 november 2009
Spiskummin, paprika, curry, pizzakrydda, timjan
kanske - många följer tätt efter. Kul fråga!
WiolaH17 november 2009
Av de torkade kryddorna blir det nog Timjan, Ingefära, Paprikapulver (stark, ungersk), Oregano och Fransk dragon (Y). Fast jag föredrar ju de färska kryddorna, är lyckligt lottad och har en liten "örtagård" i trägår´n (L)
busan3717 november 2009
Jag använder piffi allkrydda,citronpeppar,örtsalt,4 peppar och pastakrydda
Annafbg17 november 2009
Här är det timjan, oregano, dragon, curry och Franska örter.
MatAnders17 november 2009
(Y)Spiskummin,cayennepeppar,chilipulver,paprikapulver och curry får det bli
123Linnea17 november 2009
Skrivet av MatAnders den 17 nov 2009
(Y)Spiskummin,cayennepeppar,chilipulver,paprikapulver och curry får det bli
Skrivet av 123Linnea den 17 nov 2009
Spiskummin, paprika, curry, pizzakrydda, timjan
kanske - många följer tätt efter. Kul fråga!
Ganska lika, faktiskt. Du måste laga fantastisk mat!
Gnurf17 november 2009
chili, ingefära, vitlök, salvia, rosmarin
jas6517 november 2009
chilie, riven vitlök.vitpeppar och salt
Timjan, körvel,Franskdragon och Basilika
Sedan så letar jag efter smaker från ost, ansjovis, sardeller och torkade frukter.
Aromat krydda är bannlyst sedan 20 år tillbaka.
Mvh
Höfta på med upptäcker bland smaker och kryddor.
Anders
matmarie17 november 2009
Då var det min tur...
Vitlökspulver, vitlökspeppar, curry, paprikapulver och citronpeppar tror jag att jag väljer här..
Mvh Marie
Okänd17 november 2009
Det går tyvärr inte att sammanfatta i ett begränsat antal kryddor för vår del.
En sak är dock klar, i vårt kök har alla kryddblandningar med kemiska tillsatser åkt på soptippen.
Framförallt alla med "smakförstärkare" som ingrediens!
Det finns så många andra alternativ.
Men de största favoriterna bland torkade kryddor är kanel, nejlika, chili, harissa och paprika.
Kanel, nejlika och chili passar inte bara till kött, fisk eller fågel utan även till en mängd desserter!
Harissa och paprika är oumbärliga när det skall lagas till lamm, oavsett om man använder en massa örtkryddor.
ros17 november 2009
:)Färsk vitlök...använder jag till mycket
Torkade kryddor som jag använder ofta är:
curry, paprikapulver, timjan, oregano, basilika, kanel m fl
Majainorr17 november 2009
Chilipulver, lökpulver (yngste sonen gillar inte lökbitar), oregano, pizzakrydda och curry används nog flitigast hemma hos oss.
maria_wijk17 november 2009
Själv tillhör jag dem som använder väldigt mycket kryddor, såväl färska som torkade, eftersom jag hämtar inspiration från matkulturer världen över. Troligen är det fler utöver mig som gör det och då kan det ju vara lite svårt att välja favoriter bland den kryddflora som finns att tillgå, frågan lyder därför "vilka fem kryddor använder du mest?".
En liten sammanställning så här långt över MK-användarnas 5-i-topp över mest frekvent använda torkade kryddor:
I brist på färska så blir det oregano, basilika, rosmarin, paprika och chili som används mest här.
MatAnders17 november 2009
Skrivet av 123Linnea den 17 nov 2009
Skrivet av MatAnders den 17 nov 2009
(Y)Spiskummin,cayennepeppar,chilipulver,paprikapulver och curry får det bli
Skrivet av 123Linnea den 17 nov 2009
Spiskummin, paprika, curry, pizzakrydda, timjan
kanske - många följer tätt efter. Kul fråga!
Ganska lika, faktiskt. Du måste laga fantastisk mat!
Ha ha ja jag ser ju det o det måste ju du göra du med*ler
Ha så gott
jimboz17 november 2009
Jag har 26 olika kryddor hemma så det blir svårt att ta ut några men dessa kan jag tänka mig hamnar först.. Berbere, Ungersk paprika, Oregano, Timjan, Fransk kryddblandning.
Shoutoutloud17 november 2009
en krydda jag saknar...som fanns förut. är sellerisalt. supergott på pasta med köttfärsås
Kan vara intressant att se vad andra har för favoritkryddor. Nämn de fem torkade kryddor du använder mest (utan inbördes rangordning) utöver salt och svart- eller vitpeppar.
Flitigast använda i mitt kök är:
Timjan, Oregano, Basilika, Chilipeppar, Ingefära
Jugoslavisk "aromatkrydda" (finns på ÖoB), timjan, svartpeppar, Knorr's "Fyra Peppar", oregano
Örtkryddor (undantag: timjan och oregano) använder jag helst färska.
Spiskummin, paprika, curry, pizzakrydda, timjan
kanske - många följer tätt efter. Kul fråga!
Av de torkade kryddorna blir det nog Timjan, Ingefära, Paprikapulver (stark, ungersk), Oregano och Fransk dragon (Y). Fast jag föredrar ju de färska kryddorna, är lyckligt lottad och har en liten "örtagård" i trägår´n (L)
Jag använder piffi allkrydda,citronpeppar,örtsalt,4 peppar och pastakrydda
Här är det timjan, oregano, dragon, curry och Franska örter.
(Y)Spiskummin,cayennepeppar,chilipulver,paprikapulver och curry får det bli
(Y)Spiskummin,cayennepeppar,chilipulver,paprikapulver och curry får det bli
Spiskummin, paprika, curry, pizzakrydda, timjan
kanske - många följer tätt efter. Kul fråga!
Ganska lika, faktiskt. Du måste laga fantastisk mat!
chili, ingefära, vitlök, salvia, rosmarin
chilie, riven vitlök.vitpeppar och salt
Timjan, körvel,Franskdragon och Basilika
Sedan så letar jag efter smaker från ost, ansjovis, sardeller och torkade frukter.
Aromat krydda är bannlyst sedan 20 år tillbaka.
Mvh
Höfta på med upptäcker bland smaker och kryddor.
Anders
Då var det min tur...
Vitlökspulver, vitlökspeppar, curry, paprikapulver och citronpeppar tror jag att jag väljer här..
Mvh Marie
Det går tyvärr inte att sammanfatta i ett begränsat antal kryddor för vår del.
En sak är dock klar, i vårt kök har alla kryddblandningar med kemiska tillsatser åkt på soptippen.
Framförallt alla med "smakförstärkare" som ingrediens!
Det finns så många andra alternativ.
Men de största favoriterna bland torkade kryddor är kanel, nejlika, chili, harissa och paprika.
Kanel, nejlika och chili passar inte bara till kött, fisk eller fågel utan även till en mängd desserter!
Harissa och paprika är oumbärliga när det skall lagas till lamm, oavsett om man använder en massa örtkryddor.
:)Färsk vitlök...använder jag till mycket
Torkade kryddor som jag använder ofta är:
curry, paprikapulver, timjan, oregano, basilika, kanel m fl
Chilipulver, lökpulver (yngste sonen gillar inte lökbitar), oregano, pizzakrydda och curry används nog flitigast hemma hos oss.
Själv tillhör jag dem som använder väldigt mycket kryddor, såväl färska som torkade, eftersom jag hämtar inspiration från matkulturer världen över. Troligen är det fler utöver mig som gör det och då kan det ju vara lite svårt att välja favoriter bland den kryddflora som finns att tillgå, frågan lyder därför "vilka fem kryddor använder du mest?".
En liten sammanställning så här långt över MK-användarnas 5-i-topp över mest frekvent använda torkade kryddor:
1. Timjan
2. Paprikapulver, Oregano, Curry
3. Chilipeppar
4. Ingefära, Dragon, Vitlök
5. Basilika, 4-peppar, Pizzakrydda, Citronpeppar, Chilipulver
I brist på färska så blir det oregano, basilika, rosmarin, paprika och chili som används mest här.
(Y)Spiskummin,cayennepeppar,chilipulver,paprikapulver och curry får det bli
Spiskummin, paprika, curry, pizzakrydda, timjan
kanske - många följer tätt efter. Kul fråga!
Ganska lika, faktiskt. Du måste laga fantastisk mat!
Ha ha ja jag ser ju det o det måste ju du göra du med*ler
Ha så gott
Jag har 26 olika kryddor hemma så det blir svårt att ta ut några men dessa kan jag tänka mig hamnar först.. Berbere, Ungersk paprika, Oregano, Timjan, Fransk kryddblandning.
en krydda jag saknar...som fanns förut. är sellerisalt. supergott på pasta med köttfärsås
grillkrydda, vitlökspulver, ingefära , chilipulver, thailänsk krydda