Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammhjärta och lammlever

  • popik 15 oktober 2013

    Ska få hem lammslakt och undrar om någon vet hur man tillagar lammhjärta och lammlever och är det gott ? {question} Tycker om kycklinghjärta och lever men har aldrig ätit det av lamm. Så är det någon som sitter på nåt gott recept så vore jag tacksam. {waiting}

  • sikaal 16 oktober 2013

    Lammhjärta har jag aldrig ätit eller tillagat, men jag har hört att det är gott rökt. Lammlever däremot mmm.... (L). Den har en mycket mild smak. Jag har både tillagat den i skivor, som kalvlever och helstekt. Tyvärr kommer jag inte ihåg hur jag gjorde.
    Lycka till!!

  • svengelsk 17 oktober 2013

    Jag köper oftast lammlever och lagar den som vilken annan lever. Det gäller att inte steka för länge för då blir den hård. Lammhjärta lagade jag för så där 30 år sedan. Det tog lång tid vill jag minnas. Återkommer om jag hittar något bra recept.

  • svengelsk 17 oktober 2013

    Googlade lambs hearts och hittade flera engelska recept. Fråga gärna om Du behöver hjälp med översättning. Salvia och lök fyllning är klassiskt, men ett recept skar hjärtan i strimlor och bräserade med paprika och passata.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.