Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

skillnad mellan ricotta-mascarpone-philadelfia ost?

  • sockerkakan1 8 augusti 2010

    Skulle någon vänlig själ kunna berätta vad som är skillnaden mellan dessa? I smak och konsistens samt om man kan byta ut det ena mot det andra (om de ha speciella bak-egenskaper)

    Det ända jag vet är att de är gjorda på olika sätt och olika råvaror.

  • Mistys 8 augusti 2010

    Vet att Ricottaost är gjord på vasslen som blir när man gör ex mozarella.
    Mascarpone är egentligen inte en ost utan mer en extra fet gräddkräm. Används till efterrätter eller iställlet för grädde till ex frukt. även till bakverk.

    Philadelfia är väl en färskost har jag för mig. Ej lagrad mao.

    Ricotta och philadelfia är ju lite salta medans mascarpone inte smakar något speciellt. Mer lite som syrlig, fet grädde. Kanske någon annan har bättre svar {dont-know}

  • The_mama97mia 8 augusti 2010

    Jag har letat efter recept på tiramisu med annat än mascarpone, då har man fått förslag på philadelphiaost, eller kesella, m.m.
    Har inte kommit fram till det ultimata receptet på tiramisu utan mascarpone, som jag tycker är löjligt dyrt för en tiramisu.
    VI får väl experimentera tillsammans?

  • sju 10 augusti 2010

    Jag har gjort tiramisu utan marscapone, där byttes den ut mot 1 dl vispgrädde och 1½ dl kesella för 4 portioner. Den blir inte riktigt lika fin som i originalrecepten kanske, men jag tyckte att det funkade.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.