Skrivet av simsalabim den..

Skrivet av simsalabim den 3 aug 2012

Man kan klämma lite på toppen av avocadon och är den mjuk där så är den mogen. Är de omogna kan man lägga dem i fruktskålen bredvid äpplena, då mognar de snabbare. Vi köper alltid avocado i omgångar och mognar framme och sen när de är mogna kan man ha dem minst en vecka i kylen. På det viset har vi alltid mogen avocado hemma, hopplöst att hitta i affären om man ska ha den samma dag. Sen till smaken.Att äta bara avocado tycker inte jag är så gott. Skivad på en knäckemacka med lite flingsalt eller i guacamole. Man kan också tärna med lite tomater, citron och salt och peppar. Passar bra till fisk och kött som en salsa.Den främsta favoriten för mig är en mogen avocodo, ca 4 dl tranbärsjuice och ett halvt paket frysta hallon som man kör i mixern. En krämig och nyttig smoothie! Lycka till!


Jag tycker också det är svårt med avocado. Tack Simsalabim för bra tips!
4 aug 2012 kl. 11:15