Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips!

  • jollo10 11 juli 2011

    Hej!

    Om några veckor skall vi ha en kräftfest, där vi skall äta god mat och sådant


    Självklart skall vi ha kräftor, västerbottenpaj och hemmagjord aioli, men då undrar jag om ni har något tips på någon god sallad till detta och någon mer god lite annorlunda paj? Vad kan man göra för god sallad till och en god men lite annorlunda paj, har ni några tips?


    Till efterrätt skall jag göra pannacotta men då undrar jag, har ni något tips på tillbehör, eller något goda marinerade bär eller liknade, eller någon spännande smaksättning på pannacottan?


    Alla tips är välkomna!


    Tack på förhand!

  • jollo10 11 juli 2011

    puff

  • irrevirr 11 juli 2011

    Lakritspannacotta med hallon är jättegott! Låter inget vidare men är super! =)

  • jollo10 11 juli 2011

    Har du recept på deT?

  • jollo10 11 juli 2011

    Ge mig mer tips!

  • safir74 11 juli 2011

    Själv marinerar jag skivade jordgubbar i flädersaft som jag sen har på pannacottan.

  • jollo10 11 juli 2011

    Ok, GOTT!

    Någon som har tips på någon god paj och sallad?

  • knyppeltanten 11 juli 2011

    Jag brukar ha passionsfruktsgelé på, hittade receptet på nätet någonstans.

  • The_mama97mia 11 juli 2011

    http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/kraeftor_5213.html

    Finns ett antal trådar till med tips o trix för kräftskivor!

  • bigganv 11 juli 2011

    Kantarellpaj brukar jag ha på våra kräftskivor.....

    Till pannacottan kan du ha limemarinerade jordgubbar, det är supergott!

  • Tesslatess 11 juli 2011

    En fetaostpaj kanske
    http://www.matklubben.se/recept/fetaostpaj_med_ruccula_och_soltorkade_tomater_40898.html

    Haloumi som tillbehör i en sallad?

  • elleave 11 juli 2011

    Jag gillar kalla skaldjurspajer (pajskal med kall röra och tex räkor)

    En bra annorlunda sallad gör du med jordgubbar, vattenmelon, fetaost, oliver,mynta samt olja, salt och svartpeppar.

  • jollo10 12 juli 2011

    Ok, tack för tipsen, mer tips på pajer och salaldeR?

  • wildlife 12 juli 2011

    Taco-paj tycker jag funkar kanon på kräftskivorna... den här brukar jag göra:

    http://www.matklubben.se/recept/tacopaj_24272.html

    Lycka till! :)

  • jollo10 12 juli 2011

    Jag trodde tråden skulle strömma in med svar, men har fått Mycket bra svar hittills, men vill ha mer!


    Sallader?

    Pajer, förutom västerbotten? Någon med kräftor`?

  • bigganv 12 juli 2011

    Tomatpaj,
    kantarellpaj,
    broccolipaj, ja, det går att variera hur mycket som helst.......

  • irrevirr 13 juli 2011

    Lakritspannacottan: 4 1/2 gelatinblad, 1200g grädde, 150g socker 1 1/2 msk lakritsgranulat. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädde, lakrits och socker. Ta av kastrullen från plattan, krama ur gelatinet från vatten och lägg ner i kastrullen och rör om. Min dotter brukar använda turkisk peppar till detta. Gott med hallon på.

  • blekegreven 13 juli 2011

    Västerbottenpaj med tomater och färsk timjan i passar superbra till kräftor.

    Som sallad skulle jag gå på en ganska enkel grönsallad (sallad, tomat, gurka och sockerärtor typ) med en fräch 'vinegrette' av pressad citron, olivolja och färsk dill.

    Sedan tycker jag att ett riktigt gott bröd är ett måste!
    (Hur ska man annars kunna suga upp all den goda 'sås' som hamnar på tallriken?)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.