Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlök

  • stinta 3 mars 2008

    Är det någon som kan ge mej ett tips på vad man kan använda i stället för vitlök? i var och annat recept är det med vitlök som jag inte har något emot men min MAGE:( Mår jättedåligt av det.
    Brukar oftast utesluta det utan att ersätta det med något, men kanske någon därute har nåt tips.

  • Amber 3 mars 2008

    Är det lika illa ifall du tar i lite vitlökssalt eller vitlökspulver?

    Annars kan man ju alltid utesluta vitlök & ta ngn annan lök som purjo lr vanlig gul lök.

  • The_mama97mia 3 mars 2008

    Har du testat om det är skillnad på rå vitlök och stekt/kokt? Jag menar att det brukar vara mildare med stekt vitlök än rå pressad/krossad. Smaken är ju mkt mildare med. Jag brukar ibland steka hela eller halverade vitlöksklyftor , de smälter ner liksom. Antar att man kan finfördela det o ha i istället för rå.
    Annars har jag svårt att tänka mig ngt som substitut för vitlök. :(

  • piusamadeusmozart 3 mars 2008

    Lägg i vitlöken hel utan att skala den.

  • stinta 3 mars 2008

    (Y)Tack för tipsen.
    Jag brukar klara mej ganska bra om jag får krydda själv men oftast om vi är bortbjudna så måste jag fråga hur mycket vitlök som är i. Har många vitlöksälskande vänner som gärna lägger i lite extra :'( När vi är på restaurang så blir det samma fråga och det brukar sluta med att jag tar stekt potatis isf potatisgratäng ex.:'( Vitlökspulver gick bra ett tag, men nu får jag vara försiktig med det åxå

  • The_mama97mia 3 mars 2008

    åh f-n-. Då förstår jag. Trist!
    :(

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.