Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Årets Grilltråd 2012

  • The_mama97mia 23 mars 2012

    Precis vad det låter som, vi har haft årets grilltråd förut sen X antal år tillbaka. (Y)
    Personligen tycker jag att det kan vara bra att ha nya grilltrådar för annars blir de så långa och då blir det lätt att man missar tipsen.
    Just grilltips och tricks är också ngt som kan variera mkt med olika trender och så.
    - Säger detta enbart då jag annars brukar tipsa om att det redan finns andra trådar i samma ämne... (A)

    Jag funderar idag på att testa att grilla tunt skurna karréskivor, annars brukar jag köra dom 2 cm tjocka ungefär. Hur gör du?

  • emaxen 23 mars 2012

    Skrivet av mama97mia den 23 mar 2012

    Precis vad det låter som, vi har haft årets grilltråd förut sen X antal år tillbaka. (Y)
    Personligen tycker jag att det kan vara bra att ha nya grilltrådar för annars blir de så långa och då blir det lätt att man missar tipsen.
    Just grilltips och tricks är också ngt som kan variera mkt med olika trender och så.
    - Säger detta enbart då jag annars brukar tipsa om att det redan finns andra trådar i samma ämne... (A)

    Jag funderar idag på att testa att grilla tunt skurna karréskivor, annars brukar jag köra dom 2 cm tjocka ungefär. Hur gör du?


    Jag har gjort det flertalet gånger på ytterfilè, när barnen var små tyckte de att köttet var lättare att tugga när bitarna var tunna, gick snabbt att grilla oxå.
    Går säkert bra på karre oxå, ska nog testa det i vår.

    Citygross har ju ytterfile för 39 kr/kg denna vecka så jag tog fram en engångsgrill i torsdags o premiärgrillade, JÖSSES vad gott det var.

  • The_mama97mia 23 mars 2012

    Mums...
    Ja det blev faktiskt jättebra med tunna skivor! Det ska jag göra oftare, har väl förut fastnat i tänket - en biff ska vara minst 2 cm tjock...
    :)

  • husmusen88 24 mars 2012

    Skär altlid i tunnare skivor, då räcker det med att man kastar dem på grillen så är de klara! :)
    Har aldrig varig förtjust i tjocka skivor heller.

  • Lenkan 24 mars 2012

    Hittade årets första flintastek i butiken idag!
    Den ska marineras i lime och honung innan jag slänger den på grillen ikväll tillsammans med majskolvar.
    Tror det blir potatisgratäng till det och chokladdoppade jordgubbar till dessert

  • [email protected] 24 mars 2012

    Vad smarrigt det lät med flinta och potatisgratäng - och jordgubbar, man slår nästan frivolt av vårkänslor! :-) Jag tänkte överraska maken med grillad entrecote när han kommer hem från jobbet ikväll. Det är vanligtvis han som står vid grillen men nu ska jag försöka! Jag har en hel bit som jag funderar på att försteka i ugn till en innertemperatur på 56 grader och sen skära skivor som ska grillas. Kan man marinera dom "förstekta" skivorna? Eller ska man bara grilla på dom som dom är? Hoppas nån är lite mer grillvan än jag. :-)

  • snuosm 24 mars 2012

    Gillar den här tråden (Y) Jag skulle vilja ha lite nya marinadtips till årets säsong. Tyvärr så är det inget vidare grillväder hos oss just nu, men det kommer.

  • [email protected] 24 mars 2012

    Skrivet av snuosm den 24 mar 2012

    Gillar den här tråden (Y) Jag skulle vilja ha lite nya marinadtips till årets säsong. Tyvärr så är det inget vidare grillväder hos oss just nu, men det kommer.


    Jag fastnade för Lilloo recept här på matklubben, det tänkte jag testa idag. En marinad med olja, sambal oelek, soja, råsocker och salt. Kryddig entrecote

    Alltid kul att testa nya grejer, speciellt så här i början på säsongen. :)

  • The_mama97mia 27 mars 2012

    Måste tipsa - fast alla kanske redan sett och vet -
    Jag såg repris på Havets Mat med Tom Sjöstedt, han hade då frusit in örtsmör, och REV det på rivjärn just innan servering, över det grillade!
    Såg väldigt läckert ut!

    Det var i alla fall ett tips som jag inte tänkt på och som jag definitivt ska prova! Brukar själv lägga in rullar med kryddsmör o spara i frysen, sen tar jag fram lagom tid innan servering o skör upp i rundlar, men rivet smör... måste provas.

  • Tesslatess 27 mars 2012

    Jag testade att marinera kött i den här marinaden idag

    http://www.matklubben.se/recept/boti_kabab_indisk_marinad__73656.html

    Jättgott, men lite för mycket salt, men de andra smakerna var supergoda,
    Köttet jag marinerade var en nötytterfile som jag skivade i 2 cm skivor.
    Nästa gång ska jag testa kyckling istället och låta de ligga ett dygn. Idag vart det bara över dagen.

    Till det blev det en pastasallad med en dressing på citrus. Mums!

  • asiiL 28 mars 2012

    Min absoluta bästa marinad är.

    en skvätt olja, en skvätt vinäger, 2 klyftor vitlök (pressade), ganska mycket sweet chili sås, salt & peppar. Mumma

  • The_mama97mia 24 maj 2012

    Idag blir det beer can chicken/dancing chicken on the grill - spännande - provar för första gången att låta den ligga i saltlag över natten!

  • Mistys 24 maj 2012

    Idag blir det fiskpaket på grillen. Rå lax, sparris, coctailtomater, hackad purjo, örter och en klick smör i folie. En hollandässås får kröna verket vid servering mums{eat} Potatis till de som vill.

  • pihal 24 maj 2012

    Brukar köra lite soltorkade tomater, färsk basilika och vitlök i en matberedare. Blandar sedan detta med allround grillolja och lite tamarindpasta och ev lite kalvfond på flaska. Marinerar sedan köttet i detta ett par timmar. Det blir kanongott. Om bitarna av tomater är stora kan även dessa grillas.

  • gallkagirl 24 maj 2012

    Ett paket bacon, ett gäng vitlöksklyftor och grillspett är allt som behövs i tillbehörsväg....Förväll skalade vitlöksklyftor så de blir mjuka men inte mosiga, linda in varje klyfta i en halv skiva bacon och trä upp med lite mellanrum på spett. Grilla tills baconen får fin färg och blivit knaprigt. Kombinationen av salt bacon och mild krämig vitlökssmak är underbar :D

  • pihal 24 maj 2012

    Ni som aldrig har grillat hallloumiost förut, ni måste bara prova. Superdupergott tillbehör till en grillad köttbit.

  • The_mama97mia 24 maj 2012

    gallkaogirl: ja gärna baconlindade vitlöksklyftor, men jag förväller dom inte, kör råa på indirekt grill

    pihal - halloumi är gött, men jag har nyss börjat lära mig hur man grillar - fine line mellan oätlig och perfekt... Och baconlindad halloumi - blev för salt tyckte jag.

    på tal om för salt så tyckte jag nog min pippi blev det med idag - men man måste ju testa allt - en gång!

  • Linlock 24 maj 2012

    Skrivet av The_mama97mia den 24 maj 2012

    Idag blir det beer can chicken/dancing chicken on the grill - spännande - provar för första gången att låta den ligga i saltlag över natten!


    Ha ha jag provade det för första gången förra helgen! Taggad till tusen att prova denna märkliga rätt! Det började med att benen på klotgrillen rasade ihop, tack och lov såg vi vad som var på g och lyfte av själva grillen från benen. Fortsatte glatt grilla med grillen på gruset. Blåste gjorde det av bara helsike... När vi väl försökte balansera fåglarna på grillen välte de om vart annat och ölet rann ut i kolet som tog eld. Ja ja, vi fyllde på mer öl och kryddor. När vi väl lyckats balansera pippifåglarna på grillen och skulle på med locket så insåg vi att locket inte var tillräckligt djupt så det gick inte att sätta på! Det slutade med att mannen lindade en hel rulle aluminiumfolie runt det lutande locket och grillen så det skulle hålla tätt. Ojoj. Men gott blev det. Tror dock inte det blir nåt återkommande varje helg(Y)

  • The_mama97mia 24 maj 2012

    Linlock - hahaha... ja jag förstår!!!
    men modigt o någt som varje grillare av rang ska ha testat eller hur!

  • Bumbis 24 maj 2012

    Skrivet av The_mama97mia den 24 maj 2012

    Linlock - hahaha... ja jag förstår!!!
    men modigt o någt som varje grillare av rang ska ha testat eller hur!


    Jag vill oxå prova men jag tar nog bara 1 pippi. Kanske till helgen.























    och

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.