Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brännäslor!! Hur går jag bäst tillväga?

  • hassechokladtomte 18 april 2010

    Jag tänkte styra upp en härlig nässelsoppa till svärfamiljen. Nu är det så att jag har aldrig plockat nässlorna själv utan har alltid köpt!

    Är det något proffs därute som har nått bra tips hur jag skall gå tillväga med färska nässlor? På vissa ställen ställen står det att de skall förvällas. Tar inte detta bort mycket utav smaken i dem? Kan man isåfall stekförvälla dem?

    Känns tråkigt att råka bjuda på en smaklös grönaktig sörja!

    JÄTTEtacksam för svar
    C

  • asasto 18 april 2010

    Ta på rejäla diskhandskar och skörda unga skott, skölj väl, släng ner i kokande vatten och häll direkt dem i durkslag (SPAR KOKVATTNET DET ÄR DETTA DU GÖR SOPPAN PÅ) det ska inte koka någon längre tid. Skölj nässlorna i kallt vatten. Hacka nässlorna annars kan man ju köra med mixerstaven sedan. Koka upp nässelvattnet smaksätt med buljong + annat, ha i nässlorna till slutet, red ev. ifall du vill ha redd soppa själv är jag van vid nässelsoppa som är oredd och utan mjölkprodukter.


    Andra saker man kan göra med nässlor är nässelpaj, nässelpiroger, nässelbröd, nässelpopcorn, nässelplättar, nässelomelett, nässelpizza etc. etc.

  • ros 18 april 2010

    {mean}Här är mitt förslag
    Nässelsoppa

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.