Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grilla större köttbitar?

  • slarvan 20 juni 2012

    Om man vill grilla större köttbitar som tar lång tid att bli färdig, hur gör ni där? Som typ stekar, revben och kycklingklubbor. Just kycklingklubbor skulle vi jättegärna vilja grilla. Vi gjorde nåt försök för nåt år sen, men dom blev ju aldrig färdiga.....Läste nånstanns att man kunde koka dom innan. Men hur då koka? I bara vatten då eller, med nån krydda? Hur länge? Ska man sen lägga kycklingklubborna i marinad då? Och revben, samma där.. Vi har en vanlig klotgrill, ingen gasol....

    Har ni goda recept på nåt av detta tar jag tacksamt emot detta...

  • jas65 21 juni 2012

    Hej,
    Man kan med fördel koka större kött stycken före grillning. Jag själv gör så att jag blandar till en god buljong tillsammans med lök, kryddor, äpplen tomater och sjuder köttet långsamt. Därefter så gör jag en direkt grillning. Men det går även att grilla stora kött stycken med indirekt grillning vilket du gör över en längre tid.

    Har man grillkolen på en av sidan och köttet på den den andra sidan i grillen och en vatten skål i grillen så blir inte temperaturen över 115-125 grader. Detta gör köttstycket saftigare. Jag själv brukar grilla under 5-6 timmar även längre tid om jag skall grilla högrev eller bringa..

    Under tiden du grillar så får du visserligen mata grillen med nytt kol / briketter, som du startar brevid grillen. Därför att Ej utbrunnen kol kan ge giftiga gaser och ger maten en bismak..

    Lycka till och indirekt grillning ger en ny dimension av grillat kött.

    Mvh

    Höfta på och slopa direkt grillning.

    Anders

  • slarvan 21 juni 2012

    Skrivet av jas65 den 21 jun 2012

    Hej,
    Man kan med fördel koka större kött stycken före grillning. Jag själv gör så att jag blandar till en god buljong tillsammans med lök, kryddor, äpplen tomater och sjuder köttet långsamt. Därefter så gör jag en direkt grillning. Men det går även att grilla stora kött stycken med indirekt grillning vilket du gör över en längre tid.

    Har man grillkolen på en av sidan och köttet på den den andra sidan i grillen och en vatten skål i grillen så blir inte temperaturen över 115-125 grader. Detta gör köttstycket saftigare. Jag själv brukar grilla under 5-6 timmar även längre tid om jag skall grilla högrev eller bringa..

    Under tiden du grillar så får du visserligen mata grillen med nytt kol / briketter, som du startar brevid grillen. Därför att Ej utbrunnen kol kan ge giftiga gaser och ger maten en bismak..

    Lycka till och indirekt grillning ger en ny dimension av grillat kött.

    Mvh

    Höfta på och slopa direkt grillning.

    Anders




    Oj, det lät komplicerat....hur startar man nya briketter brevid grillen? Och vad för skål har du som du har vattnet i....måste ju vara en skål som tål väldig hög tempratur. Men det lät som det skulle bli väldigt gott....

  • husmusen88 21 juni 2012

    Lättast är ju att förkoka köttet och sen lägga i en marinad, för att sist grilla. Stora köttstycken tar för lång tid annars tycker jag. Hålla på med kol och krångla orkar jag inte, kräver för mycket planering.

  • slarvan 21 juni 2012

    Skrivet av husmusen88 den 21 jun 2012

    Lättast är ju att förkoka köttet och sen lägga i en marinad, för att sist grilla. Stora köttstycken tar för lång tid annars tycker jag. Hålla på med kol och krångla orkar jag inte, kräver för mycket planering.


    Men vad kokar du i? Bara vanligt vatten? Eller kryddar du vattnet med nåt?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.