Tips på marinad till halloumiost som ska grillas efterlyses!
26 juni 2007
Hej! Jag brukar bara pensla med olivolja innan jag lägger skivorma på grillen. Oftast slutar det med att jag steker dom (i olivolja) eftersom det brukar vara fullt på grillen :-)
verlden1 juli 2007
lite citronsaft & oregano passar hallumi.
jag tror att du kan använda vad du gillar själv, testa.
Lena
15 juli 2007
Måste bara skriva ett inlägg ang grillad halloumiost.. DET ÄR SÅÅ HIMLA GOTT! Alla som inte provat, gör det :-O !!!
Kram
marwis26 april 2008
Kan bara hålla med! Jag brukar bara grilla den som den är, tycker den är nog så god naturell!
MatAnders26 april 2008
Det måste jag testa, har bara stekt tidigare.
frucaos27 april 2008
chili ska vara bra till.
monac15 maj 2008
tycker halloumi har: så mesig smak & skum konsistens....-men den kanske blir godare om man grillar den alltså????:o
zudette15 maj 2008
Vi brukar linda bacon runt halloumin och grilla den - super....
MatAnders15 maj 2008
Gillar vanligtvis inte getost typ chevre men halloumi är god med olivolja och lite oregano på och gärna med goda solmogna tomater till.(Y)
monac15 maj 2008
är den gjord på getmjölk verkligen????:o
segerwitch15 maj 2008
(H) På fontanas sidor står det att halloumi ost är framställd på ko-får-get mjölk(Y)
MatAnders15 maj 2008
Det är ju bra att den inte smälter på samma sätt som vanlig ost, tror att grillade skivor varvade med tomat,olivolja,basilika/oregano och tomat skulle bli suveränt, jag har bara stekt dom.
Fannny15 maj 2008
steker den med vitlök och olivolja... :)
starfighter15 maj 2008
Steker eller grillar och serverar med solvarma tomater och citronklyftor att pressa över. Tror att mynta kan vara gott till då det ingår i själva osten eller 'lagen'.
segerwitch15 maj 2008
:pGå in på: http:// www.fontana.se där finns ett tretiotal recept med halloumi ost(Y)
lenajeanette15 maj 2008
Jag har bara stekt med olivolja och finhackad röd chili. Man måste ju kunna blanda det och sedan pensla på alt. marinera.
Lät väldigt gott att ha i soltorkade tomater o oregano.
Osten blir så härlig när man steker den, lite "gnisslig"....:p
edla15 maj 2008
Pova att ringla lite balsamvinäger över osten. Det är gott!
pia6115 maj 2008
Skrivet av monac den 15 maj 2008
tycker halloumi har: så mesig smak & skum konsistens....-men den kanske blir godare om man grillar den alltså????:o
Håller med dig monac, men den blir faktiskt bättre när man grillar den och kryddar den lite. Här finns ju många förslag ser jag!
Tips på marinad till halloumiost som ska grillas efterlyses!
Hej! Jag brukar bara pensla med olivolja innan jag lägger skivorma på grillen. Oftast slutar det med att jag steker dom (i olivolja) eftersom det brukar vara fullt på grillen :-)
lite citronsaft & oregano passar hallumi.
jag tror att du kan använda vad du gillar själv, testa.
Lena
Måste bara skriva ett inlägg ang grillad halloumiost.. DET ÄR SÅÅ HIMLA GOTT! Alla som inte provat, gör det :-O !!!
Kram
Kan bara hålla med! Jag brukar bara grilla den som den är, tycker den är nog så god naturell!
Det måste jag testa, har bara stekt tidigare.
chili ska vara bra till.
tycker halloumi har: så mesig smak & skum konsistens....-men den kanske blir godare om man grillar den alltså????:o
Vi brukar linda bacon runt halloumin och grilla den - super....
Gillar vanligtvis inte getost typ chevre men halloumi är god med olivolja och lite oregano på och gärna med goda solmogna tomater till.(Y)
är den gjord på getmjölk verkligen????:o
(H) På fontanas sidor står det att halloumi ost är framställd på ko-får-get mjölk(Y)
Det är ju bra att den inte smälter på samma sätt som vanlig ost, tror att grillade skivor varvade med tomat,olivolja,basilika/oregano och tomat skulle bli suveränt, jag har bara stekt dom.
steker den med vitlök och olivolja... :)
Steker eller grillar och serverar med solvarma tomater och citronklyftor att pressa över. Tror att mynta kan vara gott till då det ingår i själva osten eller 'lagen'.
:pGå in på: http:// www.fontana.se där finns ett tretiotal recept med halloumi ost(Y)
Jag har bara stekt med olivolja och finhackad röd chili. Man måste ju kunna blanda det och sedan pensla på alt. marinera.
Lät väldigt gott att ha i soltorkade tomater o oregano.
Osten blir så härlig när man steker den, lite "gnisslig"....:p
Pova att ringla lite balsamvinäger över osten. Det är gott!
tycker halloumi har: så mesig smak & skum konsistens....-men den kanske blir godare om man grillar den alltså????:o
Håller med dig monac, men den blir faktiskt bättre när man grillar den och kryddar den lite. Här finns ju många förslag ser jag!