Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Någon som har tips på grilltillbehör och god grillolja???

  • jeanettefredrik 16 april 2011

    Tacksam för tips till grillning.

  • Roggan 16 april 2011

    Thaichilisås, soja, salt, peppar och olja är en bra bas till grillolja.

  • bigganv 16 april 2011

    Vad vill du ha?
    Potatis, grönsaker, sås?....

  • Cassiopeya 16 april 2011

    Denna mangosalsa är ett måste när jag grillar! Den är ganska het, men det går ju att göra som man vill :D

    Mangosalsa med sting

    En favoritpotatissallad som är supergod till grillat är...

    Somrig potatissallad med kronärtskockshjärtan

  • alindalinda 16 april 2011

    marinerade färska champinjoner som får grillas på spett ett tag är en supergod grej till grillat. Grillspett med grönsaker och ölkorv är faktiskt också väldigt gott!

    Kalla såser med örtkryddor är som ett måste, tycker jag.

  • MosterNettan 17 april 2011

    Jag gör egen marinad/grillolja.
    Olja, chilisås, soja, sambal oelek, rosmarin, dragon, oregano, lite salt och svartpeppar. Smaskens. Jag använder den marinaden när jag gör skinkstek eller helstekt kotlettrad. Blir en fin bas till såsen sen, min son kallade det "prickig" sås när han var liten, pga örtkryddorna som inte gick att sila bort.

  • MosterNettan 17 april 2011

    När grilldoften retar aptiten så tycker man att det tar sååå lång tid innan allt är klart för att äta.
    För att väntan inte ska bli för lång gör jag en stor sats med aioli som vi doppar rostade skivor pain riche i. Det finns alltid plats för några skivor bröd på grillen, man bara vänder dom snabbt för att få lite krispighet, doppa i aiolin medan man väntar på maten. En riktig aptitretare, aiolin som blir över används som tillbehör till maten.

    Fuskaioli; blanda cremefraiche med köpemajonnäs, blanda i vitlök efter tycke och smak, salt, svartpeppar och lite dragon.

    Smaklig spis!

  • lena4 17 april 2011

    Jag gör egen marinad till kött.
    Olja, soya, grillkrydda.
    Har jag en halv burk tacosalsa kvar så blandar jag i den också.
    Skivad vitlök glömde jag.

  • BeritMarie 17 april 2011

    Grilla äpple med kanel och socker på, jätttesmarrigt som "efterrätt"

  • alindalinda 17 april 2011

    Skrivet av BeritMarie den 17 apr 2011

    Grilla äpple med kanel och socker på, jätttesmarrigt som "efterrätt"


    Eller 80-talsklassikern: grillad banan med chokladbitar i! {laugh}

  • The_mama97mia 17 april 2011

    och marshmallows.... med smörgåskex eller mariekex att lägga den grillade emellan...

  • Oscar13896 17 april 2011

    du MASTE smaka pa mitt grillbröd
    ingredienser:
    baguette, olivolja, färsk oregano, torkad oregano, torkad timian, 3 klyftor vitlök, svartpeppar och salt
    sa här gör du:
    1. sätt olivoljan i en skål och blanda i oreganon, timian, vitlöken och svartpepparn
    2. blanda om och låt stå
    3. skär baguetten i 2cm tjocka bitar
    4. sätt på grillen
    5. pensla såsen på baguettebitarna och grilla dom 2min(eller till dom är bruna) med sidan med såsen neråt

  • gnutten1 25 april 2011

    Slängde ihop en marinad i dag med mörk rom, harrissa, allroundkrydda, mörksirap, färskpressad lime.

    Blir helgrillad kyckling idag.

    Men en av de godaste saker att grilla är grönsaker och potatis. som t.ex. sparris, squash, majs, endiver m.m.

  • Mistys 25 april 2011

    Såg på 4:ans nyhetsmorgon i helgen. Här gavs grilltips av en grillexpert. Det som sas var att grillolja/marinad var ute......och verkningslöst. Spelade ingen roll om man marinerade i timmar....det trängde ändå bara in ca 1 mm i köttet, droppade, skapade eldslågor som förstörde köttet .
    Man skulle istället använda torr rub. Torra valfria kryddor skulle gnidas in. Sen skulle man under grillningen pensla köttet ofta med en glaze istället. Detta skulle ge mer smak då värmen fick köttets porer att öppna sig och få krydderna att tränga in i köttet mer än vad marinaden gjorde.

    Ja man får väl testa och se om det är skillnad{talktohand}

  • The_mama97mia 25 april 2011

    hehe ja jag tycker alla sätt är bra!
    Glöm inte att det finns fler trådar här, sök på grill i matprat !

  • 7201 26 april 2011

    Här kommer lite tips....{eat}
    Fjäl Malins BBQ/tacosås
    Pepparsås med cognac
    Barbequemajonnäs

  • JennyV 26 april 2011

    En underbar kall limesås

    En smarrig sås som passar till grillat... fisk som kött!

  • Receptoman 26 april 2011

    Gör en sås av en burk creme fraiche, 1 klyfta blå Castello och en vitloksklyfta. Kör med mixerstav.
    Hur gott som helst till grillat!!!

  • strimma21 26 april 2011

    Den här egna marinaden använder vi alltid. Supergod!

    Sommarens bästa grillmarinad

    Bästa och snabbaste tillbehören:
    - creme fraiche med pressad vitlök, salt och peppar.
    - creme fraiche som toppas med sweet chilisås.
    - ädelost som mosas ihop med creme fraiche, salt och peppar.

    Äntligen är grillsäsongen igång!

  • callemero 26 april 2011

    En enkel grillmarinad gör du på olja, soja och färska örter, vill du ha sötma i så använd lite flytande honung.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.