{snicker}Hej!
Jag vill gärna ha förslag på kall buffé som passar till studentmottagning...
Funderar på att servera kall laxsida. Men hur tillagar jag den bäst för att den ska vara saftig och inte torr?
Menyförslag: egengjord potatissallad, marinerad kycklingfilé, kall laxsida, romsås, sallad mm
Tack på förhand för alla förslag!
Ha det så gött!
72013 juni 2012
Supergott och enkelt att förbereda kvällen innan är att göra Kallmarinerad Fläskfile...Ex. Kallmarinerad fläskfilé
I marinaden jag brukar göra är det...vitvinsvinäger,olja,tomater,kapris,charlottenlök,persilja
socker,salt,rosepeppar,kross.vitlök,vatten,timjan..
Helstek och lägges i kall marinad över natten...skiva opp och häll lite av marinaden över.
Lycka till...{eat}
Jag gjorde inkokt lax. Blir hur saftig och god som helst. I många recept står dock att men ska koka laxen ett par minuter....gör inte det. Koka bara upp lagen, låt koka ihop ca 5 min så du drar ur smakerna ur kryddorna. Lägg ner laxsidan i den kokta lagen. Dra bort från plattan och låt svalna så. Ställ i kyl över natten...i lagen.... till servering. Saftigare lax får man leta efter och den suger åt sig smakerna från lagen perfekt.
Jag hade också en dubbelmarinerad fläskfilé. Både lax och filé gjorde jag dagen innan så det var klart.
Dubbelmarinerade också qorn på samma sätt som filén till vegetarianerna.
Hade en pastasallad och en hemgjord fransk potatissallad (klar marinad). Lite plock som oliver, coctailtomater, stor kapris, goa röror till både lax och filé mm samt en ostbricka.
Jag hade också snittar och bubbel när gästerna kom. Något för gästerna att "roa" sig med i väntan på huvudpersonen som åkte runt på lastbilsflak. Detta gav mig lite tid till att duka fram buffén också.
The_mama97mia3 juni 2012
Mistys (Y)
smart med ngt plock innan den riktiga maten med, det händer väl att folk kan droppa in lite olika tidigt...
Lycka till Ros!
ros3 juni 2012
Skrivet av Mistys den 3 jun 2012
Jag gjorde inkokt lax. Blir hur saftig och god som helst. I många recept står dock att men ska koka laxen ett par minuter....gör inte det. Koka bara upp lagen, låt koka ihop ca 5 min så du drar ur smakerna ur kryddorna. Lägg ner laxsidan i den kokta lagen. Dra bort från plattan och låt svalna så. Ställ i kyl över natten...i lagen.... till servering. Saftigare lax får man leta efter och den suger åt sig smakerna från lagen perfekt.
Jag hade också en dubbelmarinerad fläskfilé. Både lax och filé gjorde jag dagen innan så det var klart.
Dubbelmarinerade också qorn på samma sätt som filén till vegetarianerna.
Hade en pastasallad och en hemgjord fransk potatissallad (klar marinad). Lite plock som oliver, coctailtomater, stor kapris, goa röror till både lax och filé mm samt en ostbricka.
Jag hade också snittar och bubbel när gästerna kom. Något för gästerna att "roa" sig med i väntan på huvudpersonen som åkte runt på lastbilsflak. Detta gav mig lite tid till att duka fram buffén också.
Hej!
Tack för dina förslag. Gjorde du inkokt lax till påsk eller har jag fel. Jag gjorde efter ett recept, men tyckte att den blev lite "blaskig".
Har du något bra recept som jag kan testa?
Tack på förhand!
ros3 juni 2012
{snicker}Tack för alla bra recept!
Är det fler som har några bra tips?
ros3 juni 2012
Skrivet av The_mama97mia den 3 jun 2012
Mistys (Y)
smart med ngt plock innan den riktiga maten med, det händer väl att folk kan droppa in lite olika tidigt...
Lycka till Ros!
Jag har inte tid att fixa så mycket till studenten. Jag har beställt fiskplanka. Varmrökt lax, räkor och rökta räkor och olika frukter samt romsås. Vår butik har inte det i sortimentet men fixar det ändå. Sen blir det egen potatis sallad jag testar den som fanns i buffe i vår. Sen gör jag en fylld brietårta recept härifrån det är därför jag besöker sidan. Den var kanongod sist det var storfest. Jag gör även kyckling spett i från buffe de var kanongoda och enkla att göra dagen innan, med lite tacosmak, och vasabisåsen som passar både till laxen och kycklingen.
Sen ska jag ta till mig det här med lite plock tack för tipset. Får leta runt lite bland recepten.
Mistys3 juni 2012
Vilket minne du har Ros. Ja, jag gör ofta inkokt lax till bufféer....också till påsken. Gjorde föresten romsåsen 7201 föreslog...den blev supergod till laxen.
1 kg lax
1 L vatten
3-4 tsk salt
5 st vitpepparkorn
5 st kryddpepparkorn
1 gul lök
1 morot
6-8 dillkvistar
3 msk socker
2 msk 12% ättikssprit
Koka upp och låt sjuda ca 5 min, smaka av med ev mer salt, socker och ättika till en bra lag med mycket smak i.
De recept jag hittat på MK ( har inte gått igenom riktigt alla) innehåller vitvinsvinäger istället för ättika och inget socker. Precis som du skrev Ros upplevde jag den jag testade smaklös. Höftade i mer kryddor, socker mm och fick den tillslut ok.
ros3 juni 2012
{snicker}Tackar tackar för alla förslag!
Amika3 juni 2012
Förbaka ett pajskal och fyll med en kall röra, t.ex. skagenröra som du gjort själv? Jag har flera skagenröror bland mina recept som är uppskattade. Även en kallmarinerad fläskfilé som är jättegod. :)
ros4 juni 2012
Skrivet av anmawa den 3 jun 2012
Jag har inte tid att fixa så mycket till studenten. Jag har beställt fiskplanka. Varmrökt lax, räkor och rökta räkor och olika frukter samt romsås. Vår butik har inte det i sortimentet men fixar det ändå. Sen blir det egen potatis sallad jag testar den som fanns i buffe i vår. Sen gör jag en fylld brietårta recept härifrån det är därför jag besöker sidan. Den var kanongod sist det var storfest. Jag gör även kyckling spett i från buffe de var kanongoda och enkla att göra dagen innan, med lite tacosmak, och vasabisåsen som passar både till laxen och kycklingen.
Sen ska jag ta till mig det här med lite plock tack för tipset. Får leta runt lite bland recepten.
Vad gott det låter. Visst är det bra att kunna förbereda så mycket som möjligt dagen innan.
ros4 juni 2012
Skrivet av Amika den 3 jun 2012
Förbaka ett pajskal och fyll med en kall röra, t.ex. skagenröra som du gjort själv? Jag har flera skagenröror bland mina recept som är uppskattade. Även en kallmarinerad fläskfilé som är jättegod. :)
{snicker}Hej!
Jag vill gärna ha förslag på kall buffé som passar till studentmottagning...
Funderar på att servera kall laxsida. Men hur tillagar jag den bäst för att den ska vara saftig och inte torr?
Menyförslag: egengjord potatissallad, marinerad kycklingfilé, kall laxsida, romsås, sallad mm
Tack på förhand för alla förslag!
Ha det så gött!
Supergott och enkelt att förbereda kvällen innan är att göra Kallmarinerad Fläskfile...Ex.
Kallmarinerad fläskfilé
I marinaden jag brukar göra är det...vitvinsvinäger,olja,tomater,kapris,charlottenlök,persilja
socker,salt,rosepeppar,kross.vitlök,vatten,timjan..
Helstek och lägges i kall marinad över natten...skiva opp och häll lite av marinaden över.
Lycka till...{eat}
Till fisk rekomenderar jag min Romsås.....SUUUUPER god{eat}
Godaste romsåsen till fisk eller bakad potatis
Är inte inkokt lax bra till det?
Jag gjorde inkokt lax. Blir hur saftig och god som helst. I många recept står dock att men ska koka laxen ett par minuter....gör inte det. Koka bara upp lagen, låt koka ihop ca 5 min så du drar ur smakerna ur kryddorna. Lägg ner laxsidan i den kokta lagen. Dra bort från plattan och låt svalna så. Ställ i kyl över natten...i lagen.... till servering. Saftigare lax får man leta efter och den suger åt sig smakerna från lagen perfekt.
Jag hade också en dubbelmarinerad fläskfilé. Både lax och filé gjorde jag dagen innan så det var klart.
Dubbelmarinerade också qorn på samma sätt som filén till vegetarianerna.
Hade en pastasallad och en hemgjord fransk potatissallad (klar marinad). Lite plock som oliver, coctailtomater, stor kapris, goa röror till både lax och filé mm samt en ostbricka.
Jag hade också snittar och bubbel när gästerna kom. Något för gästerna att "roa" sig med i väntan på huvudpersonen som åkte runt på lastbilsflak. Detta gav mig lite tid till att duka fram buffén också.
Mistys (Y)
smart med ngt plock innan den riktiga maten med, det händer väl att folk kan droppa in lite olika tidigt...
Lycka till Ros!
Jag gjorde inkokt lax. Blir hur saftig och god som helst. I många recept står dock att men ska koka laxen ett par minuter....gör inte det. Koka bara upp lagen, låt koka ihop ca 5 min så du drar ur smakerna ur kryddorna. Lägg ner laxsidan i den kokta lagen. Dra bort från plattan och låt svalna så. Ställ i kyl över natten...i lagen.... till servering. Saftigare lax får man leta efter och den suger åt sig smakerna från lagen perfekt.
Jag hade också en dubbelmarinerad fläskfilé. Både lax och filé gjorde jag dagen innan så det var klart.
Dubbelmarinerade också qorn på samma sätt som filén till vegetarianerna.
Hade en pastasallad och en hemgjord fransk potatissallad (klar marinad). Lite plock som oliver, coctailtomater, stor kapris, goa röror till både lax och filé mm samt en ostbricka.
Jag hade också snittar och bubbel när gästerna kom. Något för gästerna att "roa" sig med i väntan på huvudpersonen som åkte runt på lastbilsflak. Detta gav mig lite tid till att duka fram buffén också.
Hej!
Tack för dina förslag. Gjorde du inkokt lax till påsk eller har jag fel. Jag gjorde efter ett recept, men tyckte att den blev lite "blaskig".
Har du något bra recept som jag kan testa?
Tack på förhand!
{snicker}Tack för alla bra recept!
Är det fler som har några bra tips?
Mistys (Y)
smart med ngt plock innan den riktiga maten med, det händer väl att folk kan droppa in lite olika tidigt...
Lycka till Ros!
{snicker}Tack Mia!
Till fisk rekomenderar jag min Romsås.....SUUUUPER god{eat}
Godaste romsåsen till fisk eller bakad potatis
Tack, den goda såsen vill jag gärna testa!
Jag har inte tid att fixa så mycket till studenten. Jag har beställt fiskplanka. Varmrökt lax, räkor och rökta räkor och olika frukter samt romsås. Vår butik har inte det i sortimentet men fixar det ändå. Sen blir det egen potatis sallad jag testar den som fanns i buffe i vår. Sen gör jag en fylld brietårta recept härifrån det är därför jag besöker sidan. Den var kanongod sist det var storfest. Jag gör även kyckling spett i från buffe de var kanongoda och enkla att göra dagen innan, med lite tacosmak, och vasabisåsen som passar både till laxen och kycklingen.
Sen ska jag ta till mig det här med lite plock tack för tipset. Får leta runt lite bland recepten.
Vilket minne du har Ros. Ja, jag gör ofta inkokt lax till bufféer....också till påsken. Gjorde föresten romsåsen 7201 föreslog...den blev supergod till laxen.
1 kg lax
1 L vatten
3-4 tsk salt
5 st vitpepparkorn
5 st kryddpepparkorn
1 gul lök
1 morot
6-8 dillkvistar
3 msk socker
2 msk 12% ättikssprit
Koka upp och låt sjuda ca 5 min, smaka av med ev mer salt, socker och ättika till en bra lag med mycket smak i.
De recept jag hittat på MK ( har inte gått igenom riktigt alla) innehåller vitvinsvinäger istället för ättika och inget socker. Precis som du skrev Ros upplevde jag den jag testade smaklös. Höftade i mer kryddor, socker mm och fick den tillslut ok.
{snicker}Tackar tackar för alla förslag!
Förbaka ett pajskal och fyll med en kall röra, t.ex. skagenröra som du gjort själv? Jag har flera skagenröror bland mina recept som är uppskattade. Även en kallmarinerad fläskfilé som är jättegod. :)
Jag har inte tid att fixa så mycket till studenten. Jag har beställt fiskplanka. Varmrökt lax, räkor och rökta räkor och olika frukter samt romsås. Vår butik har inte det i sortimentet men fixar det ändå. Sen blir det egen potatis sallad jag testar den som fanns i buffe i vår. Sen gör jag en fylld brietårta recept härifrån det är därför jag besöker sidan. Den var kanongod sist det var storfest. Jag gör även kyckling spett i från buffe de var kanongoda och enkla att göra dagen innan, med lite tacosmak, och vasabisåsen som passar både till laxen och kycklingen.
Sen ska jag ta till mig det här med lite plock tack för tipset. Får leta runt lite bland recepten.
Vad gott det låter. Visst är det bra att kunna förbereda så mycket som möjligt dagen innan.
Förbaka ett pajskal och fyll med en kall röra, t.ex. skagenröra som du gjort själv? Jag har flera skagenröror bland mina recept som är uppskattade. Även en kallmarinerad fläskfilé som är jättegod. :)
Det är så gott med olika röror.
Ha det så bra!