Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på fisk på grillen tack!

  • irrevirre 20 juni 2011

    Skall bjuda ett par av våra tidigare grannar på middag. Det måste vara fisk eller vegetariskt. Tänkte laga någon grillad fisk men är inte så van så jag är ingen fena på det {party}
    Alltså, tips på goda fiskrätter önskas. Gärna någon typ av fisk i folie eller så. Såser och tillbehör, ja, alla tips är välkomna.

  • Wildthing 20 juni 2011

    Lättast är lax. Köp en laxsida som har skinnet kvar. En timme innan grillning plockar du fram den ur kylen, lägger på en tllrik och dränker den i lime. På med rikligt med salt och peppar.

    Grilla på medelhög värme med skinnsidan ned hela tiden. Du ser på kanten när den är klar (den ska vara nästan helt genomstekt så blir den perfekt efter några minuter efter du tagit av den). Om du är osäker kan du försiktigt peta med en kniv och se hur den ser ut i mitten.

    Servera med hollandaise och en god sallad.

    I stort sett omöjligt att misslyckas med.

  • MatAnders 20 juni 2011

    Håller med ovanstående talare, lax är tacksamt och vill helst inte gömma grillsmakerna i folie det finns jättebra grillkorgar av teflon så man slipper att fisken fastnar i ett halster. Sen en god kall rommsås och lite färskpotatis till mums...

  • The_mama97mia 20 juni 2011

    Nåt som är väldigt gott och superenkelt är ju att köra en varmrökt hel fisk på grillen, du värmer den liksom bara, antingen i halster, grillkorg eller insvept i folie.

    Grilla lite räkor till, festligt och pilligt.

  • TTJ 20 juni 2011

    Ett annat tips: Smöra stora folieark, lägg på kokt färskpotatis i skivor, skivad tomat och en bit fin torskfilé. Strö på salt och lite vitpeppar. Rör ihop smör, citronskal, dill, persilja och klicka smöret över fisken. Vik ihop till ett paket och ställ på grillen. Grilla gärna indirekt i en klotgrill och kolla försiktigt när fisken är klar. Brukar ta ca 15-20 min. Servera med en kall örtsås av creme fraiche lite citron och hackade färska örtkryddor. Trevligt att servera i portionspaket på detta vis. välj kryddor som du gillar. Passa även på att grilla färsk sparris till. Pensla bara med olja och strö på lite flingsalt. Supergott!

    Lycka till!

  • irrevirre 20 juni 2011

    Åh tack för jättebra tips(Y) skall bli roligt att testa!

  • irrevirre 20 juni 2011

    Nu har jag tänkt mig att investera i en grillkorg av teflon, verkar riktigt bra.
    Frågan är om jag nu skall välja lax ..... Eller kanske marulk. Fisknovis som jag är frågar jag nu om marulk är likt torsk i smaken eller?

  • jas65 21 juni 2011

    Sillhaj och tonfisk tycker jag skulle passa att grilla.

    Mvh

    Höfta på med olika sorters fisk på grillen.
    rättat fis till fisk :=)

  • wildlife 21 juni 2011

    Skrivet av jas65 den 21 jun 2011
    Höfta på med olika sorters fis på grillen.


    Finns det inte viss risk för brand då? :DD

  • irrevirre 21 juni 2011

    Skrivet av wildlife den 21 jun 2011

    Skrivet av jas65 den 21 jun 2011
    Höfta på med olika sorters fis på grillen.


    Finns det inte viss risk för brand då? :DD

    {highfive}{laugh}

  • maxxess 21 juni 2011

    Instämmer ang. "färsk" tonfisk, det är bland det absolut bästa man kan lägga på grillen och som bjudmat är det lite roligt eftersom det inte är en fisk som är så himla vanlig i de flesta hushåll.

    Tjocka skivor på ett par 3-4 cm och så grillad till *knappt* medium i mitten. mums!

  • Natural 21 juni 2011

    Halstra lite tonfisk och servera med grillad sparris och en ljuvlig jordgubbs, hericot verts och fetaostsallad

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.