Jag vet att det är lite tidigt att börja lägga in sillen redan, men jag måste fundera på vad som ska bjudas på.
Vitlökssillen är en klassiker, den går alltid hem, men sen då?
Jag brukar ha med tre eller fyra burkar till midsommarfesten, funderar på nån typ av svart vinbärssill och björnbärssill, men sen då?
Jag vill hellst undvika smetiga sillar, har hellst klar lag.
Tips önskas!!
sikaal16 juni 2011
Kan Glasmästarsill vara något? Den är gjord av hel saltsill som man vattnar ur och skär i bitar.
Fransk löksill är en annan med klar lag.
Hittade ett gjort på filéer. Vad sillkryddor är vet jag inte men jag brukar ha lagerblad, krossad svart?peppar.
pihal16 juni 2011
Här kommer ett recept på en sill som jag brukar ha på vårt midsommarbord, kanske kan det vara något.
[recept] 97625[/recept]
margitkallgren16 juni 2011
Prova Pappas Whiskysill. Jag lovar att den är god!
Mvh Margit
rmanderss17 juni 2011
Brantevikssill, enkel att lägga in och supergod ;)
martina6317 juni 2011
Inte just sill kanske, men ett gott tillbehör: Flädersnaps - jättegod Flädersnaps
Fladie17 juni 2011
Jag håller med förgående Brantevikssill är den godaste sill som finns. Stekt sill med persilja mellan och lagd i ättika är också en klassiker.{beauty}
boddan7111 juni 2012
hej vet inte om någon kan hjälpa mig, ´men jag är på jakt efter roliga sill inläggningar till midsommar!!!!
Tesslatess11 juni 2012
I år satsar jag på "fruktiga" sillar
Apelsin och vaniljsill, fast jag funderar på att ta bort vaniljen kanske och ta färsk ingefära?
http://www.matklubben.se/recept/apelsin-_och_vaniljsill_103073.html
Päronsill, fast jag har en öppen flaska päronconiac här hemma som får ersätta absolut päron.
http://www.matklubben.se/recept/paeron-_och_svartpepparsill_103076.html
Äppelsill med mitt favoritäpple Jazz som har mycket smak utan att vara surt.
http://www.matklubben.se/recept/aeppelsill_47697.html
Men eftersom det är första gången jag provar recepten så kan jag inte svara på om det blir någon hit eller inte.
MatAnders11 juni 2012
Spicken sill :)
Tesslatess11 juni 2012
Skrivet av MatAnders den 11 jun 2012
Spicken sill :)
Vad är det???
aupendi11 juni 2012
Jag har lagt upp ett recept med bild på citronsill.
Det är purjolök, rödlök, dill och citron i. Jättegod och så enkel!
MatAnders11 juni 2012
Skrivet av Tesslatess den 11 jun 2012
Skrivet av MatAnders den 11 jun 2012
Spicken sill :)
Vad är det???
Har ett recept här på sidan, men det är salt sill som man äter med kokt potatis,rödlök och varm grädde till satans gott tror det va så man åt sill förr, eller så är det en gamal skärgårds variant som jag ärvt från min pappa o.s.v men som sagt enligt mitt tycke klart godaste sättet att äta sill.
Jag vet att det är lite tidigt att börja lägga in sillen redan, men jag måste fundera på vad som ska bjudas på.
Vitlökssillen är en klassiker, den går alltid hem, men sen då?
Jag brukar ha med tre eller fyra burkar till midsommarfesten, funderar på nån typ av svart vinbärssill och björnbärssill, men sen då?
Jag vill hellst undvika smetiga sillar, har hellst klar lag.
Tips önskas!!
Kan Glasmästarsill vara något? Den är gjord av hel saltsill som man vattnar ur och skär i bitar.
Fransk löksill är en annan med klar lag.
Fransk löksill på matjes
Lycka till!
Hittade ett gjort på filéer. Vad sillkryddor är vet jag inte men jag brukar ha lagerblad, krossad svart?peppar.
Här kommer ett recept på en sill som jag brukar ha på vårt midsommarbord, kanske kan det vara något.
[recept] 97625[/recept]
Prova Pappas Whiskysill. Jag lovar att den är god!
Mvh Margit
Brantevikssill, enkel att lägga in och supergod ;)
Inte just sill kanske, men ett gott tillbehör: Flädersnaps - jättegod
Flädersnaps
Jag håller med förgående Brantevikssill är den godaste sill som finns. Stekt sill med persilja mellan och lagd i ättika är också en klassiker.{beauty}
hej vet inte om någon kan hjälpa mig, ´men jag är på jakt efter roliga sill inläggningar till midsommar!!!!
I år satsar jag på "fruktiga" sillar
Apelsin och vaniljsill, fast jag funderar på att ta bort vaniljen kanske och ta färsk ingefära?
http://www.matklubben.se/recept/apelsin-_och_vaniljsill_103073.html
Päronsill, fast jag har en öppen flaska päronconiac här hemma som får ersätta absolut päron.
http://www.matklubben.se/recept/paeron-_och_svartpepparsill_103076.html
Äppelsill med mitt favoritäpple Jazz som har mycket smak utan att vara surt.
http://www.matklubben.se/recept/aeppelsill_47697.html
Men eftersom det är första gången jag provar recepten så kan jag inte svara på om det blir någon hit eller inte.
Spicken sill :)
Spicken sill :)
Vad är det???
Jag har lagt upp ett recept med bild på citronsill.
Det är purjolök, rödlök, dill och citron i. Jättegod och så enkel!
Spicken sill :)
Vad är det???
Har ett recept här på sidan, men det är salt sill som man äter med kokt potatis,rödlök och varm grädde till satans gott tror det va så man åt sill förr, eller så är det en gamal skärgårds variant som jag ärvt från min pappa o.s.v men som sagt enligt mitt tycke klart godaste sättet att äta sill.