Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på midsommarsill!!

  • Tesslatess 16 juni 2011

    Jag vet att det är lite tidigt att börja lägga in sillen redan, men jag måste fundera på vad som ska bjudas på.
    Vitlökssillen är en klassiker, den går alltid hem, men sen då?
    Jag brukar ha med tre eller fyra burkar till midsommarfesten, funderar på nån typ av svart vinbärssill och björnbärssill, men sen då?
    Jag vill hellst undvika smetiga sillar, har hellst klar lag.
    Tips önskas!!

  • sikaal 16 juni 2011

    Kan Glasmästarsill vara något? Den är gjord av hel saltsill som man vattnar ur och skär i bitar.
    Fransk löksill är en annan med klar lag.

    Fransk löksill på matjes
    Lycka till!

    Hittade ett gjort på filéer. Vad sillkryddor är vet jag inte men jag brukar ha lagerblad, krossad svart?peppar.

  • pihal 16 juni 2011

    Här kommer ett recept på en sill som jag brukar ha på vårt midsommarbord, kanske kan det vara något.

    [recept] 97625[/recept]

  • margitkallgren 16 juni 2011

    Prova Pappas Whiskysill. Jag lovar att den är god!
    Mvh Margit

  • rmanderss 17 juni 2011

    Brantevikssill, enkel att lägga in och supergod ;)

  • martina63 17 juni 2011

    Inte just sill kanske, men ett gott tillbehör: Flädersnaps - jättegod
    Flädersnaps

  • Fladie 17 juni 2011

    Jag håller med förgående Brantevikssill är den godaste sill som finns. Stekt sill med persilja mellan och lagd i ättika är också en klassiker.{beauty}

  • boddan71 11 juni 2012

    hej vet inte om någon kan hjälpa mig, ´men jag är på jakt efter roliga sill inläggningar till midsommar!!!!

  • Tesslatess 11 juni 2012

    I år satsar jag på "fruktiga" sillar
    Apelsin och vaniljsill, fast jag funderar på att ta bort vaniljen kanske och ta färsk ingefära?
    http://www.matklubben.se/recept/apelsin-_och_vaniljsill_103073.html

    Päronsill, fast jag har en öppen flaska päronconiac här hemma som får ersätta absolut päron.
    http://www.matklubben.se/recept/paeron-_och_svartpepparsill_103076.html

    Äppelsill med mitt favoritäpple Jazz som har mycket smak utan att vara surt.
    http://www.matklubben.se/recept/aeppelsill_47697.html

    Men eftersom det är första gången jag provar recepten så kan jag inte svara på om det blir någon hit eller inte.

  • MatAnders 11 juni 2012

    Spicken sill :)

  • Tesslatess 11 juni 2012

    Skrivet av MatAnders den 11 jun 2012

    Spicken sill :)


    Vad är det???

  • aupendi 11 juni 2012

    Jag har lagt upp ett recept med bild på citronsill.
    Det är purjolök, rödlök, dill och citron i. Jättegod och så enkel!

  • MatAnders 11 juni 2012

    Skrivet av Tesslatess den 11 jun 2012

    Skrivet av MatAnders den 11 jun 2012

    Spicken sill :)


    Vad är det???

    Har ett recept här på sidan, men det är salt sill som man äter med kokt potatis,rödlök och varm grädde till satans gott tror det va så man åt sill förr, eller så är det en gamal skärgårds variant som jag ärvt från min pappa o.s.v men som sagt enligt mitt tycke klart godaste sättet att äta sill.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.