Tips på midsommarsill!!

Jag vet att det är lite tidigt att börja lägga in sillen redan, men jag måste fundera på vad som ska bjudas på.
Vitlökssillen är en klassiker, den går alltid hem, men sen då?
Jag brukar ha med tre eller fyra burkar till midsommarfesten, funderar på nån typ av svart vinbärssill och björnbärssill, men sen då?
Jag vill hellst undvika smetiga sillar, har hellst klar lag.
Tips önskas!!
Kan Glasmästarsill vara något? Den är gjord av hel saltsill som man vattnar ur och skär i bitar.
Fransk löksill är en annan med klar lag.

Fransk löksill på matjes

God sill till alla tillfällen året runt! Man kan ta var på överbliven matjessill på detta sätt.

Skrivet av sikaal, 25 dec 2009

 

Lycka till!

Hittade ett gjort på filéer. Vad sillkryddor är vet jag inte men jag brukar ha lagerblad, krossad svart?peppar.

[recept]6070[/recept]

Redigerat den 16 jun 2011 kl. 19:44
Här kommer ett recept på en sill som jag brukar ha på vårt midsommarbord, kanske kan det vara något.

Sill sambucus nigra

Sambucus nigra är latin för äkta fläder. Här har fläderblommor blandats med sill i en härlig inläggning. Ni måste bara prova. Med 5 - minuterssill går det snabbt och lätt att fixa midsommarsillen.

Skrivet av pihal, 5 jun 2011

 
I år satsar jag på "fruktiga" sillar
Apelsin och vaniljsill, fast jag funderar på att ta bort vaniljen kanske och ta färsk ingefära?
www.matklubben.se/recept/apelsin-_och_vaniljsill_103073.html

Päronsill, fast jag har en öppen flaska päronconiac här hemma som får ersätta absolut päron.
www.matklubben.se/recept/paeron-_och_svartpepparsill_103076.html

Äppelsill med mitt favoritäpple Jazz som har mycket smak utan att vara surt.
www.matklubben.se/recept/aeppelsill_47697.html

Men eftersom det är första gången jag provar recepten så kan jag inte svara på om det blir någon hit eller inte.
Skrivet av Tesslatess den 11 jun 2012

Skrivet av MatAnders den 11 jun 2012

Spicken sill


Vad är det???

Har ett recept här på sidan, men det är salt sill som man äter med kokt potatis,rödlök och varm grädde till satans gott tror det va så man åt sill förr, eller så är det en gamal skärgårds variant som jag ärvt från min pappa o.s.v men som sagt enligt mitt tycke klart godaste sättet att äta sill.