Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad göra med grillrester?

  • Linna5 9 augusti 2012

    Vi grillade igår och det blev en del köttbitar kvar, både fläsk och nöt. Vad gör jag bäst med dem?
    Att micra är ju ingen hit, så hur blir de godast om jag ska värma dem?
    Eller vad kan jag annars hitta på med mina rester?

  • MatAnders 9 augusti 2012

    Skrivet av Linna5 den 9 aug 2012

    Vi grillade igår och det blev en del köttbitar kvar, både fläsk och nöt. Vad gör jag bäst med dem?
    Att micra är ju ingen hit, så hur blir de godast om jag ska värma dem?
    Eller vad kan jag annars hitta på med mina rester?


    Hej jag har ett bra recept för detta, sök på "grillstuvning med dillsmak" så har du en god rätt.
    /Anders

  • Linna5 9 augusti 2012

    Tack för tipset! Låter gott. :)
    Tyvärr gillar inte barnen blandningar av något slag, men kanske till oss vuxna?

  • Moline 9 augusti 2012

    Varför inte tärna köttet till pytt i panna? Med stekt potatis och stekt ägg till. Gott med stark senap och/eller HP-sås eller chilisås. Rödbetor för den som gillar det.

  • gabbew 9 augusti 2012

    Jag brukar wokka resterna från grillen. Blandar till passliga grönsaker som lök, morot eller bönor. Och ibland fuskar jag med en färdig kryddig sås....

  • Linna5 9 augusti 2012

    Pyttipanna och wok, vilka smarriga förslag ni har här. :)

  • The_mama97mia 9 augusti 2012

    http://www.matklubben.se/recept/foerklaedda_rester_-_smoerdegsinbakad_file_med_beataecke_100918.html

    eller bara gratinerade i ugn med favvosåsen

    Jag micrar gärna annars också, tycker inte det är så tokigt, bara det är saftigt o gott från början, ha på lite extra glaze eller ngt bara


    O sen Anders Grillstuvning med Dillsmak är en återkommande rätt här!

  • Linna5 9 augusti 2012

    Åh, mums! Bea-rester har vi också, då det blir nog nåt smördegsinbakat.
    Bra tips med att ha på extra glaze om man micrar.

    Tack för alla era tips! Jag visste väl att jag skulle få bra svar här. =)

  • Cassiopeya 9 augusti 2012

    Jag brukar göra en enkel sallad och äta till köttet dagen efter, tycker det blir gott även fast köttet är kallt (inte kylskåpskallt!) :)

  • Linna5 9 augusti 2012

    Ja, det är ju också en bra idé, det har du rätt i. Tack!

  • mkml 11 augusti 2012

    Jag kokade en soppa på rotfrukter sen tärnade jag det grillade kötter och la i det på slutet så att det bara värmdes på. Helt ok men kanske inte sommarmat men den slank ner. Gubben tyckte den va godare än den på icke grillat kött.

  • Linna5 11 augusti 2012

    Mmm, låter också gott. Tack!

  • TTJ 12 augusti 2012

    Köp hem orientbröd och strimla köttet och lägg i mitten längs hela brödet. Lägg på lite ost och in i ugnen bara så att osten precis smälter. Toppa med sallad och nån kall god sås, som man ju också brukar ha kvar. Vik ihop och vira folie runt så har du typ sandwichpizza!
    Gaaalet gott!!! (Y)

  • rosatalo 12 augusti 2012

    Jag tycker att det fungerar bra som mycket finstrimlat i en gratäng med antingen rotfrukter eller så lägger man det i botten på formen, slår över en passande sås och klickar potatismos över, kröner det med riven ost och gratinerar tills osten smält och fått fin färg. Jättegott.

  • Linna5 12 augusti 2012

    Orientbröd? Är det som tortillas, eller? Vi bor i Frankrike så jag har inte full koll på allting...

    Alla tips jag har fått har varit så bra så i fortsättningen får jag se till att vi alltid grillar mer än vi behöver, så jag får testa alla förslag! :)

  • zudette 12 augusti 2012

    Det är ofta gott kallt! På en rostad smörgås till exempel. Gör en varm macka eller laga en pizza med resterna på!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.