Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God flytande föda

  • Bruno6 24 april 2012

    Måste äta flytande föda i några veckor ex mixad soppa
    Äter inte fisk eller skaldjur
    Någon som kan ge förslag eller recept på något gott

  • boz1965 24 april 2012

    När jag blev VBG-opererad gick jag på flytande i 8 veckor.

    Jag silade eller passerade olika pulversoppor under den tiden, det funkade ganska bra.
    Nackdelen var bara att jag inte har ätit pulversoppa sen dess. Blev fruktansvärt trött på pulversoppor. Dessutom är det godare att laga från grunden.

    Här är några tips på soppor som går utmärkt att passera eller mixa:

    Jennys spenatsoppa

    Ängamat
    Potatis- och purjolökssoppa
    Jordärtskockssoppa.
    Lätt blomkålssoppa med persilja
    Grön ärtsoppa

    Väl bekomme! :)

  • sockerfritt 24 april 2012

    Jag gjorde en löksoppa idag som jag hade lite sambal oelek i och lade i lite chiliost som fick smälta i den varma soppan. Det blev jättegott. Man kan nog ha andra ostar också eller utesluta osten. Det borde ju gå att mixa en sån soppa. Hoppas mitt förslag kommer till nytta.

  • The_mama97mia 24 april 2012

    Glöm inte alla smoothies! Kanske inte som Huvudrätt... men både till frukost, mellis, och dessert...

  • maxxess 25 april 2012

    Protein är ju lätt att få i sig via proteinpulver, det finns en hel del sorter som faktiskt är riktigt goda. Whey FX (gymvaruhuset) är riktigt billigt och bra, bananchoklad är en klar favorit. Lätt att ta i samband med alla dagens mål. (WNT Triple brukar finnas i de flesta hälsokostbutiker och är också riktigt goda/bra, men priset relativt högt)

    Inget matlagningstips direkt, men i längden (8v) är det nog inte så lätt att få i sig ordentligt med protein via puré och soppa?

  • rostok 29 april 2012

    Jag vill varna lite för just pulversoppor men även de för färdiga som finns i typ mjölkförpackningar. De innehåller mest "utfyllnad" och saknar tyvärr riktig näring. Gör hellre egna, det går ju att göra soppa på i stort sett allting, och i stort sett alla soppor går också att mixa när de är färdiga.

    De kan sedan tas med, om man inte kan äta hemma, antingen så kyler man dem först, oftast håller de sig sedan i flera timmar, eller så tar man med dem i en termos, Men många soppor är ju lika goda kalla som varma, tycker i alla fall jag.

  • jhaggstrom 29 april 2012

    Det här är en sjuuukt god soppa, man kan inte få nog! :)
    Butternut- och jordärtskockssoppa garnerad med svartpeppar
    4 portioner
    Ingredienser
    500 g jordärtskockor
    1 liten butternutpumpa
    2 schalottenlökar
    2 dl vitt vin
    1 dl grädde
    1 grönsaksbuljongtärning
    salt
    peppar

    1. Skala jordärtskockorna och butternuten. Om du tycker att det är svårt att få av skalet med en vanlig skalare kan du skära loss det med kniv, eller lägga in hela pumpan under grillelementet i ugnen en stund, så lossnar det av sig självt. Kärna ur butternuten och dela allt i mindre bitar Dela jordärtskockorna grovt.
    2. Hacka löken grovt.
    3. Lägg lök, butternut och jordärtskockor i en kastrull, slå över vinet och därefter vatten tills det nätt och jämt täcker bitarna. Smula i buljongtärningen.
    4. Koka upp och låt koka lätt i 10 – 15 minuter.
    5. Mixa soppan med stavmixer, eller mosa bitarna med en potatisstamp eller liknande. Kör tills det fått den konsistens föredrar. Själv tycker jag att det blir bäst om man lämnar kvar bitar.
    Här får väl du köra tills den är helt slät :)
    6. Slå i grädden och koka upp.
    7. Smaka av med peppar och salt.

  • soccermum 29 april 2012

    Skrivet av The_mama97mia den 24 apr 2012

    Glöm inte alla smoothies! Kanske inte som Huvudrätt... men både till frukost, mellis, och dessert...


    (Y) :P

  • milpalmeras9 19 juli 2012

    Godaste kålsoppan
    1 vitkålshuvud (färsk vitkål är fantastiskt gott)
    1 gul lök / ett par tre färska lökar
    1 tärning svampbuljong+ 6 dl vatten
    salt,
    peppar från kvarn
    Timjan
    smör och olja
    Mät upp vatten i kastrull, tillsätt buljongtärningen. låt koka upp under tiden som du :
    Strimlar vitkål och hackar lök . Bryn detta i smör o olja.Inte hårt så det blir bränt.
    Häll över i den kokande buljongen.det behöver inte koka särskilt länge om färsk vitkål används.
    Soppan är ännu godare nästa dag.
    (Y) för matigare soppa: tillsätt brynt köttfärs, eller strimlat brynt fläskkött

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.