Goda grönsaker att ha i kycklingsoppa?

Jag röstar också för wokgrönsaker (den "smak"/märke man gillar). Det låter inte fräscht, men det är genialt enkelt utan hackande och smakar gott. Enkelt att komplettera med lite färska saker.

Upptäckte wokgrönsaker i soppa genom receptet nedan som numera blivit favorit, det slevas mkt sådan soppa här

Het kycklingsoppa med risoni

Underbart het soppa i höstkylan.

Skrivet av surlimpan, 14 nov 2009

 
Skrivet av amoz den 17 sep 2010

Pekingsoppa

Här är min favorit pekingsoppa. Det finns många olika recept men detta är absolut min favorit.

Skrivet av izze65, 6 sep 2008

 


Detta är en god soppa med kyckling!


Ursäkta om jag är en glädjedödare nu, men detta är inte det tydligaste av recept.. Det är rentav mkt otydligt! Jag älskar soppor och testar gärna detta recept. Hur mkt skall det vara av:
kyckling
paprika
räkor
bambuskott
purjolök

svamp som är "kinesisk".. jag gissar att det borde stå shiitake?

Skall kyckling vara rå eller tillagad? Är det filé som avses? Om man kokar den rå är min erfarenhet att proteinet ger *massa* "skum" i soppan vilket är helt förkastligt. Skall det inte fräsas först? Eller skall den vara helt tillagad som typ grillad?
Bambuskotten, skall vara strimlade misstänker jag? Eller?

Väldigt luddigt recept, snarare ett tips om hur man smaksätter soppan eftersom det är så odetaljerat?

Redigerat den 18 sep 2010 kl. 05:04
Skrivet av maxxess den 18 sep 2010

Skrivet av amoz den 17 sep 2010

Pekingsoppa

Här är min favorit pekingsoppa. Det finns många olika recept men detta är absolut min favorit.

Skrivet av izze65, 6 sep 2008

 


Detta är en god soppa med kyckling!


Ursäkta om jag är en glädjedödare nu, men detta är inte det tydligaste av recept.. Det är rentav mkt otydligt! Jag älskar soppor och testar gärna detta recept. Hur mkt skall det vara av:
kyckling
paprika
räkor
bambuskott
purjolök

svamp som är "kinesisk".. jag gissar att det borde stå shiitake?

Skall kyckling vara rå eller tillagad? Är det filé som avses? Om man kokar den rå är min erfarenhet att proteinet ger *massa* "skum" i soppan vilket är helt förkastligt. Skall det inte fräsas först? Eller skall den vara helt tillagad som typ grillad?
Bambuskotten, skall vara strimlade misstänker jag? Eller?

Väldigt luddigt recept, snarare ett tips om hur man smaksätter soppan eftersom det är så odetaljerat?



Ska vara ärlig och säga att jag inte läst så noga på receptet av den anledningen att då jag skulle skriva in "mitt" recept på just Pekingsoppa så fick jag det inte godkännt pga att detta redan fanns. I mitt recept , som för övrigt innerhåller samma ingredienser, så finns det angivna mått. Det jag ville ha fram här var väl mer vad hon kunde ha i en kycklingsoppa och istället för att skriva receptet här så tog jag det som fanns redan. Sorry!!!