Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsoppa?

  • Laume 23 oktober 2007

    Hej! Jag undrar om någon vet något bra recept på någon go kycklingsoppa... måste vara rätt kalorisnål.. någon som man kan slänga ihop rätt snabbt å så.:)

  • morgana 24 oktober 2007

    Jag brukar laga SNABB kycklingsoppa såhär:
    En höns/kyckling buljongtärning
    3 dl vatten
    2 dl mjölk om du mixar med 2 msk mjöl
    färdiggrillad kyckling som du delar i bitar (bort med ben såklart)
    Koka upp allting och låt det tjocka upp sig några minuter.
    Färdigt och gott som bara den.
    Vill man ha mera "grejer" i soppan så är det bara att fylla på med purjo, paprika, broccoli mm mm

  • Luna 24 oktober 2007

    Min kycklingsoppa gör jag.
    Stekta kycklingbitar, alt. kokta. (ca 1 liten filé per person)
    Vatten och buljong.
    Fyll i med fryskrönsaker eller färska så som morötter, vitkål, broccoli, kokta bönor eller vad som önskas.
    Krydda med lite svartpeppar och lime.
    Om önskas lägg i lite pasta på slutet (tänk på att de fortsätter att tillagas även efter att du tagit bort soppan från plattan så koka dem mkt aldente till en början, om du har GI i åtanke)

    Har tyvärr inga direkta mått då jag häller i lite efter vad jag tycker är en bra sammansättning.
    Men denna soppa är mycket god och kalorisnål. Även min kille som inte i vanliga fall gillar soppor brukar önska sig denna till middag.

  • 24 oktober 2007

    Kycklingsoppa på italienskt vis:
    Det här behövs för ca 4-5 port:
    400 g lårfilé från kyckling
    1 gul lök
    2-3 vitlöksklyftor
    1/2 grön paprika
    1/2 röd paprika
    1 msk olivolja
    1 1/4 l vatten
    5 msk kycklingfond
    2 msk tomatpuré
    2 tsk pressad citron
    1 krm svartpeppar
    250 g tortellini med ost
    4 marinerade soltorkade tomater
    lite salt
    hackad basilika
    grovriven parmesanost
    Gör så här:
    1. Skär köttet i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna de ansade paprikorna.
    2. Fräs lök och paprika i olja. Häll på vatten och tillsätt fond, tomatpuré, citron och peppar. Koka upp.
    3. Lägg i kycklingen och koka i ca 10 minuter. Blanda i tortellinin och koka enligt anvisning på paketet. Smaka av med lite salt.
    4. Strimla tomaterna och strö dem, basilika och ost över soppan. Bjud soppan het.


    Kycklingsoppa med spaghetti:
    Det här behövs för ca 4 port:
    100 g spaghetti
    3 kycklingfiléer
    2 morötter
    1 gul lök
    2 selleristjälkar
    12 dl hönsbuljong (vatten+tärning)
    salt, peppar
    hackad persilja
    Gör så här:
    1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala och skär morötterna i fina stavar. Skala och hacka löken. Ansa och strimla sellerin.
    2. Bryn kycklingköttet i lite matfett gyllene runtom. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grönsakerna och låt allt fräsa några minuter utan att det får färg.
    3. Bryt spaghettin i mindre bitar och tillsätt dem tillsammans med buljongen. Låt allt koka på svag värme


    Het currysoppa med kyckling:
    Det här behövs till 4-5 port:
    500 g kycklinglårfiléer
    1 gul lök
    1–2 vitlöksklyftor
    2 tsk curry
    2 potatisar
    3 morötter
    1 selleristjälk
    6 dl hönsbuljong
    1 burk kokosmjölk
    1 tsk salt
    1 krm sambal oelek
    saft av 1 lime
    Garnering:
    2 salladslökar
    Gör så här:
    1. Skär kycklinglår-filéerna i mindre bitar. Bryn dem i lite matfett. Lägg över dem i en gryta.
    2. Skala lök och vitlök. Hacka dem. Lägg ner det i grytan tillsammans med curry och fräs det tills löken blir mjuk utan att få färg.
    3. Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Skala morötterna och skär dem i stavar. Ansa sellerin och skär den i stavar. Lägg ner det i grytan och låt det fräsa med några minuter.
    4. Späd med buljong och kokosmjölk. Krydda med salt och sambal oelek. Låt soppan småkoka under lock ca 12–15 minuter. Smaka av med pressad limesaft och eventuellt mera salt och sambal oelek.
    5. Ansa salladslöken och strimla den. Strö den över soppan.
    Tips!
    Currysoppans kycklinglårfilé kan bytas ut mot kycklingbröst.

  • Kricke 24 oktober 2007

    KYCKLINGCURRYSOPPA! 4 pers
    250 g kycklingfilé
    200 g potatis
    1 msk smör
    1 msk curry
    3 hönsbuljongtärningar
    1,3 liter vatten
    1 dl matlagningsgrädde
    150 g frysta haricots verts
    150 g frysta broccolibuketter
    10 cm grönt av purjolök
    4 msk majsstärkelse + vatten
    GÖR SÅ HÄR:
    1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och tärna potatisen.
    2. Hetta upp smöret i en gryta och bryn potatis och kycklingfiléerna däri. Strö över curry, fräs en kort stund, tillsätt
    buljongtärningar och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
    3. Tillsätt matlagningsgrädde, bönor, broccoli och strimlad purjolök.
    4. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör i soppan.
    Koka upp och låt sjuda en kort stund. Servera genast med bröd.
    (Källa: Allt om Mat)
    Hoppas att det ska smaka! :p

  • Laume 25 oktober 2007

    Tack så mycket för alla recept! Ska bli spännande att testa dem!:D
    Hör av mig vad jag tycker om dem!

    Tack så mkt igen.

  • Smulpajen 26 oktober 2007

    Hej!
    Här kommer en supergod soppa min 16 åriga dotter gjorde i skolan. Den har blivit min favorit.
    För 2 pers.

    Kycklingsoppa med nudlar
    1 medelstor röd paparika
    10 cm purjolök
    1 kycklingfilé
    6-7 dl vatten
    1 hönsbuljongtärning
    40 gr äggnudlar
    cayennepeppar
    svartpeppar
    salt

    Strimla paprikan och purjon. Skär kycklingen i små bitar. Fräs i gryta och krydda. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningen. Koka ca 5 min.Tillsätt därefter nudlarna och koka tills nudlarna är mjuka.
    Servera ev med gott vitt bröd.

    Lycka till!

  • Smulpajen 26 oktober 2007

    Hej!
    Här kommer en supergod soppa min 16 åriga dotter gjorde i skolan. Den har blivit min favorit.
    För 2 pers.

    Kycklingsoppa med nudlar
    1 medelstor röd paparika
    10 cm purjolök
    1 kycklingfilé
    6-7 dl vatten
    1 hönsbuljongtärning
    40 gr äggnudlar
    cayennepeppar
    svartpeppar
    salt

    Strimla paprikan och purjon. Skär kycklingen i små bitar. Fräs i gryta och krydda. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningen. Koka ca 5 min.Tillsätt därefter nudlarna och koka tills nudlarna är mjuka.
    Servera ev med gott vitt bröd.

    Lycka till!

  • matvraket 14 november 2007

    Åh, vilka toppenrecept! Särskilt nu i kalla tider, då man verkligen behöver värma sig med mågot ibland.(Y)

  • kimz 26 januari 2008

    Hej, min kyckling soppa ser ut så här:

    jag delar en hel kyckling i delar, lägger allt i vatten, kokar up,
    bort med skummet, lägger i 3-4 små lökar, kokar i ca 15-20 min., sedan saltar, pepprar+ lag. blad, smakar, och till sist lägger jag litte klipt persilia. Soppan är klart!
    Kokar till ris. Serverar tillsammans. ----Gottttt!

  • anluk 26 januari 2008

    Jag har ett recept på kycklingsoppa med nudlar på min sida, är från viktväktarna så den är dessutom kalorivänlig.

  • Lotten_J 28 januari 2008

    Är det någon som har en aning om vad för slags kycklingsoppa de serverar på många kinarestauranger. Den är blek och ful i färgen men så fantastiskt god. Den godaste soppa jag har ätit. Inga konstigheter alls, buljong och kyckling MEN vad gör soppan så god?

  • Chocolate 28 januari 2008

    Åh, jag älskar den här soppan och kan varmt rekomendera den:

    1 hel kyckling
    Morötter
    Palsternacka
    Gul lök
    2 l vatten
    1 lagerblad
    Färsk timjan
    1 vitlöksklyfta
    Färsk persilja
    Hela svartpepparkorn
    Salt
    Peppar

    Lägg kycklingen i en stor gryta. Tärna morötterna, palsternackan och den gula löken och häll ner i grytan. Häll i 2 l vatten. Lägg lagerbladet, timjan, en vitlöksklyfta, stjälkarna från persiljan och pepparkornen i en bit gasväv som knyts ihop och lägg ner i grytan. Koka i 2 timmar med locket på glänt. När soppan har kokat klart tag upp kycklingen och strimla kycklingköttet, lägg tillbaka i grytan med hackad persilja. Salta och peppra.

  • MatAnders 28 januari 2008

    Skulle kunna tipsa om min Thailänska fisksoppa men ha i kyckling i stället blir kanon...

  • Lotten_J 29 januari 2008

    Skrivet av Chocolate den 28 jan 2008

    Åh, jag älskar den här soppan och kan varmt rekomendera den:

    1 hel kyckling
    Morötter
    Palsternacka
    Gul lök
    2 l vatten
    1 lagerblad
    Färsk timjan
    1 vitlöksklyfta
    Färsk persilja
    Hela svartpepparkorn
    Salt
    Peppar

    Lägg kycklingen i en stor gryta. Tärna morötterna, palsternackan och den gula löken och häll ner i grytan. Häll i 2 l vatten. Lägg lagerbladet, timjan, en vitlöksklyfta, stjälkarna från persiljan och pepparkornen i en bit gasväv som knyts ihop och lägg ner i grytan. Koka i 2 timmar med locket på glänt. När soppan har kokat klart tag upp kycklingen och strimla kycklingköttet, lägg tillbaka i grytan med hackad persilja. Salta och peppra.



    Detta recept verkar ju vara det som är mest likt det jag söker, eg inga konstigheter alls i soppan, ska prova detta snart, tack för detta tips!!!

  • Abluna 16 mars 2008

    Skrivet av Lotten_J den 28 jan 2008

    Är det någon som har en aning om vad för slags kycklingsoppa de serverar på många kinarestauranger. Den är blek och ful i färgen men så fantastiskt god. Den godaste soppa jag har ätit. Inga konstigheter alls, buljong och kyckling MEN vad gör soppan så god?

  • VonLuzig1 23 juli 2008

    Kolla mitt recept på kycklingsoppa^^ Det är en god soppa från bosnien och superlätt att tillaga. Finns bland mina recept^^

  • monac 23 juli 2008

    kokosmjölk och färsk ingefära...är toppen i kycklingsoppa(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.