Nej, men jag ska ge mig ut och plocka imorgon! Då ska jag också passa på att plocka musöron och göra Tillbergas björkdricka.:p
klockargarden5 maj 2008
Har just plockat vårens första nässlor och förvällt dom. Ska strax köra dom i mixern och frysa
ner dom, men det kommer att bli nässelsoppa den här veckan. Med kokta ägghalvor till. Gott!
Skall plocka mer nässlor dom närmaste dagarna. Just nu är nässlorna perfekta att plocka,
när undersidan av bladen skiftar i violett. Jag brukar även stuva nässlor och äta till stekt fisk,
det är också mycket gott.(Y)
zonale5 maj 2008
Jag måste erkänna att jag aldrig har ätit nässelsoppa. Kanske ska testa även om jag är lite skeptisk. Finns säkert goda recept:)
farmoringer5 maj 2008
Jag har inte ätit nässelsoppa sen jag jobbade på hälsohem. Det var mitten på 90-talet och det var ju bara så gott...
The_mama97mia5 maj 2008
Hur gör ni för att skölja nässlorna? Jag är livrädd att få grus med...
Plockar ni med handskar på eller??? VIll inte bränna mig..
Men jag VILL ha nässelsoppa!
monac5 maj 2008
utrustar mig med 2 par kirurghanskar samt en liten sax! då finns det inte en nässla som kan känna sig säker:D
rökt lax & nässlor är gott i paj!
imse5 maj 2008
Klockargården:Här i västra Värmland är nässlorna perfekta nu som tidigare sagts, så ut och skörda alla ni som är sugna. Vad gott med stuvade!!:D
mama97mia: Lägg nässlorna i en bunke med mycket vatten och skölj flera gånger. Lite pyssel är det men väl värt det. :)
monac: låter som en fin kombo med laxen och nässlor. ;)
farmoringer: Hur länge dröjer det för dig innan du kan skörda nässlor, snö??
hubert06: Du kan titta in på min matblogg så finns ett enkelt men gott recept på nässelsoppa.( se länk ovanför.)
lenajeanette5 maj 2008
Passa på att torka ett gäng nässlor, gott att strö i müsli eller när man bakar matbröd i vinter.
Mycket järn!!
imse5 maj 2008
jenwe:häftigt med Björkdricka, berätta hur det går!
monac5 maj 2008
i morgon ska de ske...premiär-plockningen!!!!
Tycker nässlorna är ett oslagbart medel mot vårtrötthet,så passa på gott folk att förse er ur naturens skafferi/apotek:)
imse5 maj 2008
Kan bara instämma, känner mig redan piggare efter dagens omgång och mer ska det bli.:D
farmoringer5 maj 2008
Snön är borta här där nässlorna brukar växa men har inte sett skymten av nån början på dem ännu.....
marwis5 maj 2008
Jag har alldeles för många:( Trivs nog väldigt bra på min tomt! Ska passa på med soppkok på onsdag:p
bernit5 maj 2008
Skrivet av imse den 5 maj 2008
jenwe:häftigt med Björkdricka, berätta hur det går!
Björkdricka - vad är det ??
Jag gjorde vin på björksav en gång men det blev inte bra - Håller mej till Systembolgets viner sedan dess !!
/BÅ :p
ros5 maj 2008
Hej!
Det var ett tag sedan jag plockade nässlor.
Nässlor är bra för blodet.
Jag använder gummihandskar och en sax. Då bränner man sig inte när man plockar dom eller sköljer dom.
Det är bara att njuta av vårprimörerna!
Tillberga5 maj 2008
det var nån vecka sen dom första nässlorna hamnade i min hink
jag tycker de går bra med sax de är inte så farligt med "sticket" när dom är små
och sen en god soppa med förlorade ägg och en ostmacka i solen
här kan ni se mej i full färd med att bärga skörden
http://picasaweb.google.se/Tillberga/NSslorOSnokar
MissBi5 maj 2008
:) Oh yes, jag älskar att plocka det första nässlorna och frysa in eller göra soppor och frysa in färdiga. Jag gör ju min lite kraftigare soppa med pureade rotfrukter i.
Plockar också kirskål. La senast bladen i dinkeldegen. Goda dinkelbullar blev det! Detta recept ligger också på på min sida.
Tillberga björkdricka - låter spännande. Är det inlagt, det receptet, tro?
Miss_Bi
frucaos6 maj 2008
Jag skördade första rundan förra veckan. På sommaren muttrar jag elskt över alla nässlor vi har på tomten, men så här års är det bara trevligt att slippa gå ut och leta efter dem! Kan passa på när barnen sover middag.
Jag sparar en del av spadet från förvällningen och använder som smakförstärkare i soppan. Fryser in det i istärningspåsar så är det lätt att ta fram sen.
jenwe6 maj 2008
Receptet på björkdricka finns på Tillbergas sida här på matklubben så det är bara att prova!(Y)
Nu har jag tillagat den första soppan av små nässlor. Har ni provat på än?
Recept och bilder hittar du här;
http://mimmismat.wordpress.com/2008/05/05/nasselsoppa/
Nej, men jag ska ge mig ut och plocka imorgon! Då ska jag också passa på att plocka musöron och göra Tillbergas björkdricka.:p
Har just plockat vårens första nässlor och förvällt dom. Ska strax köra dom i mixern och frysa
ner dom, men det kommer att bli nässelsoppa den här veckan. Med kokta ägghalvor till. Gott!
Skall plocka mer nässlor dom närmaste dagarna. Just nu är nässlorna perfekta att plocka,
när undersidan av bladen skiftar i violett. Jag brukar även stuva nässlor och äta till stekt fisk,
det är också mycket gott.(Y)
Jag måste erkänna att jag aldrig har ätit nässelsoppa. Kanske ska testa även om jag är lite skeptisk. Finns säkert goda recept:)
Jag har inte ätit nässelsoppa sen jag jobbade på hälsohem. Det var mitten på 90-talet och det var ju bara så gott...
Hur gör ni för att skölja nässlorna? Jag är livrädd att få grus med...
Plockar ni med handskar på eller??? VIll inte bränna mig..
Men jag VILL ha nässelsoppa!
utrustar mig med 2 par kirurghanskar samt en liten sax! då finns det inte en nässla som kan känna sig säker:D
rökt lax & nässlor är gott i paj!
Klockargården:Här i västra Värmland är nässlorna perfekta nu som tidigare sagts, så ut och skörda alla ni som är sugna. Vad gott med stuvade!!:D
mama97mia: Lägg nässlorna i en bunke med mycket vatten och skölj flera gånger. Lite pyssel är det men väl värt det. :)
monac: låter som en fin kombo med laxen och nässlor. ;)
farmoringer: Hur länge dröjer det för dig innan du kan skörda nässlor, snö??
hubert06: Du kan titta in på min matblogg så finns ett enkelt men gott recept på nässelsoppa.( se länk ovanför.)
Passa på att torka ett gäng nässlor, gott att strö i müsli eller när man bakar matbröd i vinter.
Mycket järn!!
jenwe:häftigt med Björkdricka, berätta hur det går!
i morgon ska de ske...premiär-plockningen!!!!
Tycker nässlorna är ett oslagbart medel mot vårtrötthet,så passa på gott folk att förse er ur naturens skafferi/apotek:)
Kan bara instämma, känner mig redan piggare efter dagens omgång och mer ska det bli.:D
Snön är borta här där nässlorna brukar växa men har inte sett skymten av nån början på dem ännu.....
Jag har alldeles för många:( Trivs nog väldigt bra på min tomt! Ska passa på med soppkok på onsdag:p
jenwe:häftigt med Björkdricka, berätta hur det går!
Björkdricka - vad är det ??
Jag gjorde vin på björksav en gång men det blev inte bra - Håller mej till Systembolgets viner sedan dess !!
/BÅ :p
Hej!
Det var ett tag sedan jag plockade nässlor.
Nässlor är bra för blodet.
Jag använder gummihandskar och en sax. Då bränner man sig inte när man plockar dom eller sköljer dom.
Det är bara att njuta av vårprimörerna!
det var nån vecka sen dom första nässlorna hamnade i min hink
jag tycker de går bra med sax de är inte så farligt med "sticket" när dom är små
och sen en god soppa med förlorade ägg och en ostmacka i solen
här kan ni se mej i full färd med att bärga skörden
http://picasaweb.google.se/Tillberga/NSslorOSnokar
:) Oh yes, jag älskar att plocka det första nässlorna och frysa in eller göra soppor och frysa in färdiga. Jag gör ju min lite kraftigare soppa med pureade rotfrukter i.
Plockar också kirskål. La senast bladen i dinkeldegen. Goda dinkelbullar blev det! Detta recept ligger också på på min sida.
Tillberga björkdricka - låter spännande. Är det inlagt, det receptet, tro?
Miss_Bi
Jag skördade första rundan förra veckan. På sommaren muttrar jag elskt över alla nässlor vi har på tomten, men så här års är det bara trevligt att slippa gå ut och leta efter dem! Kan passa på när barnen sover middag.
Jag sparar en del av spadet från förvällningen och använder som smakförstärkare i soppan. Fryser in det i istärningspåsar så är det lätt att ta fram sen.
Receptet på björkdricka finns på Tillbergas sida här på matklubben så det är bara att prova!(Y)