Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelsoppa - En vårlig delikatess

  • imse 5 maj 2008

    Nu har jag tillagat den första soppan av små nässlor. Har ni provat på än?

    Recept och bilder hittar du här;

    http://mimmismat.wordpress.com/2008/05/05/nasselsoppa/

  • jenwe 5 maj 2008

    Nej, men jag ska ge mig ut och plocka imorgon! Då ska jag också passa på att plocka musöron och göra Tillbergas björkdricka.:p

  • klockargarden 5 maj 2008

    Har just plockat vårens första nässlor och förvällt dom. Ska strax köra dom i mixern och frysa
    ner dom, men det kommer att bli nässelsoppa den här veckan. Med kokta ägghalvor till. Gott!
    Skall plocka mer nässlor dom närmaste dagarna. Just nu är nässlorna perfekta att plocka,
    när undersidan av bladen skiftar i violett. Jag brukar även stuva nässlor och äta till stekt fisk,
    det är också mycket gott.(Y)

  • zonale 5 maj 2008

    Jag måste erkänna att jag aldrig har ätit nässelsoppa. Kanske ska testa även om jag är lite skeptisk. Finns säkert goda recept:)

  • farmoringer 5 maj 2008

    Jag har inte ätit nässelsoppa sen jag jobbade på hälsohem. Det var mitten på 90-talet och det var ju bara så gott...

  • The_mama97mia 5 maj 2008

    Hur gör ni för att skölja nässlorna? Jag är livrädd att få grus med...
    Plockar ni med handskar på eller??? VIll inte bränna mig..
    Men jag VILL ha nässelsoppa!

  • monac 5 maj 2008

    utrustar mig med 2 par kirurghanskar samt en liten sax! då finns det inte en nässla som kan känna sig säker:D
    rökt lax & nässlor är gott i paj!

  • imse 5 maj 2008

    Klockargården:Här i västra Värmland är nässlorna perfekta nu som tidigare sagts, så ut och skörda alla ni som är sugna. Vad gott med stuvade!!:D
    mama97mia: Lägg nässlorna i en bunke med mycket vatten och skölj flera gånger. Lite pyssel är det men väl värt det. :)
    monac: låter som en fin kombo med laxen och nässlor. ;)
    farmoringer: Hur länge dröjer det för dig innan du kan skörda nässlor, snö??
    hubert06: Du kan titta in på min matblogg så finns ett enkelt men gott recept på nässelsoppa.( se länk ovanför.)

  • lenajeanette 5 maj 2008

    Passa på att torka ett gäng nässlor, gott att strö i müsli eller när man bakar matbröd i vinter.
    Mycket järn!!

  • imse 5 maj 2008

    jenwe:häftigt med Björkdricka, berätta hur det går!

  • monac 5 maj 2008

    i morgon ska de ske...premiär-plockningen!!!!
    Tycker nässlorna är ett oslagbart medel mot vårtrötthet,så passa på gott folk att förse er ur naturens skafferi/apotek:)

  • imse 5 maj 2008

    Kan bara instämma, känner mig redan piggare efter dagens omgång och mer ska det bli.:D

  • farmoringer 5 maj 2008

    Snön är borta här där nässlorna brukar växa men har inte sett skymten av nån början på dem ännu.....

  • marwis 5 maj 2008

    Jag har alldeles för många:( Trivs nog väldigt bra på min tomt! Ska passa på med soppkok på onsdag:p

  • bernit 5 maj 2008

    Skrivet av imse den 5 maj 2008

    jenwe:häftigt med Björkdricka, berätta hur det går!


    Björkdricka - vad är det ??
    Jag gjorde vin på björksav en gång men det blev inte bra - Håller mej till Systembolgets viner sedan dess !!

    /BÅ :p

  • ros 5 maj 2008

    Hej!
    Det var ett tag sedan jag plockade nässlor.
    Nässlor är bra för blodet.
    Jag använder gummihandskar och en sax. Då bränner man sig inte när man plockar dom eller sköljer dom.
    Det är bara att njuta av vårprimörerna!

  • Tillberga 5 maj 2008

    det var nån vecka sen dom första nässlorna hamnade i min hink
    jag tycker de går bra med sax de är inte så farligt med "sticket" när dom är små
    och sen en god soppa med förlorade ägg och en ostmacka i solen

    här kan ni se mej i full färd med att bärga skörden
    http://picasaweb.google.se/Tillberga/NSslorOSnokar

  • MissBi 5 maj 2008

    :) Oh yes, jag älskar att plocka det första nässlorna och frysa in eller göra soppor och frysa in färdiga. Jag gör ju min lite kraftigare soppa med pureade rotfrukter i.
    Plockar också kirskål. La senast bladen i dinkeldegen. Goda dinkelbullar blev det! Detta recept ligger också på på min sida.
    Tillberga björkdricka - låter spännande. Är det inlagt, det receptet, tro?
    Miss_Bi

  • frucaos 6 maj 2008

    Jag skördade första rundan förra veckan. På sommaren muttrar jag elskt över alla nässlor vi har på tomten, men så här års är det bara trevligt att slippa gå ut och leta efter dem! Kan passa på när barnen sover middag.
    Jag sparar en del av spadet från förvällningen och använder som smakförstärkare i soppan. Fryser in det i istärningspåsar så är det lätt att ta fram sen.

  • jenwe 6 maj 2008

    Receptet på björkdricka finns på Tillbergas sida här på matklubben så det är bara att prova!(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.