Nässelsoppa - En vårlig delikatess

Har just plockat vårens första nässlor och förvällt dom. Ska strax köra dom i mixern och frysa
ner dom, men det kommer att bli nässelsoppa den här veckan. Med kokta ägghalvor till. Gott!
Skall plocka mer nässlor dom närmaste dagarna. Just nu är nässlorna perfekta att plocka,
när undersidan av bladen skiftar i violett. Jag brukar även stuva nässlor och äta till stekt fisk,
det är också mycket gott.
Klockargården:Här i västra Värmland är nässlorna perfekta nu som tidigare sagts, så ut och skörda alla ni som är sugna. Vad gott med stuvade!!
mama97mia: Lägg nässlorna i en bunke med mycket vatten och skölj flera gånger. Lite pyssel är det men väl värt det.
monac: låter som en fin kombo med laxen och nässlor.
farmoringer: Hur länge dröjer det för dig innan du kan skörda nässlor, snö??
hubert06: Du kan titta in på min matblogg så finns ett enkelt men gott recept på nässelsoppa.( se länk ovanför.)
Oh yes, jag älskar att plocka det första nässlorna och frysa in eller göra soppor och frysa in färdiga. Jag gör ju min lite kraftigare soppa med pureade rotfrukter i.
Plockar också kirskål. La senast bladen i dinkeldegen. Goda dinkelbullar blev det! Detta recept ligger också på på min sida.
Tillberga björkdricka - låter spännande. Är det inlagt, det receptet, tro?
Miss_Bi
Jag skördade första rundan förra veckan. På sommaren muttrar jag elskt över alla nässlor vi har på tomten, men så här års är det bara trevligt att slippa gå ut och leta efter dem! Kan passa på när barnen sover middag.
Jag sparar en del av spadet från förvällningen och använder som smakförstärkare i soppan. Fryser in det i istärningspåsar så är det lätt att ta fram sen.