Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabsås

  • Majaj 3 juli 2008

    Kan någon snälla hjälpa mig!!:) Jag har letat över allt efter det "äkta" receptet på kebabsås. Jag har provat allt jag kan tänka mig men jag kan aldrig lyckas med den perfekta såsen. Någon som har receptet?

  • Maripoosa 3 juli 2008

    Det receptet söker jag med! Men vad är "äkta" för oss? Det kan vara olika? Min är lite tjockare med smak av vitlök med majonäs i. Tror också inslag av inlagd gurka men jag vet egentligen inte :S

  • evaldo 3 juli 2008

    KEBABSÅS

    2 dl matlagninsyoghurt
    2 msk ketchup
    ½ tsk paprikapulver
    Vitpeppar

    Blanda allt och låt stå kallt att dra till sig.

    Vet inte om den är äkta, men god är den i allafall.

  • zudette 3 juli 2008

    Skrev för många år sedan ner ett recept som då sas skulle vara "äkta"! Jag har aldrig testat och jag tycker receptet verkar lite mastigt men så här är det:

    Blanda
    3 dl lätt majonäs
    4 dl ajvar relish, mild
    1 krm salt
    1 krm svartpeppar

    för starkare sås tillsätt
    1 tsk sambal olek
    4 pressade vitlöksklyftor


    Testar du får du gärna skriva en smakrapport i min gästbok!!(Y)

  • The_mama97mia 3 juli 2008

    Skrivet av Maripoosa den 3 jul 2008

    Det receptet söker jag med! Men vad är "äkta" för oss? Det kan vara olika? Min är lite tjockare med smak av vitlök med majonäs i. Tror också inslag av inlagd gurka men jag vet egentligen inte :S


    Jag håller med dig, när jag köper kebab så får man ibland frågan, vit eller röd sås, stark eller mild... Oftast blir det vit sås som inte är så stark o där är nog evaldos recept rätt nära. *ler*

  • lilas 3 juli 2008

    Ovanpå locket till "Turkisk Yoghurt-burkarna" (1-liters) står det ett recept på kebabsås. Det består av :
    3 dl yoghurt, 3 msk lättmajonäs, 1 droppe vitvinsvinäger, 1 pressad vitlöksklyfta och 3 msk chilisås. Bara att blanda ihop och låta det dra i kylen en stund.
    Jag vet inte om det är det äkta, men jag tycker den är väldigt god.(Y)

  • tilda 16 juli 2008

    Har ett superrecept på min sida. Den är vit och med variation av cayennepepparen kan den göras mild eller stark.(Y)

  • gabbebal 16 juli 2008

    tillägg med lite pressad vitlök ...

  • Fiona 16 juli 2008

    Alla har olika uppfattning om vad "äkta" kebabsås är.. Själv blir jag helt stäld när någon frågar om jag vill ha röd eller vit sås på min kebab eftersom det här bara finns kebabsås och möjligen stark kebabsås på pizzerior och gatukök.... Varje ställe har sitt eget recept verkar det också som, för allas smakar olika.

  • cecilialundmark 16 juli 2008

    Jag har provat en massa olika blandningar och har kommit fram till att denna kombination kommer närmast den jag och min kille gillar: (tyvärr gör jag allt på "måfå" så har inget exakt recept nerskrivet.)

    ca 2 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
    några msk tacosås, t.ex. stark
    lite salt, malen svartpeppar, paprikapulver, vitlökssalt eller vitlökspulver och lite italiensk salladskrydda.

    Jag tycker själv att det är salladskryddan som gör det hela mer "äkta" i smaken. Fick betyget "smakar som på kebabstället" av killen (Y)

  • bernit 16 juli 2008

    Välj Själv !!

    kebabsås 1
    3 dl Gräddfil
    1 st Gul lök
    3 msk Ketchup eller Tomatpuré
    1 msk Vinäger
    Tobasco (efter smak)


    kebabsås 2
    2 dl Yoghurt naturell
    1 st Gul lök (finhackad)
    2-3 msk Chilisås
    Chilipulver (efter smak)


    kebabsås 3
    2 dl Yoghurt naturell
    1 st Gul lök (finhackad)
    2-3 Vitlöksklyftor (pressade)
    1/2 Färsk gurka skalad finhackad
    Svartpeppar (efter smak)


    kebabsås 4
    2 portioner
    1 dl Majonäs
    2 msk Chilisås
    2 krm kebabkrydda ("Kockens"
    2 krm Svartpeppar
    vatten tills det blir rätt konsistens


    kebabsås 5
    8 portioner
    5 dl A-fil
    1 burk Creme fraiche
    2 tsk Paprikapulver
    2 msk Ketchup
    Cayennepeppar


    kebabsås 6
    12 portioner
    1 L A-fil
    1 burk Creme fraiche
    1 msk Majonäs


    kebabsås 7
    4 portioner
    2,5 dl Yoghurt
    2 msk Majonäs
    1 msk Ketchup
    1 msk Italiensk salladskrydda
    1 tsk Paprikapulver
    1 krm Cayennepeppar


    kebabsås 8
    Majonäs
    Persilja
    Chilipulver
    Dragon
    Svartpeppar (grovmalen)

  • Skinna 16 juli 2008

    Jag testade den på turkisk yoghurt burken, men jag vet inte...:(
    Jag tror på din cecilialundmark, den ska jag testa!!!

  • MatAnders 16 juli 2008

    Jag har en god bland mina kallas god grillsås

  • zudette 16 juli 2008

    Jag experimenterade lite häromdagen då vi åt kebabsplit av älgkött! Jag lät mig inspireras av den kebabsås som jag skrivit receptet på i den här tråden tidigare - som jag antecknat nån gån för länge sedan - och så blev det den här;

    Kebabsås - Maltes enkla

    Vi tycket att den blev mycket lyckad - funkar säkert också med yougurt som nån föreslagit oxå!

  • evaldo 16 juli 2008

    KEBABSÅS

    2 dl matlagninsyoghurt
    2 msk ketchup
    ½ tsk paprikapulver
    Vitpeppar

    Blanda allt och låt stå kallt att dra till sig.

  • Lilljeppe 16 juli 2008

    Här är ett recept från kryddburken
    Vitlökssås

  • Ernst76 17 juli 2008

    2 dl majonäs
    2 msk chillisås
    ½ dl mjölk
    1-2 pressade vitlökar
    paprikapulver
    (ev i -2 msk bostongurka)

    Skaka ihop allt i en burk och låt stå ett tag.(Y)

  • Metatron 20 juli 2008

    Kul tråd och många goda förslag :)

    Jag blev så nyfiken att jag gick runt och frågade lite och svaret var lika mångsidigt som här. Vad jag förstod iaf så är ingen kebabsås den "riktiga". Oftast så handlar det om vad det finns för råvaror i närregionen. Kollar man i turkiet eller liknande länder där det äts mycket kebab så ser man variationen på kebabsåsen vid årstid, vad som odlas osv. Mest utmärkande är väl att alla använder nån form av yogurth eller grädde i sina såser.

    Personligen så har jag ingen direkt favvis när det kommer till kebabsås, beror mycket på vilka basvaror man har i kebaben och vilket humör jag är på. Ibland vill jag ha jättestarkt och ibland mildare (speciellt på pizza) :) .

  • farmoringer 20 juli 2008

    Jag har inte hunnit kika runt, men har ni alla som lämnat recept i tråden skrivit in dem bland era recept också?

  • vitchokladkaka 20 augusti 2008

    jag gjorde en på majonäs och bara lite creme fraiche så att den inte blir så tjock, ta bara majonäs, kebabkrydda, tacokrydda o lite salt o vit peppar :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.