Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

På ägget?

  • Anderstam 27 mars 2014

    Så här i Påsktider så undrar jag om ni har några egenheter som ni kryddar det kokta ägget med?
    Salt eller kaviar är ju det vanliga.
    Själv har jag i många år nu istället kryddat det löskokta ägget med grillkrydda.
    Det är jättesmaskigt, men min omgivning tycker det är konstigt.
    Vore kul att höra era idéer.

  • eva23 27 mars 2014

    Kanske inte så konstigt, men jag kryddar helst mitt ägg med antingen Aromat eller Herbamare original.

  • annapatrik 27 mars 2014

    Finns inget så gott som en klick hemgjord majonnäs till löskokt ägg.

  • Veranne 28 mars 2014

    Chilimix-krydda som innehåller chili- och lökflingor, paprika också tror jag.

    Eller en klick böcklingpastej.

  • bitten56 28 mars 2014

    I påsktider tycker jag om att lägga små bitar av ansjovis på ägget. (Y)

  • mimosan 29 mars 2014

    Hej Till påsk serverar jag mina ägg på följande vis = Kokar i 7 min kyler dem snabbt, skalar. sen tar jag ur gulan som jag blandar med lika delar majonnäs och creme fraiche och lite salt peppar . Lägger på ägget igen och ev en dillkvist eller några räkor Gott gott

  • eva23 29 mars 2014

    Skrivet av Veranne den 28 mar 2014

    Chilimix-krydda som innehåller chili- och lökflingor, paprika också tror jag.

    Eller en klick böcklingpastej.


    Jaaa...böcklingpastej är jättegott till ägg...

  • pihal 29 mars 2014

    Färsk gräslök som jag rullar ägget i, eller strör över.

  • walterego 30 mars 2014

    Skrivet av mimosan den 29 mar 2014

    Hej Till påsk serverar jag mina ägg på följande vis = Kokar i 7 min kyler dem snabbt, skalar. sen tar jag ur gulan som jag blandar med lika delar majonnäs och creme fraiche och lite salt peppar . Lägger på ägget igen och ev en dillkvist eller några räkor Gott gott


    Den "köper" jag. Låter riktigt smaskigt.

  • rosatalo 3 april 2014

    Enkelt och ett måste, både till jul och påsk. Mina vuxna barn älskar äggen. Kokas i 10 min, skala när de är kalla, dela i halvor, ta ur gulorna och mosa med en gaffel i en bunke ( var annars ) rör ner vispgrädde, lite i taget tills konsistensen på röran är " klickvänlig ", smaka av med salt. Klicka i eller spritsa gulröran i äggvitehalvorna. Pudra lite paprikapulver på dem om du vill, ser trevligt ut. Man kan lyxa till med räka och dillvippa som garnering, men det är gott utan också.

  • MosterNettan 16 april 2014

    Vi är många runt påskbordet och alla gillar inte allting. Lite besvärligt att komma ihåg hur många ägg utan majonnäs, utan räkor osv.

    Jag har kommit på en riktigt bra lösning. Ägghalvorna serveras nakna och så lägger jag upp i småskålar, hemgjord majonnäs, vanlig kaviar, röd stenbitsrom, räkor, knaperstekt smulad bacon, dill, små bitar av citron. Så får var och en dressa sina ägg som det passar.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.