Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skagenröra

  • miia69 28 december 2013

    Behöver ett beprövat recept på Skagenröra (eller liknande). Inte krångligt, inte starkt (barnen äter säkert starkt men inte jag...). Gärna också lite tips - sist jag gjorde blev den god men för rinnig.

  • Roskerstin 29 december 2013

    1 burk med räkor eller kräftstjärtar i lake. Låt rinna av, blanda 1/2 dl creme fraiche med 1/2 dl majonnäs och 1-2 msk chilisås, 2 msk hackad dill och lite citronpeppar. hacka räkor eller kräftstjärtar i bitar och blanda i creme fraicheblandningen, klart! Lycka till!

  • Gunn57 30 december 2013

    Majonnäs,Vispgrädde.Finhackad rödlök och purjolök
    Citronpeppar dill räkor

  • eva23 30 december 2013

    Här är Per Morbergs recept på Toast Skagen:

    500 g räkor med skal
    1 dl majonnäs
    1 dl crème fraiche
    2 msk hackad dill
    1 krm salt
    1 krm svartpeppar
    lite citronsaft
    100 gram löjrom till garnering
    En skvätt cognac

    1. Skala räkorna och hacka dom grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonnäsen, crème fraichen och dillen. Smaksätt med salt och peppar och en skvätt cognac.
    2. Serveras på smörstekta toastskivor toppade med en riklig klick löjrom. Garnera med en dillkvist.

  • LillaJa 31 december 2013

    SKAGENRÖRA MED RÄKOR
    4 port Förberedelse: 10 min Tillagning: 5 min Klart på: 15 min
    Ingredienser:
    •750 oskalade räkor eller 1 pkt skalade i lag eller ca 3-4 dl frysta eller färska räkor utan skal
    •2 msk hackad dill
    •1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche eller 1 dl matyoghurt (eller blanda efter tycke)
    •0,5 tsk salt
    •1 krm svartpeppar
    •2 tsk pressad citron
    •2 msk finhackad rödlök
    1 burk röd eller gul ishavsrom (valfritt)
    Tillagning:
    1.Tina och skala sedan räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet först.
    2.Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Spara ev. 2-3 stycken hela räkor till garnering.
    3.Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna.
    4.Blanda i majonnäs, crème fraiche eller matyoghurt. Rör ihop till en röra. Tillsätt ev. ishavsrom.
    5.Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron.
    6.Skagenröran är nu klar att serveras. Förvaras annars övertäckt i kylen.
    Lycka till och Gott nytt år

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.