Hejsan
Finns det någon som kan hjälpa mig ...{worship}
med ett bra recept på Äppelkompott...Ett som man har till kött...
Tänkte göra något annat än äppelmos till skinkan i år...{clap}
Är tacksam för alla svar.....
svengelsk23 november 2012
Googla apple sauce. Det finns många recept. Bramleys är ett engelsk matäpple som mosar sig så om du inte vill ha mos, välj dessertäpple och tag mindre socker.
robzon23 november 2012
okej.. ska göra det ...:) Tack för tipset....{handshake}
jag vill ju inte ha ett mos... utan bitar.. så då ska jag jaga dessert äpplen...
är det fler som har tips lägg in dom här
Tack{bashful}
{bashful}
elleave23 november 2012
Äppelsylt/kompott
1kg skalade, urkärnade och tärnade äpplen (skuren vikt)
1 kg syltsocker
1 citron
2-3 kanelstänger
½-1 vaniljstång
Pressa halva citronen i en bunke, häll i kallt vatten.
Skär äpplet i sockerbits-stora tärningar, lägg eftersom i vattnet.
Pressa i resten av citronen i en gryta, skåra och skrapa ur vaniljen och ha i både stången och fröna i grytan. Lägg i kanelen, sockret och till sist äppelbitarna (det gör inget om lite vatten kommer med)
Koka upp under omrörning och låt koka ca 4min
Hejsan
Finns det någon som kan hjälpa mig ...{worship}
med ett bra recept på Äppelkompott...Ett som man har till kött...
Tänkte göra något annat än äppelmos till skinkan i år...{clap}
Är tacksam för alla svar.....
Googla apple sauce. Det finns många recept. Bramleys är ett engelsk matäpple som mosar sig så om du inte vill ha mos, välj dessertäpple och tag mindre socker.
okej.. ska göra det ...:) Tack för tipset....{handshake}
jag vill ju inte ha ett mos... utan bitar.. så då ska jag jaga dessert äpplen...
är det fler som har tips lägg in dom här
Tack{bashful}
{bashful}
Äppelsylt/kompott
1kg skalade, urkärnade och tärnade äpplen (skuren vikt)
1 kg syltsocker
1 citron
2-3 kanelstänger
½-1 vaniljstång
Pressa halva citronen i en bunke, häll i kallt vatten.
Skär äpplet i sockerbits-stora tärningar, lägg eftersom i vattnet.
Pressa i resten av citronen i en gryta, skåra och skrapa ur vaniljen och ha i både stången och fröna i grytan. Lägg i kanelen, sockret och till sist äppelbitarna (det gör inget om lite vatten kommer med)
Koka upp under omrörning och låt koka ca 4min
Äppelchutney är ett alternativ.