Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aladåb?

  • nina11 19 november 2013

    När jag var liten åt vi alltid aladåb till jul. Min mormor gjorde en supergod sådan som jag verkligen saknar! Tyvärr finns det inget recept kvar och jag har sökt överallt på nätet efter något som kan påminna om den. Det finns en del recept på nätet men det ska inte vara med räkor, ingen kyckling, ingen persilja, ingen hummer, ingen dill... Gjord på fläsklägg ska den vara! Inga konstigheter utan bara gott kött (och gelantin såklart).

    Nån som kan hjälpa mig? Nån som har nåt gammalt familjerecept liggande?

  • lillawe 19 november 2013

    Kycklingsylta med fläsklägg
    Om du skär det kokta köttet i lite större bitar i stället för att köra köttet i food processor, så blir det en aladåb.
    Recept finns även i Rutiga Kokboken eller i någon äldre kokbok :)
    Lycka till!

  • annapatrik 19 november 2013

    ledig i helgen, ska ta fram ett recept då, vet att det finns i mormors gömmor

  • piha63 19 november 2013

    När jag sökte på google fick jag upp ett recept från ICA.
    Det fanns i Buffé nr 12 1996.

    Ingredienserna är:
    rimmad fläsklägg
    gul lök
    morot
    lagerblad
    vitpepparkorn
    gelatinblad
    persilja

    Kanske kan det vara nåt.
    Vet tyvärr inte hur man länkar sidan.

    Hoppas du hittar det du söker, lycka till.

  • walterego 20 november 2013

    Skrivet av piha den 19 nov 2013

    När jag sökte på google fick jag upp ett recept från ICA.
    Det fanns i Buffé nr 12 1996.

    Ingredienserna är:
    rimmad fläsklägg
    gul lök
    morot
    lagerblad
    vitpepparkorn
    gelatinblad
    persilja

    Kanske kan det vara nåt.
    Vet tyvärr inte hur man länkar sidan.

    Hoppas du hittar det du söker, lycka till.


    http://www.ica.se/recept/aladab-pa-flasklagg-1724/

  • piha63 20 november 2013

    Tack valterego. {bashful}

  • walterego 21 november 2013

    Skrivet av piha den 20 nov 2013

    Tack valterego. {bashful}


    Inget att tacka mig för. Det var du som gjorde "grovjobbet".
    Vill man inte ha persilja så är det ju bara att utesluta den?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.