Hur gör man en god buljong för kalla vinterkvällar!
14 november 2000
Kalorisnålt, värmande och gott!1,5 l vatten + buljong eller fond 4 potatis 50 g kålrot 100 g morötter 1 purjolök 2 msk färska, hackade örter 1 msk hackad persilja 0,5 tsk salt 3 krm svartpepparKoka upp vattnet tillsammans med buljongen. Skala och skär lök och rotfrukter i bitar. Lägg i den kokande buljongen. Koka nätt och jämnt mjuka 5-10 minuter. Känn med en sticka att de är klara.Smaka av soppan med färska hackade örter, persilja, samt salt och peppar.Önskar man en fylligare soppa, så kör alltsammans i matberedare med kniven isatt ca 2 min. Servera genast.
Hur gör man en god buljong för kalla vinterkvällar!
Kalorisnålt, värmande och gott!1,5 l vatten + buljong eller fond 4 potatis 50 g kålrot 100 g morötter 1 purjolök 2 msk färska, hackade örter 1 msk hackad persilja 0,5 tsk salt 3 krm svartpepparKoka upp vattnet tillsammans med buljongen. Skala och skär lök och rotfrukter i bitar. Lägg i den kokande buljongen. Koka nätt och jämnt mjuka 5-10 minuter. Känn med en sticka att de är klara.Smaka av soppan med färska hackade örter, persilja, samt salt och peppar.Önskar man en fylligare soppa, så kör alltsammans i matberedare med kniven isatt ca 2 min. Servera genast.