Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buljong

  • 12 november 2000

    Hur gör man en god buljong för kalla vinterkvällar!

  • 14 november 2000

    Kalorisnålt, värmande och gott!1,5 l vatten + buljong eller fond 4 potatis 50 g kålrot 100 g morötter 1 purjolök 2 msk färska, hackade örter 1 msk hackad persilja 0,5 tsk salt 3 krm svartpepparKoka upp vattnet tillsammans med buljongen. Skala och skär lök och rotfrukter i bitar. Lägg i den kokande buljongen. Koka nätt och jämnt mjuka 5-10 minuter. Känn med en sticka att de är klara.Smaka av soppan med färska hackade örter, persilja, samt salt och peppar.Önskar man en fylligare soppa, så kör alltsammans i matberedare med kniven isatt ca 2 min. Servera genast.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.