Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Granatäpple?

  • Cassiopeya 30 januari 2011

    Jag tycker att granatäpple är fantastiskt gott, men hur gör ni när ni "skalar" den? Jag delar den på mitten och sen står jag och pillar ut alla kärnor. Äter kärnorna i en skål med sked. Finns det något bättre sätt? Märkligt frukt egentligen, men god :)

  • Lenkan 30 januari 2011

    Jag delar den på mitten, sen slår jag på baksidan med en sked eller liknande så att kärnorna ramlar ur

  • busan37 30 januari 2011

    Jag har aldrig ätit granatäpple. Äter man bara kärnorna?

  • imellis 30 januari 2011

    Jag har hört att man helst ska man skära bort ändarna och sen skala bort runtom. Delar man den på mitten riskerar man att "klyva" kärnorna så saften rinner ut..

  • The_mama97mia 30 januari 2011

    delar på mitten o gräver ur, men har sett att man ska o kan knacka så kärnorna ramlar ut
    Busan: ja man äter bara kärnorna...

  • The_mama97mia 30 januari 2011

    måste passa på att tipsa - granatäppelkärnor i vaniljyoughurt, guuuuuuuudars så gott

  • Cassiopeya 30 januari 2011

    Ja problemet är j dels det att kärnorna klyvs och det kommer röd saft överallt, dels att det är pilligt, smidigt att knacka ur dem då! Ska prova nästa gång {lashes} Hur vet man att frukten är mogen förresten?

    busan37 - det finns bara kärnor och skal, så man har inget val ;)

    Något mer förslag på vad man kan ha granatäpple till så dela med dej! Alltid härligt med nya idéer (L)

  • busan37 30 januari 2011

    Ok, hade ingen aning. Tack för hjälpen (Y)

  • Ulrika91 30 januari 2011

    http://ulrikasmat.blogspot.com/2010/02/ravaror-special-granatapple.html

    Här har jag samlat tips för de som inte är så pålästa om just granatäpple.

    Själv älskar jag det, det smakar ju himmelskt. Jag tror jag ska se om jag kan hitta det i affären snart, men tycker att det känns som om det var länge sen jag såg ett. I en sallad är det supergott, framförallt om man har någon god krämig ost i. Bryter av fint. Ska testa knepet med vaniljyoghurt!

  • Ulrika91 30 januari 2011

    Jag skär 4-5 skåror längs med hela skalet och bryter sedan ut dom i "klyftor". Då finns det ingen risk att det börjar rinna massa saft. Många kärnor ramlar ut av bara farten, så man måste vara beredd med en skål under.

  • imellis 30 januari 2011

    Brukar äta kärnorna på knäckebröd med avokado och groddar, smaskens! (:

  • lillawe 30 januari 2011

    {question} Allt låter intressant..
    jag har läst att man ska dela den i skål med vatten och sedan pilla ut kärnorna... men jag delar den som den är och pillar ut de kärnor jag vill ha till tex. salladen///Gott!!(A)

  • Lenael 30 januari 2011

    Tack!!!
    Detta behövde jag. Har vid flera tillfällen köpt granatäpple men tyckt att det bara varit kladdigt att få ut kärnorna. Nu ska det bli nya försök. Hur ska frukten se ut när den är som bäst? Den blir ofta liggandes i fruktskålen tills den är stenhård för jag är så osäker sen blir den ju kastad. Dumt men sån är jag.{struggle}

  • Ulrika91 30 januari 2011

    Skrivet av Lenael den 30 jan 2011

    Tack!!!
    Detta behövde jag. Har vid flera tillfällen köpt granatäpple men tyckt att det bara varit kladdigt att få ut kärnorna. Nu ska det bli nya försök. Hur ska frukten se ut när den är som bäst? Den blir ofta liggandes i fruktskålen tills den är stenhård för jag är så osäker sen blir den ju kastad. Dumt men sån är jag.{struggle}


    Djupt röd. Då är den som bäst. Blir den brun, hård och torr i skalet är det dålig.

  • sadiashah 30 januari 2011

    Äter granatäpple jätteofta. Då brukar jag dela den på mitten, sedan skär jag en massa klyftor.
    Sedan är det bara att pilla ut och äta! {eat}

  • Lenael 20 februari 2011

    Hej igen!
    Nu har jag hittat fantastiskt srora och röda frukter i affären. Det gick jättebra att ta bort skalet och pilla ut kärnorna inget kladd bara saftigt goda kärnor. Har testat med vaniljyoghurt (Y) och naturella (Y) Tack för alla goda råd. {dance}

  • marwis 20 februari 2011

    Skrivet av Ulrika91 den 30 jan 2011

    Jag skär 4-5 skåror längs med hela skalet och bryter sedan ut dom i "klyftor". Då finns det ingen risk att det börjar rinna massa saft. Många kärnor ramlar ut av bara farten, så man måste vara beredd med en skål under.


    Så gör jag med!
    Sen tar jag en skål med vatten. Kärnorna sjunker till botten och "skräpet" flyter upp. Häll av vattnet och de goda kärnorna blir kvar:)

  • Cassiopeya 20 februari 2011

    Skrivet av marwis den 20 feb 2011



    Skrivet av Ulrika91 den 30 jan 2011

    Jag skär 4-5 skåror längs med hela skalet och bryter sedan ut dom i "klyftor". Då finns det ingen risk att det börjar rinna massa saft. Många kärnor ramlar ut av bara farten, så man måste vara beredd med en skål under.


    Så gör jag med!
    Sen tar jag en skål med vatten. Kärnorna sjunker till botten och "skräpet" flyter upp. Häll av vattnet och de goda kärnorna blir kvar:)


    Smart (Y)

  • siggemums 20 februari 2011

    Granatäpplekärnorna är inte bara både goda, de är nyttiga och vackra också.(L) Jag delar äpplet och vänder ut skalet så ramlar kärnorna lätt av.

    En dekorativ och god sallad brukar jag göra så här: En bädd av ruccola på ett fat, strö över smulad feta och granatäpplekärnor. Ringla lite balsamvinäger över.

  • Savnetrading 10 september 2013

    Skrivet av Cassiopeya den 30 jan 2011

    Jag tycker att granatäpple är fantastiskt gott, men hur gör ni när ni "skalar" den? Jag delar den på mitten och sen står jag och pillar ut alla kärnor. Äter kärnorna i en skål med sked. Finns det något bättre sätt? Märkligt frukt egentligen, men god :)


    Det finns ett praktiskt redskap för att kärna ur granatäpplen. Det är en skål med ett löstagbart galler ovanpå. Man skär igenom skalet runt om, inte rakt igenom frukten, endast skalet, bänder isär halvorna och lägger dem en i taget på gallret. Sen täcker man över med medföljande gummihatt för att förhindra stänk och slår sedan på "hatten" så att kärnorna samlas i skålen. Finns att köpa på savnetrading.se

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.