Thailänsk risrätt4pers5hg benfri nötkött1,5 msk curry1 st gul lök2 st tomater2 msk smör eller margarinsalt, vitpepparvatten2 msk chilisås1 tsk worchestersåsnågra stänk av tobaccosåsKöttet skuret i tunna strimlor(bitar)rullas i curry. Skiva löken och skärtomaterna i klyftor. Bryn köttet i stek¨pannan och häll över det i en grytaBryn sedan löken och tomaterna och blanda med köttet. Krydda meddd saltoch peppar och häll sedan över vattnet.så att det nätt och jämnt täcker köttet.Tillsätt kryddsåserna och låt allt saktakoka under lock tills köttet känns mört.ca 30 minuter.Serveras med kokt ris.
12 oktober 2000
Jättegott recept! Har du lagt in det i Kokboken? Gör det gärna, då är det även med i Veckans Medlemsrecept som utses i Nyhetsbrevet varje vecka. Kokböcker står på spel!/Red.
Thailänsk risrätt4pers5hg benfri nötkött1,5 msk curry1 st gul lök2 st tomater2 msk smör eller margarinsalt, vitpepparvatten2 msk chilisås1 tsk worchestersåsnågra stänk av tobaccosåsKöttet skuret i tunna strimlor(bitar)rullas i curry. Skiva löken och skärtomaterna i klyftor. Bryn köttet i stek¨pannan och häll över det i en grytaBryn sedan löken och tomaterna och blanda med köttet. Krydda meddd saltoch peppar och häll sedan över vattnet.så att det nätt och jämnt täcker köttet.Tillsätt kryddsåserna och låt allt saktakoka under lock tills köttet känns mört.ca 30 minuter.Serveras med kokt ris.
Jättegott recept! Har du lagt in det i Kokboken? Gör det gärna, då är det även med i Veckans Medlemsrecept som utses i Nyhetsbrevet varje vecka. Kokböcker står på spel!/Red.